Despre fermă

Cum se face și unde se utilizează tangerinele uscate

Ochiul este imediat atras de flori portocalii luminoase pe glazura de tort alb. Acestea sunt tangerinele uscate. Ele sunt utilizate pe scară largă în gătit, pentru a face compoturi, ca un condiment pentru mâncăruri de carne. Designerii le-au găsit folosirea lor în interior, în elementele decorului. A usca acest fruct din Asia de Sud-Est este suficient pentru toata lumea.

Cum să se usuce și să se tundă tangerinele

Citrus conține multe elemente utile.

Mandarinele sunt fructe foarte sănătoase. Pentru 100 g de produs conține 180 mg potasiu, 18 mg magneziu, precum și calciu, zinc și fier. Acesta este un depozit de vitamine: vitamina C, beta-caroten, vitamine din grupa B (B1, B2, B5, B6, B9). Un fruct întreg conține în medie 1,5 g de fibre dietetice. O astfel de compoziție face ca mandarinele să fie deosebit de atractive pentru persoanele cu probleme cardiace sau de vedere. Mandarinele îmbunătățesc digestia și îmbunătățesc imunitatea organismului împreună cu complexele de vitamine de la farmacie.

Pentru a obține beneficiile descrise în lipsa mandarinelor proaspete, trebuie să faceți produse de calitate superioară uscate sau uscate. Aceste fructe sunt exigente pentru depozitare și strică cu ușurință. Prin urmare, înainte de a vă usca, trebuie să selectați cu atenție fructele intacte. Sunt foarte suculente, pasta de felii este protejata de un film gros. Acest lucru face procesul de uscare mai lung.

Puteți usca fructele cu și fără coaja. Trebuie remarcat faptul că coaja conține de trei ori mai multă vitamină C. Este o sursă de ulei esențial, care conferă fructelor o aromă deosebită.

Tangerinele pot fi uscate cu feliile și bucățile întregi. Atunci când sunt tăiate în bucăți, pereții celulari sunt distruși parțial, ceea ce accelerează uscarea. Piesele în formă de flori din secțiune sunt apreciate în special pentru proprietățile lor decorative.

Metode de uscare, conservarea aromelor de citrice

Utilizați următoarele metode de uscare:

  • în cuptor
  • în uscător electric,
  • la soare
  • pe pervazul ferestrei,
  • pe baterie.

Cum se face în cuptor

Tava de copt trebuie să fie acoperită cu hârtie de pergament, altfel fructul se va lipi.

Tangerine preparate pe o foaie de copt acoperita cu pergament. Piețele nu ar trebui să atingă. Acestea sunt introduse în cuptor timp de 2-3 ore, lăsând ușa deschisă pentru ventilație. Se spune de obicei că cuptorul trebuie încălzit, iar temperatura trebuie să fie de 120-140 de grade.

Cu o căldură ascuțită pe suprafața bucăților se formează o crustă, împiedicând evaporarea umezelii. Produsul este scos din greu și fără gust. Este mult mai bine să ridicați treptat temperatura, pornind de la 60-70 de grade. Sub influența căldurii, țesutul plantelor devine mai moale și pereții celulari mai permeabili. Apoi, evaporarea umidității are loc mai uniform. Pentru a asigura uscarea uniformă, trebuie să rotiți bucățile de fructe la fiecare 30-40 de minute.

Pentru uscarea uniformă, felii trebuie să fie răsturnate.

Această metodă vă permite să uscați rapid mandarinele. Dezavantajul este necesitatea unei supravegheri constante. De asemenea, mandarinele uscate în cuptor sunt adesea uscate. În formă finită, ar trebui să se îndoaie, dar să nu se rupă.

În uscătorul electric

În uscătorul electric, de exemplu modelul VOLTERA 1000 Lux, puteți obține mandarine uscate de înaltă calitate. Acest lucru este rezultatul expunerii la o temperatură stabilă, dar scăzută și o ventilație bine organizată.

Dacă uscătorul nu este universal, trebuie să alegeți regimul de temperatură conform instrucțiunilor.

Această metodă este foarte populară. Elimină nevoia de a monitoriza temperatura. Aveți posibilitatea să rotiți piesele sau să rearanjați paleții mai rar, la fiecare 2-3 ore. Dezavantajele includ consumul ridicat de energie, durata procesului (8-12 ore, în funcție de modelul echipamentului).

În soare

Este necesar să se evite gunoiul și insectele.

Uscarea în soare este o metodă tradițională care a fost folosită de mult în patria de mandarine. Acesta este un proces consumator de timp. Tangerinele tăiate așezate pe o suprafață tare acoperită cu tifon. Dacă suprafața este din lemn, o puteți pune direct pe ea. În timpul zilei, trebuie să vă asigurați că fructele au rămas la soare, le întoarceți periodic. Dacă muște, viespi, albine sau alte insecte atacă, mandarinele sunt acoperite cu tifon în 1-2 straturi deasupra. Acest lucru face dificilă penetrarea soarelui. Seara, precum și în cazul ploii, uscarea este transportată într-o încăpere acoperită pentru al proteja de umiditate. De obicei durează patru până la șase zile pentru a obține produsul finit.

Uscarea la soare necesită o temperatură de + 25-30 grade, o umiditate relativă de nu mai mult de 60% și o vreme bună timp de câteva zile. Nu este întotdeauna posibilă asigurarea unor astfel de condiții, care afectează aspectul și mirosul fructelor.

Pe pervazul ferestrei

Mandarinele pot fi uscate în întregime pe un pervaz cald

Plasând fructele pentru uscare pe fereastra, hostessul scapă de necesitatea de a monitoriza vremea. Sticla transmite aproximativ 46% din radiația termică a spectrului vizibil și 50% din radiațiile infraroșii. Prin urmare, efectul luminii solare este aproape la fel ca atunci când este uscat în aer liber. Dacă nu există soare, fructele continuă să se usuce datorită temperaturii camerei. Ei nu vor suprasolicita.

Dificultăți pot apărea cu asigurarea unei bune ventilații. Nu toate gospodinele, cum ar fi pervazul ferestrei, este ocupat de două sau trei săptămâni. Dimensiunea pervazului ferestrei este, de asemenea, limitată.

Pe baterie

Această metodă de uscare nu este mult diferită de uscarea pe fereastră. Deoarece sursa de căldură este mai aproape, procesul trece mai repede - 7-10 zile.

În timpul iernii, bateria fierbinte este cea mai des utilizată pentru uscare.

În scopuri decorative, este posibilă o altă abordare. Două foi de carton ondulat tăiate la dimensiunea compartimentului bateriei sunt dotate cu găuri mici. Semifabricatele mandarine pregătite sunt așezate pe o singură foaie, acoperite cu o foaie secundară, fixate pe ambele coli cu clești, cleme mari sau cu fir și plasate între secțiunile bateriei. Sunt necesare găuri pentru ventilație, cartonul absorb excesul de umiditate. Nimic nu trebuie schimbat. Un mare plus al acestei abordări îl reprezintă păstrarea formei originale.

Mandarinele uscate gata sunt depozitate timp de unul sau doi ani. Ele sunt mestecate în formă uscată în loc de bomboane, înmuiate și decorate cu prăjituri și produse de patiserie. Ele pot fi șlefuite și folosite ca condimente. Mandarinele uscate bine păstrează aspectul vizual și compoziția vitaminelor minerale, aducând beneficii și bucurie.

Dulciuri, mere, lămâi și pepeni sunt adesea uscați. Articole despre achizițiile pe care le veți găsi pe site-ul nostru.

Vizionați videoclipul: Rutina mea de ingrijire a parului 2016. A Beauty Tale (Noiembrie 2019).

Загрузка...