Despre fermă

Cultivarea și îngrijirea adecvată a vinetelor pe teren deschis

Pin
Send
Share
Send
Send


În sălbăticie, legumele au crescut cu multe secole în urmă, dar au apărut în Rusia numai în secolele 17-18. Utilitatea vânatului nu a fost imediat apreciată, dar curățenia a durat foarte mult popularității. Iar capacitatea produsului de a reduce colesterolul, de a îmbunătăți funcția inimii și de a regla echilibrul apei în organism a jucat un rol semnificativ în acest sens. Pentru cultivarea cu succes în câmp deschis, trebuie să respectați regulile de îngrijire - trebuie să vă iubiți și să vă îngrijiți de vinete, să creșteți răsadurile în condițiile necesare, să adăugați pansament sau acoperire cu îngheț.

Unde pot să cresc vinetele în câmp deschis?

Condițiile de cultivare a vinetelor sunt oarecum diferite de cultivarea altor culturi vegetale. Principalele diferențe sunt următoarele:

 • randamentul este furnizat numai pe soluri fertile cu o structură ușoară;
 • chiar și înghețurile scurte sunt excluse după aterizare;
 • temperatura minimă la care planta încetinește dezvoltarea este +20 grade;
 • lungimea zilei ar trebui să fie în 12 ore;
 • reacția la lipsa de umiditate - scăderea mugurilor și a ovarelor.

Cresterea in Siberia

Este puțin probabil să se dezvolte în soiuri obișnuite în Siberia soiuri obișnuite cultivate exclusiv în țările din sud.

Datorită multor ani de muncă, crescătorii au reușit să producă o mulțime de hibrizi care diferă rezistența la frig și timpul scurt de îmbătrânire și ele pot fi cultivate nu numai în Kuban.

Pe lângă rezistența la temperaturi extreme, plantele au o imunitate puternică și o recoltă bună.

Soiurile populare includ Matrosik, Spargatorul de nuci, Miracolul Violet, Robin Hood.

În Ural

În prezența unor condiții stricte, obținerea unei recolte de albastru în Ural este considerată un mare succes. Pentru plantarea soiurilor selectate cu maturitate nu mai mult de 95 de zile. Dar chiar și acest factor nu garantează succesul, deoarece totul se află în tehnologia agricolă. Ar trebui să vizeze accelerarea creșterii.

Soiurile populare sunt: ​​Clorinda, Helios, Epic.

În regiunea Moscovei

Cu selecția potrivită a soiurilor și hibrizilor, puteți planta vinetele în suburbii și în suburbii. Mulți rezidenți de vară din regiunea Moscova au reușit deja să verifice acest lucru.

Plantarea se face folosind metoda rassadny la mijlocul sau la sfârșitul lunii maicând amenințarea înghețurilor de noapte, care ar putea fi în primăvară, a trecut. Printre soiurile populare: alergătorul maraton, Kashalot, Balagur, Alekseevsky.

Termeni pentru plantarea vinetelor pe teren deschis

Având în vedere caracteristicile climatice ale țării noastre, cultivarea vinetelor în paturi deschise se realizează prin răsaduri. Semințele trebuie să fie plantate în cutii sau recipiente. la sfârșitul lunii martie. În momentul în care răsadurile sunt transferate pe terenul deschis, vor fi formate 3-5 frunze, tulpina și sistemul de rădăcină vor fi întărite.

Plantarea răsadurilor de vinete pe teren deschis poate fi planificată în a doua jumătate a lunii mai. Lucrările pot fi efectuate numai în cazul stabilirii temperaturii de noapte. nu sub 15 grade.

Perioada de primăvară este caracterizată de vreme instabilă, așadar este mai bine să acoperiți paturile cu folie. În timpul zilei, protecția poate fi eliminată dacă temperatura depășește +18 grade.

Grădinarii experimentați nu sunt sfătuiți să se grăbească cu plantarea răsadurilor, deoarece la temperaturi scăzute nu se va dezvolta oricum și va muri complet la îngheț. Dar în timp ce perederzhivat răsaduri într-o seră sau altă cameră este, de asemenea periculoase.

Transplantul trebuie să facă înainte de a începe. Dacă lăstarii tineri au format deja ovarul, cultura va fi mai greu de adaptat la noile condiții, va deveni vulnerabilă la orice boli.

Transplantul de material săditor în pământ trebuie făcut înainte de perioada înfloritoare.

Regulile de aterizare

Pentru a obține o recoltă bună, trebuie să urmați toate regulile agrotehnologiei. Una dintre cele mai importante etape este cultivarea culturii.

Alegerea corectă a semințelor și a materialului săditor

Semințele înainte de plantare trec prin procesul de pregătire:

 • dezinfectare (înmuiere timp de 25 de minute într-o soluție slabă de permanganat de potasiu, urmată de clătire);
 • tratarea cu substanțe nutritive pentru stimularea creșterii (materialul de plantare se înmoaie o zi într-o soluție care se prepară din 1 litru de apă 25-28 de grade și 1 lingură de nitrofoscă);
 • germinare (umezirea semințelor și păstrarea timp de 1-2 zile într-un mediu umed la o temperatură de 30 de grade).

Pre-prepararea poate include întărirea semințelor. Pentru a face acest lucru, acestea sunt plasate timp de 2 zile într-un frigider (compartiment pentru legume), apoi păstrate timp de o zi la 18 grade, apoi se întorc la locul rece timp de 2 zile.

Această procedură mărește rezistența plantei la condițiile meteorologice nefavorabile, bolile și, de asemenea, crește randamentul.

După atingerea lăstarilor tineri cu o înălțime de 10 cm și formarea a 5-7 frunze, se planifică transplantul în teren deschis. Cu 10-14 zile înainte de aceasta, răsadurile sunt întărite, adică sunt scoase zilnic în aer liber (fără lumina directă a soarelui și curenții) timp de câteva ore pentru a se adapta.

Pregătirea solului înainte de a planta în gaură

Paturile de vinete trebuie să fie bine aprinse.

Așezați locul sub pat bine luminatÎn mod ideal, va fi protejat de vânturi de către plantele artizanale vecine.

negativ predecesorii cum ar fi: cartofi, ardei, fizalis, roșii afectează sezonul de creștere al vinetelor. Este mai bine să alegeți zona pe care au fost cultivate: varză, castraveți, ceapă, plante perene.

Vinetele răspund bine solului fertil al structurii luminoase și mediului neutru. Dacă este prezentă acidificarea solului, este necesar să o introduceți înainte de plantare. făină de dolomit sau var de sol.

Îngrășămintele se folosesc ca îngrășăminte organice (îngrășământ putrezit de 3-4 kg pe 1 m2) și substanțe minerale complexe (70 g, superfosfat, 50 g sulfat de potasiu, 25 g azotat de amoniu). Depășirea nutriției cu azot nu merită, puteți provoca creșterea frunzelor, în loc să vă formați ovare.

Sistemul de rădăcini al culturii se dezvoltă în sol liber. Dacă este necesar, scutirea de teren se face pe paturi prin intrarea în el. turbă, humus, nisip fluvial. Toate componentele sau unul dintre ele sunt bine amestecate cu solul excavat și sunt bine slăbite cu o greblă.

aterizare

Răsaduri plantate seara sau în condiții de noroi. Găurile sunt aranjate în conformitate cu următoarea schemă:

 • interval între plante într-un rând - 25-30 cm soiuri timpurii 35-40 cm soiuri de mijloc și târziu;
 • interrow - 55-70 cm.
Schema este aleasă ținând cont de dimensiunea plantelor. Nu este necesar să plantați lăstari înalți la intervale scurte. Îngroșarea paturilor atrage dăunători, creează condiții favorabile pentru reproducerea microorganismelor dăunătoare.

Vânătaie de vită în timpul verii

Răsadurile se rădăcină într-un loc nou nu este ușor, astfel încât din primele zile aveți nevoie pentru a asigura îngrijire corespunzătoare.

Umplerea se face cu apă încălzită aproximativ încălzită. De 1-2 ori pe săptămână (înainte de înflorire), trebuie să vă concentrați asupra gradului de umiditate a solului. La 1 m2 rata de consum este 10 l.

Odată cu începutul înfloririi și fructării, irigarea se face la rădăcină. Dacă nu este posibil să se umezească patul mai mult de o dată pe săptămână, atunci rata de consum a apei ar trebui să crească.

Vinetele sunt dezvoltate în mod ideal la o temperatură medie de 23-26 grade, deci este mai bine să nu permiteți nici înghețarea, nici supraîncălzirea. Recomandat pentru protecție împotriva frigului folie sau agrotextile. În căldură extremă, umbrirea ușoară ar trebui construită astfel încât plantele să nu se ardă sau pur și simplu să nu se usuce.

Înainte de înflorire, udarea se face cu apă separată de 1-2 ori pe săptămână.

După ce ajungeți la evadarea de 30 cm tras - scoateți vârful bușonului. Din lăstari laterale ar trebui să fie lăsat 5-6 cel mai sănătos și puternic, scapa de restul. Mascarea nu se efectuează dacă vara este foarte caldă și uscată.

Se recomandă o dată pe săptămână slăbirea soluluipentru a preveni aglomerarea. Acest proces este combinat cu plivitul. Buruienile creează multe probleme cu bolile și atrage dăunători, astfel încât acestea trebuie tratate în timp util.

Cum să se hrănească după plantarea unui pat de grădină

Agronomia vinetei asigură introducerea repetată a pansamentelor în sol.

În timpul sezonului de creștere vor trebui să se hrănească de cel puțin 3 ori. Prima doză de nutriție se face la 20 de zile după plantarea răsadurilor. A doua oară trebuie să vă fertilizați în 3-4 săptămâni. A treia oară pentru a alimenta paturile în timpul perioadei de fructe.

Furaje minerale

Pentru un sezon normal de creștere, planta necesită următoarele minerale:

 • azot - stimulează creșterea lăstarilor (top-dressing în stadiul inițial de dezvoltare);
 • fosfor - ajută la întărirea sistemului radicular, formarea ovarelor și a fructelor (utilizate la toate etapele);
 • potasiu - consolidează sistemul imunitar, stimulează creșterea, dă rezistență culturii la schimbările de temperatură și condițiile meteorologice nefavorabile;
 • bor, mangan, fier - creșterea perioadei de fructe.

Printre îngrășămintele populare de acest tip: superfosfat, nitrofoscă, sulfat de amoniu, nitrat de potasiu.

Îngrășăminte organice

Gunoiul, mai putrezit, este folosit pentru prima și a doua hrană. Nu mai puțin hrănitoare sunt:

 • pasari de pasari;
 • compost.
Gunoiul de grajd nu este recomandat pentru îmbrăcare datorită conținutului ridicat de azot.
Pentru hrănire puteți folosi gunoi de grajd

Ce remedii folk pentru a adăuga la creștere

Printre rețetele populare există o mulțime de eficace, testate în timp. De exemplu infuzie de ciupercicare stimulează creșterea culturii. Pentru a pregăti soluția de lucru, va trebui să toarcați 1/2 cană de ciuperci uscate cu o găleată de apă caldă și lăsați să se infuzeze o zi.

Cenușă lichidă (pentru o găleată de apă, 1-2 pahare de cenușă de lemn) este, de asemenea, popular printre grădinari.

Și, împreună cu asta, puteți pune drojdie de pansamentconducând la creșterea lăstarilor tineri. Pentru prepararea îngrășămintelor se utilizează un pachet de kilograme de drojdie vii, care se toarnă 5 litri de apă la temperatura camerei. După o zi, lichidul rezultat este diluat cu apă (1:10), iar plantele sunt udate la rădăcină cu acesta.

Dresarea de drojdie

Pentru prepararea îngrășămintelor se folosesc plante diferite, ale căror compoziții sunt bogate în oligoelemente valoroase necesare pentru dezvoltarea activă a vinetelor și că sunt pline.

Printre rețetele celebre:

 • un pahar păpădia se toarnă 2 litri de apă clocotită și se acoperă cu un capac, după 3-4 ore, se adaugă 7 litri de apă și se utilizează pentru hrănire;
 • farmacie romaniță (1 ceasca) turnati 1 l de apa calda, insistati zi, diluati cu 9 l de apa;
 • mărunțită coji de ouă se toarnă o găleată de apă și insistă timp de 1-2 zile, atunci puteți pune soluția în gaura sau apa de plante.

Dăunători și controlul acestora

Când crește albastru, este necesar să se țină seama de faptul că planta atrage multe insecte, inclusiv dăunători.

Se consideră cel mai periculos Colorado gândac de cartofi. Când vă așezați pe pat în câteva zile, puteți vedea pete scumpe abundente, parazitul mâncător literalmente rănește lăstarii.

Pentru a depăși gândacul va ajuta la procesarea cu ajutorul unor substanțe chimice speciale sau în praful sărat de făină, cenușă de lemn, pulverizare infuzie de pelin.

Deteriorarea recoltei poate, de asemenea ploșnițe și acarieni de păianjen. Pentru prevenirea paturilor se pulverizează infuzii de ceapă sau păpădie (cu adăugarea de săpun de rufe). Cu colonizarea în masă a paraziților se folosesc mijloacele: Prestige, Zircon, Fitosporin, etc.

Norme de recoltare și depozitare

Primul lucru pe care grădinarii se concentrează asupra determinării maturității vinetei este sezon de creștere:

 • soiuri timpurii - 90-110 zile;
 • soiuri medii - 115-130 zile;
 • soiurile târzii - 130-140 de zile.

Timpul îmbătrânirii poate varia, care este influențat simultan de mai mulți factori: ingineria agricolă, condițiile meteorologice, respectarea datelor de plantare.

Nu există semne evidente de coacere într-o altă vegetală decât sezonul de creștere, în special ele țin cont lungimea fetală. Există standarde pentru fiecare varietate și trebuie să se bazeze pe acestea. Culoarea nu este considerată un semn., deoarece ia tonalitatea obișnuită în fazele timpurii ale maturării.

Culoarea vinetei nu este considerată un semn de maturitate.

Definirea maturității poate fi simplă împingând vinetele. În cazul în care pielea sa îndoit, dar a luat repede forma originală - legumele este copt.

Pentru a crește durata de valabilitate a vinetelor, trebuie să selectați cele mai sănătoase exemplare fără semne de deformare și deteriorare. Puteți lega legumele în cutii, deplasându-le cu paie sau pergament. Fructele sunt depozitate într-un loc răcoros și întunecat.

O legumă capricioasă și sensibilă, cu calități nutriționale și gust unice, este foarte posibil să crească pe propriul dvs. parcel dacă urmați regulile tehnologiei agricole. Și cu depozitarea corespunzătoare, țineți o parte din recoltă la masa de Anul Nou.

Pin
Send
Share
Send
Send