Despre fermă

Caracteristici și descrierea soiului de tomate Puzata Hata

Varietatea de tomate Puzata Hata, conform caracteristicilor, se referă la soiurile termenului de maturare timpuriu. Diferă de alte soiuri în aspectul său neobișnuit. În articol vom examina descrierea și trăsăturile sale de cultivare.

Caracteristici și descrierea soiului de tomate Puzata Hata

Aceasta este o varietate hibridă de roșii, ale căror tufișuri cresc de la 1,5 până la 2 metri înălțime. Are un sistem rădăcină bine dezvoltat. Crește bine atât în ​​sere și în paturi deschise.

Perioada de maturare a fructului este de 90-110 zile de la apariția primelor lăstari. Forma fructului acestui soi este de forma de para, cu nervuri rosii. Carnea este dulce, suculentă, carne, cu o cantitate mică de semințe. Pielea nu este dură, dar densă, ceea ce contribuie la un bun transport.

Fructele sunt legate cu perii de la 3 la 5 bucăți. Masa fătului 250-350 grame. Productivitatea este ridicată - 11 kg pe 1 pătrat. metru.

Fructele sunt mari - aproximativ 250-350 grame fiecare

Avantajele și dezavantajele soiului

Acest tip are mai multe avantaje:

 • aspectul exotic;
 • gust excelent;
 • conținut ridicat de vitamine, aminoacizi, nutrienți în fructe;
 • dimensiunea mare a fructelor;
 • randament bogat;
 • o bună transportabilitate;
 • fructele nu sunt predispuse la fisuri;
 • prezentare bună;
 • durată mare de depozitare;
 • binele rezistența la boală.

Dezavantajele acestui grădinărit includ:

 • nevoia de a forma un tufiș;
 • Cerințele varietății privind disponibilitatea nutrienților în sol.

Pregătirea semințelor

Puzata Hut Semințe de tomate
Pentru a crește roșiile acestui soi, este important să se asigure o bună calitate a semințelor.

Pentru asta aveți nevoie verificați germinarea semințelor. Puteți face acest lucru după cum urmează:

 • se toarnă apa într-un recipient de sticlă;
 • se toarnă semințele în apă și se lasă timp de 10-15 minute;
 • semințele plute sunt aruncate, iar cele care s-au scufundat până la fund sunt uscate și tratate cu un stimulator de creștere.

Înainte de plantare în sol pentru prevenirea semințelor de boală tratate cu o soluție de mangan sau încălzite pe aragaz. Pentru cea mai bună rată de supraviețuire și pentru a accelera creșterea tomatelor, se recomandă să germineze semințele. Puteți face acest lucru după cum urmează:

 1. Se toarnă apă caldă într-un recipient de sticlă. Puneți o cârpă în partea de jos.
 2. Puneți semințele dezinfectate pe un șervețel.
 3. Acoperiți recipientul cu o cârpă umedă și lăsați-l într-o cameră cu iluminare bună.

după două zile semințele pot fi plantate pe răsaduri.

Pregătirea solului și plantarea semințelor

Semințele de plantare pentru răsaduri sunt posibile într-un singur recipient și în vase.

Semințele de tomate Puzata pot fi plantate atât într-un singur recipient, cât și în vase separate. Înainte de însămânțare, trebuie pregătită solul. În părți egale este necesar să se amestece nisipul râu, solul din grădină și humusul.

Pentru a normaliza aciditatea în solul pregătit este recomandată adăugați cenușă. Înainte de plantarea semințelor, solul gata trebuie udat. soluție puternică de mangan.

Semințele sunt semănate în caneluri cu o adâncime de 1-1,5 centimetri la o distanță de 3 centimetri una de cealaltă. Între rânduri ar trebui să fie cel puțin trei centimetri. Se presara semintele de sus cu un strat subtire de pamant.

Acoperiți recipientul pentru semințe cu polietilenă și păstrați-l timp de 4-5 zile într-o cameră întunecată și caldă. După 5 zile, scoateți polietilena și mutați casetele cu primele lăstari într-o încăpere mai ușoară. Temperatura camerei ar trebui să fie + 18-22 grade. Udarea trebuie să se efectueze pe măsură ce solul se usucă.

După apariția a două frunze pe răsaduri, acestea trebuie să fie transplantate în vase separate cu o capacitate de 1 litru.

Înlocuiți-le foarte atent cu o bucată de pământ din locul anterior de creștere, astfel încât să nu deterioreze sistemul rădăcină delicat.

În procesul de creștere a plantelor în sol este necesar să se facă alimente suplimentare. de cel puțin trei ori. Un mullein fermentat este foarte potrivit pentru aceste scopuri. Se diluează cu apă în următoarea proporție:

 • apă 10 litri;
 • vaci de frunze - 1 litru.
Pentru puieți Puzaty Cabane potrivite soluție mullein ca îngrășământ

Infuzați timp de 8 zile, apoi udati răsadurile. În procesul de creștere este necesar să se respecte aspectul materialului săditor. În înălțime, răsadurile ar trebui să crească cu 18-20 de centimetri și să aibă 5-6 frunze verzi verzi.

Dacă răsadurile se întind, vorbește lipsa de iluminare în procesul de creștere. Dacă culoarea frunzei este foarte ușoară, cu pete maronii înfășurate în interiorul marginilor, acesta este un semn deficiențe nutriționale în sol.

Răsaduri de răsad

Înainte de transplantarea răsadurilor, este necesar să se efectueze o procedură de întărire. Acest lucru îi va ajuta pe puieți să se adapteze mai ușor la condițiile naturale și să-și mărească imunitatea.

Cu o săptămână înainte de a ateriza în sol deschis, opriți udarea și reduceți temperatura interioară. Apoi, timp de două zile, să luăm răsadurile în aer proaspăt timp de două ore, apoi pentru toată ziua și în ultimele două zile să plecăm pe stradă noaptea.

Aterizare în pământ deschis

Înainte de a planta răsaduri pe grădină sol trebuie să fie pregătite. Teren în grădină săpat, buruieni îndepărtate, humus introdus.

Pământul este bine amestecat și slăbit pentru a evita bulgări. Răsadurile înainte de transplantare ar trebui să fie bine udate. În răsadul de sere pot fi transplantate în aprilie, și în teren deschis nu mai devreme de 20 mai.

Puieți plantați în pământ nu mai devreme de 20 mai

Plantarea răsadurilor pe paturi, după cum urmează:

 1. Dig găuri, adâncime 25-30 centimetri și instalați un suport lângă ele, la care va fi legat bushul.
 2. Se toarnă apă în fiecare puț pentru a menține solul umed.
 3. Transplant de răsaduri cu o bucată de pământ din oală, presărați gaura cu pământul și puneți-l;
 4. După transplantarea răsadurilor din nou se toarnă apă caldă.
 5. A doua zi, udarea repeta și apă o dată în 7 zile.

Caracteristici de îngrijire

O parte importantă a îngrijirii este plivit. Este important să eliminați buruienile din paturi în timp util, deoarece iau substanțe nutritive de la sol.

De asemenea, trebuie să exerciți slăbire solul astfel încât oxigenul și umiditatea să ajungă la rădăcinile răsadurilor. Relaxarea trebuie făcută între udări.

Apă răsadurile o dată pe săptămână și o dată la 14 zile, fertilizați solul.
Apă răsadurile trebuie să fie strict sub bucșă

După ce răsadurile se înrădăcinează, este necesar să se completeze formarea bucșei. Pentru aceasta:

 • o dată pe săptămână ar trebui să-i înlăture pe frații;
 • tufa trebuie să fie formată de maximum două tulpini;
 • lăsați opt perii pe tulpină, atunci fructele vor fi suculente și mari;
 • este necesar să eliminați foile inferioare.

Pentru a menține mai bine umiditatea în sol, trebuie să fie tufișurile săpăligă. Când fructele încep să se coacă, arbuștii trebuie să fie legați.

Boli și dăunători

Trebuie remarcat faptul că acest soi este extrem de important bolnav rezistent. Cu toate acestea, măsurile preventive nu vor fi inutile. Se recomandă pulverizarea cu fungicide sau o soluție de mangan împotriva bolilor fungice. De la dăunători ajută bine apa săpată și o celandină.

recoltat

Cultura recoltată după 100-110 zile de la aterizare. Fructele mari sunt folosite pentru a face sucul. Drumurile mici din interiorul fructelor fac ca acest soi să fie convenabil pentru umplutură. Fructele sunt, de asemenea, folosite crude.

Urmați recomandările și bucurați-vă de fructele minunate ale acestui minunat soi.

Vizionați videoclipul: Caracterizarea femeilor după zodii (Noiembrie 2019).

Загрузка...