Despre fermă

7 moduri rapide de a recolta ciuperci uscate

Ryzhiki aparțin primei categorii de ciuperci. Ele pot fi servite în diverse moduri de recoltare pentru iarnă. În plus, uscarea nu este folosită pe toate. Unii cred că după un astfel de proces termic, produsul are un gust dulce. Pentru alții, este, dimpotrivă, o aromă interesantă de ciuperci uscate, permițându-vă să adăugați un fel de farfurie de originalitate.

Specificitatea uscării ciuperci

Ryzhiki - ciuperci agarice care sunt mai greu de pregătit pentru uscare decât altele. Este strict interzisă spălarea ciupercilor. Mizeria, frunzele și mușchii sunt îndepărtate manual. Înainte de a găti ciupercile uscate, se recomandă să le înmuiați în apă sărată. Acest lucru va scăpa de gunoi.

Probele mari ar trebui tăiate în mai multe părți, cele mici ar trebui să fie uscate complet. Și pe aceeași foaie de coacere ar trebui să fie aceleași bucăți pentru a obține uscarea simultană.

Ghiveci uscați gata trebuie depozitați într-un loc uscat și întunecat. Puteți folosi un recipient de sticlă sau metal.

Din moment ce absoarbe bine umiditatea, nivelul de umiditate din cameră trebuie să fie minim. În caz contrar, acestea se pot deteriora.

Cum să se usuce ciupercile

Există multe modalități de a face ciuperci uscate. Ele diferă în viteza și specificitatea procesului. Toată lumea alege o opțiune potrivită pentru el.

În cuptor

În primul rând, ciupercile sunt așezate pe o tavă de copt, prefabricată cu hârtie de pergament. Temperatura cuptorului este setată la 45 de grade. Imediat ce ciupercile nu mai sunt lipicioase, temperatura trebuie ridicată la 75-80 de grade. În acest proces, este important ca piesele să fie amestecate în mod constant, astfel încât acestea să fie uniform pregătite și să nu fie arse. Ușa cuptorului nu trebuie închisă complet. Este necesară organizarea ventilației aerului și eliberarea aerului umed în exterior.

Pentru ca ciupercile să se usuce repede, este necesar să se asigure accesul aerului la cuptor.

În cuptorul cu microunde

Acesta este cel mai rapid mod de a vă pregăti pentru iarnă. Pentru aceasta, materiile prime pregătite sunt așezate pe o tavă de sticlă. Ele trebuie să fie de aceeași mărime pentru a fi pregătite în același timp. La 15 minute după ce ați lucrat la cuptorul cu microunde, trebuie să deschideți ușa și să priviți ciupercile. Dacă apa este eliberată, aceasta trebuie să fie drenată. În caz contrar, ciupercile nu se vor usca și nu vor fi gătite. Pentru disponibilitatea completă a produselor, este nevoie de 2-3 cicluri de câte 20 de minute fiecare și ventilație timp de 2-3 minute cu ușa deschisă.

În procesul de uscare, trebuie să scurgeți periodic apa separată de ciuperci.

Uscarea în uscătorul electric

Electrodrider - un dispozitiv special care permite realizarea unui proces specializat de uscare a ciupercilor. În acest caz, toate grilele sunt umplute cu ciuperci de aceeași dimensiune.

Temperatura expusă de circa 55 de grade, nu mai mult. În termen de 6-7 ore, produsul va fi gata. Avantajul acestei metode de pregătire este că nu trebuie să urmați procesul. Aparatul este programat să se auto-controleze. Un uscător VOLTERA 1000 Lux vă va ajuta în acest sens. Ciupercile sunt încărcate pe paleți, care sunt plasați unul peste celălalt și asta este. Poți să te duci și să-ți faci singur lucrurile.

Uscătorul electric elimină problemele inutile și vă ajută să pregătiți rapid ciupercile uscate.

Uscarea pe șir

Particularitatea uscării ciuperci pe un șir este că se face în umbră. Ele nu pot fi atârnate sub soarele incins. În plus, umiditatea joacă un rol important. Ar trebui să fie minim. Ryzhiki fir pe un fir de bumbac, lăsând între ele un spațiu mic. Pe un fir ar trebui să fie aproximativ de aceeași mărime ciuperci. Această metodă de uscare durează 7-8 zile.

Uscarea în condiții naturale va dura mai mult timp - aproximativ o săptămână.

În aragazul rusesc

Este posibil să se usuce ciupercile în conformitate cu metoda bunicii cu ajutorul sobei rusești. Aceasta este una dintre metodele vechi și dovedite de achiziție. Aceste ciuperci pre-preparate sunt așezate pe grila. Ca să nu ardă, mai multe cărămizi sunt instalate pe fundul cuptorului. Anterior, ciupercile au fost investite direct pe paie. De asemenea, ea a absorbit umezeala. Temperatura în cuptor nu trebuie să fie mai mare de 60 de grade, altfel ar arde. Pentru a asigura o ventilație adecvată, clapa de coș este închisă treptat.

Ciupercile, uscate în cuptorul rusesc, au o aromă unică

În cuptorul cu convecție

Temperatura recomandată pentru uscare în cuptorul cu convecție este de 70-80 de grade. Viteza este cea mai mare. Pentru a asigura eliberarea aerului umed de la dispozitiv între capac și carcasă, un bolț este instalat ca un mic spațiu. Întregul proces de uscare va dura aproximativ o oră și jumătate. Totul depinde de puterea aerogrillului și de mărimea spațiilor de ciuperci.

Convecția va ajuta să se usuce ciupercile timp de 30 de minute, însă procesul trebuie monitorizat

Pe sobă

Uscarea ciuperci deasupra aragazului nu este cea mai bună metodă pentru toți. Deoarece durează aproximativ trei zile. În plus, în acest moment nu costă nimic pentru a găti pe aragaz. În caz contrar, ciupercile vor absorbi toate noile arome și își vor pierde gustul și mirosul unic. Puteți să uscați ciupercile deasupra sobei agățându-le pe un fir de bumbac. Și la o distanță de 0,5 m de un foc deschis. Dacă este mai aproape, firul se poate arde.

Dacă spânzurați ciuperci pe șirul de deasupra aragazului, acestea se vor usca de 2 ori mai repede

Cum să știți că ciuperca este gata

Dacă spargeți puțin o ciupercă, trebuie să vă uitați la pulpa. Dacă există umiditate în interior, merită să continuați procesul de uscare. Când laptele șofran din interior este complet uscat, lucrarea este finalizată. Așteptați ca acestea să se răcească și să le dați în recipiente.

Ryzhiki - ciuperci delicioase, care după uscare pot da o amărăciune specifică. Majoritatea gospodinelor sunt de acord ca este mai bine sa se satureze ciupercile. Ciupercile uscate sunt, de asemenea, parfumate și gustoase. Dintre acestea, puteți găti o grămadă de feluri de mâncare și chiar utilizați într-o formă de sol ca un fel de condimente pentru carne.

Și pentru ca rația de iarnă să includă cantitatea maximă de vitamine, vă sfătuim să preparați și morcovi uscați pentru primele cursuri și dovleac uscat pentru coacere.

Vizionați videoclipul: Cultivarea acasa a ciupercilor Champignon (Noiembrie 2019).

Загрузка...