Despre fermă

5 modalități ușoare de a usca feijoa la domiciliu (+ rețetă pentru vindecarea fructelor)

Feijoa este un fruct exotic care a venit din America de Sud. Acestea pot fi folosite în stare proaspătă și uscată la domiciliu pentru a vă bucura de fructele dulci în timpul offseason. Datorită gustului și calităților sale aromatice, fructele au devenit populare în întreaga lume. Experimentele pe termen lung ale crescătorilor au făcut planta adaptată la climatul mai rece. Acum feijoa este cultivată în Caucaz, în Turkmenistan, în Crimeea și chiar în partea de sud a teritoriului Krasnodar, ceea ce a făcut posibil ca fructele să fie accesibile tuturor.

Specificitatea uscării Feijoa

Din nefericire, feijoa este un fruct de sezon, deci oamenii caută adesea modalități de a face acest lucru. Unele îngheață fructele, alții conservează sau pregătesc gem. Dar, la fel ca majoritatea fructelor, poate fi uscat! Versiunea uscată este o gustare excelentă care poate fi de asemenea folosită pentru a face deserturi, a coace bucate de carne sau a adăuga pur și simplu la salate.

Atenție! Pentru uscare, numai fructele maturate sunt potrivite.

Mulți spun că este pur și simplu imposibil să se usuce acest fruct. Același lucru a fost spus odată despre kiwi, dar de mai multe decenii acest fruct uscat a fost o delicatesă populară în țările asiatice.

Înainte de a începe să se usuce, este important să preparați fructele în mod corespunzător:

 1. Mai întâi trebuie să le spălați în mod corespunzător. Fă-o exclusiv în apă rece, altfel pielea va deveni galbenă. Se recomandă să înmuiați fructele în apă rece timp de câteva minute pentru a scăpa de nitrați, care sunt fructe prelucrate pentru o mai bună conservare.
 2. Apoi, feijoa este tăiată de-a lungul corpului, oasele sunt îndepărtate împreună și pulpa lichidă.
 3. Fructe decojite tăiate în felii sau benzi.
Pentru a face recoltarea gustoasă, ar trebui să luați fructe proaspete și coapte.

Decuparea coajelor de fructe înainte de uscare nu este necesară.

Metode de uscare feijoa la domiciliu

Procesul de uscare feijoa este foarte simplu. Chiar și o persoană care anterior nu a avut nici o experiență în achiziționarea de fructe uscate, dificultăți nu vor apărea.

Uscarea fructelor în piei în cuptor

Ripe feijoa este foarte suculentă și conține o cantitate mare de acizi grași polinesaturați. Datorită acestei compoziții, umiditatea din pulpă este foarte lentă, iar procesul de uscare durează mult. Iată ce trebuie să faceți:

 • Preîncălziți cuptorul la 40 °;
 • acoperiți foaia de copt cu hârtie și răspândiți pe ea feijoa deja tăiată uniform într-un strat subțire;
 • așezați tava pentru coacere în cuptor timp de 4 până la 5 ore;
 • Lăsați ușa cuptorului să se răcească.
În procesul de uscare a feijoa, este necesar să se amestece astfel încât umiditatea să se evapore.

Cel mai bine este să se efectueze uscarea într-un cuptor electric, deoarece are funcția de suflare suplimentară, care accelerează procesul de evaporare a umidității. După ce fructul sa răcit, este așezat pe un prosop de hârtie și lăsat o zi la temperatura camerei. Uscate în acest fel, fructul este un pic dur, dar este ideal pentru prepararea produselor de patiserie (ca fructe confiate).

Uscarea în uscător

Feijoa poate fi uscat rapid și eficient folosind un uscător electric, de exemplu, VOLTERA 1000 Lux. Mai întâi trebuie să-l încălziți. Apoi, pe paletele (în compartimentele) ale dispozitivului puneți materialul deja pregătit și setați modul potrivit pentru uscarea fructelor suculente (temperatura aproximativ 55 °). Timpul de uscare în uscător, în medie, este de aproximativ 10 până la 12 ore, deci procedura se desfășoară în 2 etape de câte 5 până la 6 ore fiecare. Pentru a verifica feijoa pentru pregătire, este suficient să spargeți o felie și să priviți înăuntru. Dacă sucul este extras din pasta uscată, înseamnă că fructul nu este încă gata.

Pregătirea produsului poate fi determinată de absența excreției lichidului din făt sub presiune.

Uscarea la soare

Folosirea luminii solare pentru uscarea fructelor este cea mai veche și cea mai comună metodă de recoltare a fructelor uscate. Dacă aveți o cabană sau locuiți într-o casă privată, puteți usca fructele sub soarele deschis. Pentru aceasta aveți nevoie de o plasă de grădină obișnuită, care este plasată în zonele cele mai însorite.

Fructele preparate (curățate și tocate) sunt turnate pe grila de setare. Dacă aveți de gând să se usuce feijoa sub soarele deschis, atunci felii poate fi tăiat un pic mai mare. Apoi, peste sticla de fructe, care va preveni efectele dăunătoare ale radiațiilor ultraviolete, în timp ce intensifică acțiunea soarelui. Între fructe și sticlă trebuie să existe suficient spațiu pentru circulația adecvată a aerului. În doar 3 zile veți primi un produs finit de calitate.

Pentru uscarea în soare trebuie să tăiați fructele în felii mari.

Această metodă este potrivită pentru recoltarea unor cantități mari de fructe uscate. În plus, datorită ventilației totale în aer liber, nu există nici un risc de mucegai.

Uscarea pe pervaz

Pentru a usca feijoa pe pervaz, trebuie să faceți următoarele:

 • Pregătiți o tavă din plastic și acoperiți-o cu o cârpă de tifon. Tigaia se recomandă să fie sterilizată (fiartă) pentru a preveni răspândirea putregaiului pe fructe.
 • Îndepărtați fructele într-o soluție de apă sărată (două linguri de sare pe 1 litru de apă) timp de 3 minute.
 • Așezați lobulii feijoa pe o tifon într-un strat subțire, astfel încât să nu se atingă unul de celălalt.
 • Tava este lăsată pe pervazul ferestrei timp de 3 - 4 zile.
Întoarceți fructele în mod constant și apoi se vor usca uniform.

În procesul de uscare este necesar să monitorizăm constant fructele și să le transformăm (o dată pe zi), în caz contrar va apărea putregaiul. Uscate în acest fel, produsul reține o cantitate mare de vitamine.

Uscarea peste soba

Fructele sunt tăiate în două sau patru părți egale de-a lungul corpului și curățate de pastă lichidă. Lobulele rezultate sunt strânse pe un șnur cu un ac, creând mici ghirlande și spânzurate peste aragaz. În doar 5-7 zile, veți primi fructe uscate, uscate, care pot fi păstrate timp de până la 4 luni. Această feijoa se adaugă la salate și mâncăruri de carne, precum și consumate în forma sa pură.

Când este uscat pe sobă, fructul este pre-tăiat în jumătate

Gatit feijoa uscat

Procesul de uscare la domiciliu este ușor diferit de uscare și arată astfel:

 1. În primul rând, fructul este bine înmuiat în apă fierbinte (aproximativ 5 - 7 minute), după care sunt tăiate în două părți egale, înlăturând semințele și sepalele.
 2. Apoi, trebuie să gătiți siropul. Într-un litru de apă clocotită, adăugați două pahare de zahăr și un vârf de sare, fierbeți până când ingredientele se dizolvă complet (10-15 minute).
 3. Fructele preparate sunt imersate într-un sirop timp de 2 ore, după care lobulele sunt îndepărtate și lăsate să se scurgă.
 4. Apoi se pune pe o foaie de copt și se pune într-un cuptor preîncălzit de 70 ° timp de 4 ore. Este necesar să se monitorizeze constant starea fructului astfel încât să nu se usuce.
Numai fructele mature și moi pot fi uscate. Dacă fructele nu sunt coapte, se va dovedi a fi "cauciuc".

Feliile pregătite se lasă să se răcească. Produsul uscat se dovedește foarte dulce și suculent, spre deosebire de cel uscat. În această formă, poate fi servit ca un desert complet pentru ceai sau cafea, adăugat la produse de patiserie, produse de patiserie, ciocolată. Mai ales gustos este combinația de produse uscate cu înghețată.

Pentru a obține feijoa uscat, fructul este fiert într-un sirop dulce și apoi coaptă

Uscate și uscate feijoa depozitate într-un container etanș, rezistent la umiditate. Borcane de sticlă cu capace bine montate care se potrivesc într-un loc întunecos, rece și uscat sunt ideale. Fructele bine uscate pot fi păstrate timp de până la șase luni.

Pentru a avea mâncăruri delicioase și bogate în vitamine pe tot parcursul anului, vă recomandăm să vă familiarizați cu secretele gătitului de pepene roșu uscat și dovleacului dulce.

Vizionați videoclipul: 32 DE MODALITĂȚI UȘOARE DE A VĂ REZOLVA PROBLEMELE DE ZI CU ZI (Noiembrie 2019).

Загрузка...