Despre fermă

Cum să usuce berbecul acasă

Ram este un pește din familia crapului, care este foarte popular în sudul Rusiei și în Ucraina. Înapoi în zilele vechii Rusii, rosa uscată și uscată era o gustare gustoasă și accesibilă pentru bere. Acum, este acceptat să numesc taranka toți peștii mici (vobla, roach), care pot fi uscați. Articolul va discuta cum să usuce berbecul la domiciliu.

Pregătirea berbecului și specificitatea uscării acestuia

În primul rând trebuie să înțelegeți ce fel de pește doriți să se usuce. Acesta poate fi un crap, roach, roach, bâzâi, trestie albă, șuvoi, mlaștină, știucă mică sau sabrefish. După cum puteți vedea, alegerea este foarte mare!

Metoda de uscare a roachului în aer strâns pe un fir

Este important! Pentru uscare, este mai bine să folosiți pește viu. Puteți să-l cumpărați sau să-l prindeți singur. Dezghețarea uscată la domiciliu nu este recomandată!

După ce a decis alegerea speciei, trebuie să fie curățată de viscere (milt, intestine etc.) și clătită bine sub apă curgătoare. Scoateți cântarele, tăiați capetele și cozile, nu este nevoie. Mai mult, sarea ei. Există două metode principale de sărare înainte de uscare:

 1. Sare uscată. Peștele curățat este așezat într-un castron de email și acoperit cu sare, amestecat bine. Puteți să o puneți în straturi, stropind fiecare cu sare. În această formă, decaparea este menținută timp de două zile, după care sarea rămasă este îndepărtată și începe să se usuce.
 2. Murătura umedă. Este necesar să se pregătească saramură (tozluk). Se prepară o cratiță de 10 litri cu smalț și se fierbe apă. În apă clocotită, adăugați 1 kg de sare, o linguriță de piper negru și 10 frunze de dafin. De îndată ce soluția de răcire se răcește, scufundați peștele în ea și o presați ușor, pentru a nu pluti în sus. În această soluție, viitorul taranka ar trebui să fie înmuiat timp de patru zile.
Cu sărare uscată, peștele poate fi stratificat și păstrat timp de două zile.

Saltarea este o procedură obligatorie înainte de a fi uscată, altfel peștele se va deteriora și va putrezi. Pentru a preveni formarea de viermi, carcasele pot fi tratate ulterior cu o soluție de oțet 3% sau în baie în ulei de floarea-soarelui nerafinat. Nu există restricții privind dimensiunea și varietatea. Procedura de salinizare urmează modelul standard. După toate manipulările, produsul este complet gata de uscare, rămâne doar să aleagă cel mai bun mod.

Metode de uscare a taranki la domiciliu

Există două metode principale de uscare a unui berbec: natural (în aer liber) și artificial (fum, cuptor și alte instalații). Mulți susțin despre cum să usuce în mod corespunzător taranka, dar nu există un singur răspuns. Fiecare dintre metode are avantaje și dezavantaje. Totul depinde de preferințele consumatorului.

Acum, toate peștele uscat mic se numește taranka.

Cum se agită în cuptor

Esența metodei constă în îndepărtarea rapidă a umezelii din produs. Umiditatea reziduală în formă sărată nu trebuie să depășească 20%. Acest efect se realizează prin schimbarea regimurilor de temperatură (fierbinte și jumătate calde). Procesul de uscare a tarani în cuptor este după cum urmează:

 1. Cuptorul este preîncălzit la 40 °.
 2. Pește sărat, răspândit într-un strat pe o foaie de copt, acoperit anterior cu hârtie de copt.
 3. Tava de copt se introduce în cuptor și se lasă timp de 2 ore.
 4. Apoi, temperatura este ridicată la 80 ° și uscată pentru încă o oră (modul fierbinte).
 5. După aceea, temperatura este coborâtă la 60 ° și continuă să se usuce timp de o oră (modul jumătate fierbinte).
 6. În plus, temperatura este din nou scăzută la valoarea inițială de 40 ° pentru încă 1 - 1,5 ore.
O alternativă la metoda descrisă poate fi o metodă simplă de agățare în cuptor, dacă permite înălțimea echipamentului

Pentru a evapora rapid umezeala, usa cuptorului este lăsata latime pentru 5 centimetri. După ce peștele sa răcit, acesta este așezat pe hârtie (ziar) și uscat în condiții naturale timp de aproximativ două zile. Este important ca aceasta să aibă aceeași dimensiune, deoarece se va usca uniform. Aceasta este una dintre cele mai rapide metode de uscare.

Cum te poți usca în aer liber

Uscarea naturală este cea mai ușoară și mai sigură metodă. Pregătiți un fir lung simțit. În plus, frecați peștele cu sare, având bine procesate cântarele, branhiile și finii, apoi puneți niște sare în abdomen. Filetați firul în ac cu ochiul mare și înfiletați-l, făcând găuri în cap. Ghirlanda pregătită din ea, atârnă într-o încăpere uscată, bine luminată și ventilată. Distanța dintre unități ar trebui să fie de cel puțin 7 centimetri. În doar 4 zile, veți obține pește uscat, dar dacă gustați uscate, va trebui să așteptați cel puțin 3 săptămâni.

Uscarea în exterior trebuie acoperită cu tifon.

În uscător

Majoritatea profesioniștilor preferă să usuce berbecul în uscătoare electrice speciale. Iată procedura:

 1. Uscătorul, de exemplu, Volter 1000 Lux, încălzit la o temperatură de 40 °.
 2. Mai mult, este necesar să se taie peștele astfel încât acesta să piardă mai repede umiditatea. Tăieturile sunt făcute sub aripioare, ușor tăiate și deschise branhiile, și de asemenea, fac o incizie abdominală mai profundă, care este fixată în stare deschisă cu o scobitoare.
 3. Peștele se prepară în rezervor și se lasă timp de 5 ore.

Taranka uscată trebuie să se răcească și, dacă este necesar, să se usuce în condiții naturale. Cu ajutorul unui astfel de martor, berbecul își pierde aproximativ 85% din umiditate, păstrându-și prospețimea și gustul timp de până la șase luni.

În încăperile în care se face uscarea, nu ar trebui să existe insecte. Dacă observați că pe pește se află o muște, ar trebui aruncată. O muscă ar putea să-și pună ouăle în ea.

Taranka bine uscat, se recomandă depozitarea în borcane din sticlă (sterilizate), închizându-le strâns cu un capac. Pentru depozitare mai lungă, utilizați capace speciale de vid. Uscate într-un mod natural, berbecul poate fi depozitat în formă clară sau într-o cutie de carton. Adesea, carcasele sunt rebobinate cu ziare, pergament sau hârtie kraft. Temperatura de depozitare nu trebuie să depășească + 8 °. Peștele bine recoltat și ambalat păstrează prospețime și nu se deteriorează, până la 10 luni.

Veți fi, de asemenea, interesat de un articol despre cum se pot face chipsuri crocante
cartofi.

Vizionați videoclipul: Olguta Berbec - Iubeste inima si iarta (Ianuarie 2020).

Загрузка...