Despre fermă

Cum să facem roșii uscate acasă

Roșiile uscate sunt un produs destul de bine cunoscut. Primii care au mâncat-o au început italienii. Printre alte națiuni, el a câștigat popularitate destul de recent, dar gurmanii adevărați au reușit deja să-l aprecieze. Uscarea este una dintre cele mai sigure metode de a păstra aroma naturală și gustul proaspăt de roșii de casă, iar mâncărurile care au un minunat "condiment" sunt adăugate încep să se joace cu culori noi. Unul dintre avantajele importante este stocarea îndelungată a unor astfel de roșii, fără a-și pierde gustul. Ca și alte legume, roșiile conțin o cantitate mare de vitamine utile și elemente necesare pentru organism. Este timpul să înveți toate subtilitățile de uscare!

Specificul de gătit roșii uscate și uscate la domiciliu

Nu toate tipurile de roșii sunt potrivite pentru uscare și uscare. Juatele de roșii sunt dificil de uscat până la starea dorită. Dar carnea, cu carnea cea mai uscata si pielea subtire - ideala.

O calitate bună pentru uscare și uscare, deoarece conține mai mult pulpă decât sucul

Din soiurile rusești potrivite "miracol argentinian", "lumânare romană" și "prune". Dar pentru respectarea tuturor tradițiilor cu o precizie de până la 100%, roșiile italiene clasice din soiurile Marzano și Prince Borghese sunt ideale. Dar din cauza inaccesibilității lor, puteți folosi orice analogi potriviți.

Diferențele dintre roșiile uscate și cele uscate sunt destul de vizibile. Roșiile uscate la soare sunt mai dulci și mai gustoase, de obicei sunt uscate pentru o lungă perioadă de timp cu expunere constantă la aer. În aceste tomate, procentul de umiditate este mai mare decât în ​​cele uscate.

Roșiile rotunde pot fi tăiate în cercuri

Roșiile uscate se gătesc puțin mai ușor. Mai ales dacă se utilizează cuptorul. Când se usucă, sarcina principală este de a elimina cât mai multă umiditate posibilă din produs, apoi crește durata de conservare, dar în același timp se păstrează cantitatea maximă de vitamine benefice.

Pentru a se pregăti pentru uscare, acestea trebuie spalate bine cu apă curentă, verificate pentru fisuri, mucegai, îndepărtați verde și fructe suprarepătate. Acest lucru este foarte important. Pentru uscare trebuie să trimiteți numai roșii de bună calitate.

Cele mai populare metode

În fiecare an, metodele de uscare a produselor devin din ce în ce mai multe. Fiecare bucătar are propriile subtilități și secrete de gătit. Dar subliniați totuși că metodele cele mai comune nu este dificilă.

Uscarea în aer proaspăt

Procesul aproape nu necesită o participare constantă. În cazul cuptorului, merită să fii mai atent, deoarece roșiile vor trebui amestecate frecvent și vor monitoriza constant temperatura, altfel fructul se poate usca neuniform. Solanaceae uscate se disting prin gustul lor luminos. Mai ales dacă folosiți fructele produse în casă în paturile în aer liber.

Dar această metodă nu este recomandată locuitorilor orașului, clădirilor cu mai multe etaje, deoarece razele soarelui nu sunt întotdeauna intense și nu pot usca bucățile de fructe.

În cuptor

Fructele spălate și sortate trebuie tăiate în numărul dorit de piese. Cuptorul este încălzit la o temperatură de 80 de grade. La alegerea felurilor de mâncare ar trebui să fie preferate cești de sticlă de siguranță sau ceramică.

Haldele se vor usca mai mult

Platourile din aluminiu nu vor funcționa, deoarece acidul unei legume poate reacționa cu aluminiul, stricând gustul produsului sau chiar făcându-l periculos pentru consumul uman.

Pentru a usca si usca rosii nevoie de o temperatura de 80 de grade timp de 3,5 ore. Apoi, acestea sunt amestecate, transformate, distribuite uniform pe feluri de mâncare și uscate pentru încă 3-4 ore, dar la o temperatură de 130 de grade. Apoi amestecați din nou. Procesul de uscare durează aproximativ 12 ore. Lung, dar nu laborios.

În uscător

Această metodă diferă de celelalte în ceea ce privește confortul și economia de spațiu. Mai multe niveluri vă permit să preparați o cantitate mare de produs simultan. Există, de asemenea, o șansă foarte mică de diferite insecte, particule de praf și alte lucruri care nu sunt foarte plăcute care intră în segmentele de legume.

Metoda de gătit mai curată

Procesul de preparare a roșiilor în principiu nu este diferit de cel precedent. Pentru un gust și un gust proaspăt de roșii, puteți amesteca într-o cană separată sare, piper, ierburi italiene și puțin zahăr, dacă doriți.

Acest amestec de legume presărat chiar înainte de uscare. Poți să te arunci cu puțină cantitate de ulei de măsline nescris. În uscătorul electric, de exemplu VOLTERA 1000 Lux, felii sunt trimise în felii în exterior. Plus gatit in acest fel - mai putin consumatoare de timp.

Uscătorul are mai puțină putere

Roșiile se usucă într-un uscător electric timp de aproximativ 7-9 ore. Singurul lucru pe care trebuie să-l facem este să schimbăm tăvile cu roșii în locuri la fiecare oră și jumătate, să le întoarcem să se usuce uniform. Fructele terminate nu produc suc, dar rămân un pic moale la atingere.

În cuptorul cu microunde

Aceasta este o metodă rapidă de gătit, iar procesarea este aceeași. Dar merită să ne gândim la o nuanță - semințele și carnea lichidă din fruct trebuie îndepărtate. Acesta este un lichid suplimentar, care necesită timp suplimentar pentru a se evapora.

Mai mult timp de gătit salvat

Reprezentanții Solanaceae sunt plasați pe o placă obișnuită, fără șabloane, chipsuri și fisuri, tăiate. În primul rând, la putere maximă, roșiile se "usucă" timp de aproximativ 5-6 minute, apoi, fără a deschide ușa cu microunde, încă 15-20 de minute. După aceasta, trebuie să obțineți o bucată de bucăți, să evacuați umezeala selectată, turnați cu ulei de măsline și presărați cu mirodenii, după cum doriți.

Apoi totul intră în cuptorul cu microunde timp de încă 5 minute și, dacă nu este gata, trebuie să adăugați alte 2-3 minute la timpul de gătire și să monitorizați cu atenție preparatul, altfel roșiile ar putea fi arse sau uscate.

În cuptorul cu convecție

Aerul curat trebuie menținut.

Luați în considerare gatirea suc de roșii uscate pas cu pas. Roșiile pre-spălate și felii sunt așezate pe grătarul grătarului. De asemenea, dacă se dorește, pot fi sărate, presărate cu mirodenii.

Sub capacul cuptorului de convecție trebuie să puneți câteva bastoane sau frigăci, astfel încât să existe o convecție liberă a aerului în interiorul și în exteriorul acestuia, nu există condens și să se lase roșiile să se înroșească. La o temperatură de 95-98 de grade, la viteză maximă, cu respectarea corespunzătoare a instrucțiunilor, roșiile sunt pregătite pentru aproximativ 3-3,5 ore. Timpul depinde de dimensiune.

Verificați dacă roșiile sunt gata, puteți împinge unul dintre ele. Sucul nu trebuie să iasă din lobul, dar elasticitatea lui ar trebui să rămână.

În soare

Cea mai ieftină cale a tuturor celor listate. Nu necesită costuri de echipament, dar depinde în totalitate de condițiile meteorologice pentru a se usca bine sau să se usuce felii. trebuie să existe un soare și un mic vânt.

Pe stradă, roșiile sunt mai bine acoperite cu tifon

Roșiile prelucrate sunt reumplete numai cu sare. Ei trebuie să se așeze pe tigaie și să se acopere cu tifon sau bandaj. Acest lucru este necesar pentru ca insectele și praful să nu cadă pe produs.

Uscarea durează 4 până la 10 zile. Acesta este cel mai lung mod. Tomatele sunt transformate de câte ori pe zi, pentru a se asigura uscarea. În timpul nopții, sunt aduse în cameră, astfel încât umiditatea sau roua să nu strică roșiile uscate.

Cu cât este mai densă depunerea roșiilor pe foaia de coacere, cu atât este mai mare timpul de uscare. Pentru a pasteuriza roșiile deja uscate, ele pot fi "prajite" puțin în cuptor.

Depozitarea și utilizarea adecvată a roșiilor uscate

Pentru a economisi roșii uscate sau uscate pentru o lungă perioadă de timp, mulți bucătari recomanda punerea lor într-un borcan, și se toarnă ulei. Și în uleiul de măsline, ele sunt depozitate mai mult decât în ​​floarea-soarelui. Perioada de valabilitate - aproximativ 6-7 luni. Doar fructele uscate ar trebui să fie depozitate într-un ambalaj într-un loc întunecos și uscat pentru a preveni mucegaiul.

Păstrați nevoia în frigider într-un recipient din sticlă

Roșiile uscate sunt folosite ca condimente pentru carne, mâncăruri de paste, adăugate la sosuri și bulion, caserole și cartofi. Chiar și cu roșii de pâine albă în unt este deja o farfurie separată.

Toată lumea este pur și simplu obligată să încerce măcar o dată să facă roșii uscate sau uscate acasă. Lasati-le - va fi aproape imposibil!

În plus față de roșii, puteți, de asemenea, să uscați alte legume pentru iarnă: morcovi, ardei grași, usturoi, dovlecei etc.

Vizionați videoclipul: Vegeta de casa cu legume uscate RETETA SIMPLA, NATURALA (Februarie 2020).

Загрузка...