Despre fermă

Caracteristici și descrierea soiurilor de roșii Nikola

Pin
Send
Share
Send
Send


Roșiile iubesc totul, fructele sunt la fel de solicitate în regiunile sudice și nordice. Creșterea lor se face în regiuni cu un climat mai blând. Dar cu acest lucru este posibil să se argumenteze, există soiuri care sunt rezistente la vagarele vremii, menținând răcoarea în funcție de caracteristicile lor. Pentru soiuri este roada Nicola, care este recomandată pentru cultivare chiar și în regiunea Siberiană de Vest, îi vom da o descriere în articol.

Descrierea și caracteristicile soiurilor de roșii Nikola

Agronomii din compania agricolă Altai SeDek au creat o varietate de roșii de calitate medie, Nikol, și l-au înregistrat în 1993. Principalele caracteristici ale soiului sunt:

 • tufișul crește, iar câmpul deschis poate ajunge la o înălțime de 70 cm;
 • planta are ramificații bune și o cantitate mare de frunze pe ele;
 • frunzele sunt verzi, au o culoare verde suculentă;
 • fructele coapte în ziua 94-115 după apariția lăstarilor;
 • când coapte, roșiile au o culoare roșie și forma unei mingi regulate;
 • varietatea aparține Randament ridicat, prima inflorescență a plantei este, de obicei, deasupra frunzei 8-9, toate ulterior prin frunză;
 • fiecare fruct are o masă 80-200 g;
 • soiul este universal, este utilizat pentru consumul proaspăt, precum și pentru prelucrare în diverse moduri.
Greutatea medie a fructului soiului este de 80-200 grame
Randamentul fiecărei plante poate ajunge la 4,5 kg cu o îngrijire corespunzătoare.

Varietatea Nikola este adesea folosită în cultivarea industrială pentru regiunile din mijlocul regiunii Volga și Siberia de Vest.

Punctele tari și punctele slabe

Tomato Nicola este foarte ușor să crească și chiar un copil îl poate stăpâni. Avantajele deosebite ale grădinarilor sunt:

 • randament ridicat;
 • timpul relativ scurt de coacere a fructelor;
 • rezistență la frig;
 • gust excelent;
 • o bună transportabilitate;
 • scopul universal al fructelor.

De asemenea, aici se poate atribui faptul că tufișul nu este nevoie să se formeze și să devină vitregi.

De asemenea, sunt disponibile dezavantaje:

 • predispoziția la boli;
 • multicamera de fructe.
Unul dintre avantaje este absența nevoii de formare și fixare

Dar nu sunt atât de înfricoșătoare. Dacă vă îngrijiți corespunzător și faceți măsuri preventive în timp util, atunci majoritatea bolilor pot fi evitate, iar multi-camera va ajuta ulterior să colecteze suficiente semințe pentru însămânțarea viitoare.

Cerințele solului

Pe baza soiului de coacere timpurie siberiana, soiul de tomate Nicola a fost crescut, care a luat mult de la părintele său, printre altele, planta nu a fost deloc fastidioasă față de sol.

Shtamb poate crește literalmente pretutindeni, numai calitatea solului va afecta calitatea și cantitatea culturii.

însămânțare

Cultivarea tomatelor Nicola pentru cultivare trebuie să treacă prin toate procedurile standard. Acestea se desfășoară în această ordine:

 • Primul pas va fi pregătirea containerului. Pentru a crește răsadurile, este necesar să avem recipiente în care semințele vor fi plantate. Pentru a face acest lucru, potriviți recipientele din plastic care sunt vândute în magazine specializate sau cutii din lemn. Ceea ce vă puteți face.
 • Pământul poate fi pregătit în avans în toamnă, cu câteva zile înainte de însămânțare, este pur și simplu adus în casă și încălzit. Un substrat universal achiziționat va funcționa, de asemenea, care ar trebui încălzit.
 • Următoarea etapă a lucrărilor pregătitoare este selecția și înmuierea semințelor. Pentru a face acest lucru, a spălat imediat semințele și se lasă în apă timp de 15-20 minute. Semințele rău vor pluti, cei buni se vor lăsa în fund. După aceea, este de dorit să se înmoaie semințele într-o soluție de permanganat de potasiu sau orice fungicid. Acest lucru va îmbunătăți ușor imunitatea plantelor viitoare. Înmuierea poate dura între 12 ore și 5 zile.
 • După ce ați finalizat acești pași, o puteți face direct. însămânțare. Pentru a face acest lucru, turnați solul în recipient și semănați semințele îmbibate. Distanța dintre acestea trebuie să fie de cel puțin 1 cm, după care granulele sunt acoperite cu un strat subțire de amestec de sol, de aproximativ 1-1,5 cm, udate abundent și plasate într-un loc cald, bine luminat.
Seminte de soiuri de rosii Nikola

Când procedura este efectuată corect, răsadurile vor apărea la 7-10 zile după însămânțare. Pentru a accelera germinarea, este necesar crea un efect de seră. Acest lucru se poate face simplu prin plasarea geamului pe suprafața recipientului sau prin înfășurarea acestuia într-un film.

Aterizare în pământ

După apariția celei de-a doua perechi de frunze, fiecare plantă trebuie să treacă ponturi într-un container separat, cel mai adesea folosesc cupe de unică folosință sau oale speciale de turbă.

De îndată ce amenințarea cu îngheț a trecut, plantele care au devenit mai puternice trebuie să fie plantate în sol deschis, unde vor continua să se dezvolte și să înceapă să dea roade.

În timpul procedurii este necesar să se respecte următoarele reguli:

 1. Respectați strict inter-rând, între arbori ar trebui să fie nu mai puțin de 50 × 70.
 2. Plantarea comportamentului de transbordare pentru conservarea integrității rizomilor.
 3. Procedura se face cel mai bine. în după-amiaza și de preferință în condiții meteo tulbure.
 4. După plantare, se recomandă umplerea răsadurilor pentru câteva zile și turnarea o cantitate mare de apă cu apă încălzită de câteva ori.

După aceasta, cu grija adecvată, plantele vor crește rapid și vor încânta înflorire, iar apoi fructele grădinarilor lor.

Plantarea răsadurilor în pământ se face în conformitate cu schema de 50x70 cm

Plecare după debarcare

Doar plantarea de roșii nu este suficientă pentru a obține o recoltă. Pentru a atinge acest obiectiv, rosii au nevoie de îngrijire, care este:

 • regulat slăbire solul din jur;
 • pentru a îmbunătăți costurile de ventilație scoateți frunzele de jos la tufiș și eliberați spațiul dintre plante de buruieni;
 • accelerarea procesului de formare a ovarelor în condițiile de creștere recomandate trebuie realizată prin pulverizarea unei soluții de acid boric sau extract de superfosfat din pulverizator.
În plus, în condiții meteorologice diferite, este permisă accelerarea artificială a maturării fructelor. Pentru a face acest lucru, trageți pur și simplu peria cu roșiile de sub frunze la soare.

Boli și dăunători

Tomato Nikola este destul de vulnerabilă la astfel de boli:

 • top putregai;
 • negarea bacteriilor negre;
 • defăimarea târzie.
Îmbogățirea semințelor în permanganatul de potasiu este o măsură preventivă împotriva bolilor.

Pentru a le combate, trebuie înmuiați semințele în soluția de permanganat de potasiu sau alți agenți de dezinfectare și inspectați în mod regulat instalația.

Tratamentul regulat pentru prevenire Amestec Bordeaux sau alte mijloace de protecție împotriva ciupercilor vor contribui la protejarea atât a păstăilor cât și a recoltei.

recoltat

Fructele necoapte de roșii Nicola are o culoare alb-verde, în condiții meteorologice nefavorabile, în această formă se pot elimina din plantă.

Doar pentru a face asta. impreuna cu pedunculuri sau chiar racemuriÎn această formă, roșiile pot fi mai rapide și mai calitative într-un loc cald și întunecat.

Soiul poate fi depozitat pentru o perioadă suficient de lungă, pentru aceasta este necesar să se respecte regimul de temperatură și să se mențină nivelul necesar de umiditate în încăpere. Va fi ideal dacă arată termometrul +17și umiditatea va fi nu mai mult de 40%.

Tomato Nikola este destul de simplu în grijă, indicatorii excelenți de gust și de mărfuri îi permit să fie cultivate atât pentru grădinari singuri, cât și la scară industrială.

Vizionați videoclipul: Caracterizarea femeilor după zodii (Noiembrie 2020).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send