Despre fermă

Cum să gătești rodii uscate la domiciliu

Rodia este un fruct gustos și sănătos, ale cărui piei au multe proprietăți vindecătoare. De obicei, luate pentru a le arunca departe. Coaja este bogată în vitamine și oligoelemente. Proprietățile sale benefice sunt utilizate în scopuri medicinale și cosmetice. Efectul de rodii uscat este usor acasa daca stiti specificul si metodele de uscare a acestuia.

Specificitatea crustelor de uscare

Dacă rodia este iubită în familie și există destule coajă din ea, puteți începe să uscați. Uscarea coajelor de rodii implică mai multe etape:

 1. O selecție de fructe de rodie. O rodie medie trebuie să fie proaspătă, bine maturată. Piele de culoare - roșu bogat fără pete.
 2. Pregătirea pentru uscare - fructul este spălat bine sub apă caldă fierbinte și uscat cu un șervețel sau un prosop.
 3. Separarea coajelor de boabe. Fă-o cu mâinile sau tăiați cu un cuțit. Realizați cu grijă granulele rămase intacte. Partea moale moale nu poate fi uscată, trebuie îndepărtată. Pentru uscare folosiți numai coaja vopsită.
 4. Pepenele decojite sunt tăiate în benzi sau cuburi subțiri. Nu puteți face acest lucru și să le uscați în forma care a ieșit după curățare. Materia primă este gata pentru uscare.
Calitatea materiilor prime uscate depinde de calitatea rodii.

Metode de uscare a crustelor

Rozele de rodii trebuie îndepărtate cu grijă înainte de uscare.

Când uscați coaja de rodii, folosiți diferite moduri. Pentru a face acest lucru, utilizarea aparatelor de uz casnic:

 • un cuptor;
 • Uscător electric;

În plus față de aparate, uscate la soare, pe pervaz și deasupra aragazului.

În cuptor

Clătiți cu atenție înaintea uscării în cuptor.

Procesul de coacere a coajelor de rodii uscat este adesea realizat în cuptorul atât al sobelor electrice cât și al gazelor. Acest lucru se poate face în felul următor:

 1. Pregătiți cojile pentru uscare - spălați, uscați, coajați și tăiați-le.
 2. Se încălzește cuptorul la 60 ° C.
 3. Puneți tigaia cu crustele în cuptor timp de 1-2 ore. Uneori amestecați și urmați, pentru a nu se usca prea mult.

Pentru a usca în cuptor pur și simplu nu numai rodii, ci și piper, varză și vinete. Nu necesită timp și atenție.

În uscător

VOLTERA uscător de 1000 de linguri este excelent pentru prepararea coajelor de rodii uscate

Este ușor să se usuce coaja într-un uscător electric, VOLTERA 1000 Lux este cel mai potrivit pentru acest lucru. Cu cel mult 5 paleți, se poate usca o cantitate impresionantă de produs în același timp.

Spălate, uscate și decojite din pulpa friabilă și granulele din crustă sunt așezate pe grilajele aparatelor electrice. Temperatura stabilită la 50 ° C Pentru încălzirea uniformă și accelerarea uscării, grătarul este schimbat periodic unul cu celălalt. Pielea uscată se strică atunci când este presată și se rupe ușor. De asemenea, dovlecelul poate fi uscat în acest uscător și zahărul dulce poate fi preparat.

Gătitul în uscător nu provoacă prea multe probleme pentru hostess, metoda este rapidă și nu deranjantă. Timpul depinde de grosimea și dimensiunea crustelor.

În soare

Uscarea la soare va dura puțin mai mult.

Cojile uscate de rodii pot fi recoltate folosind lumina directă a soarelui. Acest lucru se poate face pe balcon sau pe loggia. Suporturile cu materii prime descompuse trebuie să fie acoperite cu o cârpă ușoară, iar cel mai adesea se utilizează tifon în acest scop. Nu uitați să amestecați periodic. Uscarea durează aproximativ 5-6 zile, puteți lăsa să se usuce tăvile timp de o săptămână.

Nu-i rău să folosești metoda în vară la căldură. În vase umede ploioase se introduc tăvi în cameră astfel încât crusta să nu fie mucegăită. Într-un mod similar pot fi uscate sparanghel și pepene galben.

Pe pervazul ferestrei

Procesul va dura aproximativ o săptămână dacă este lăsat să se usuce pe partea dreaptă.

Puteti usca coaja de rodii si pe fereastra:

 1. Pre-spălate, uscate și decojite din pulpă și boabele tăiate de coajă.
 2. Se așeză uniform pe un șervețel și se acoperă cu tifon.
 3. Uscate în timpul săptămânii.
Sill este ales cu direcția de la partea de sud.

Cu fereastra deschisă în timpul verii, procesul este accelerat. În radiatoarele de iarnă ajutați. Acestea sunt situate de obicei sub pervazurile ferestrelor și oferă o căldură suplimentară pentru a accelera procesul.

Pregătirea crustelor de rodie pe pervazul ferestrei nu este un proces foarte convenabil și igienic.

Deasupra cuptorului

Uscarea peste cuptor este una dintre cele mai comune metode de uscare.

Când cuptorul este pornit, suprafața aragazului poate fi utilizată pentru a depozita cruste de rodii utile. Căldura cuptorului când gătiți și coaceți, ajută la uscarea coajei. Pentru aceasta aveți nevoie de:

 1. Pregătiți coaja de rodii.
 2. Aranjați-le pe un vas sau într-un singur strat.
 3. Puneți pe o suprafață caldă a plăcii până când materialul brut se usucă.
 4. Includeți hota, dacă este disponibilă. Circulația aerului și căldura ajută la uscarea mai rapidă a materiei prime.
Această metodă de preformare pentru coaja de rodie este foarte convenabilă. Nu necesită timp și atenție suplimentare.

Cojile uscate de rodiu nu își pierd proprietățile utile timp de 3 ani, creând condițiile necesare. Semifabricatele uscate sunt depozitate într-un ambalaj de hârtie groasă într-un loc uscat, într-un loc răcoros, cu o temperatură de 15-25 ° C. Deseori, materiile prime uscate sunt măcinate la o pulbere cu un șlefuitor sau un amestecător. Poți folosi stupa. Pomeiul de rodii este depozitat într-un borcan de sticlă sub un capac etanș.

Cerere de finanțare uscată

Un decoct de cruste de rodie are o masă de proprietăți vindecătoare

Indiferent de metoda aleasă, un medicament este obținut din coaja uscată. Utilizarea crustelor subvenționate este foarte diversă, din care ei pregătesc ceai de vindecare pentru prevenirea răceliilor, cu ajutorul infuziilor și decoctărilor pe care le tratează infecțiile intestinale, întăresc sistemul imunitar și purifică corpul uman. În plus față de rodie, proprietăți medicinale de usturoi uscat și sfecla.

Vizionați videoclipul: BUZE MAI MARI IN 4 MINUTE (Noiembrie 2019).

Загрузка...