Despre fermă

Plantarea și cultivarea semințelor ornamentale de varză

Pin
Send
Share
Send
Send


Varza decorativă sau, așa cum se mai spune, prințesă decorativă, este o floare unică cu care vă puteți decora grădina sau patul de flori. Frumusețea extraordinară a plantei îi permite să devină punctul culminant al site-ului. Dacă aranjați în mod corespunzător locația varză în grădina de flori, puteți fi siguri că designul patului de flori va fi uimitor. În acest articol vom explica cum să plantăm o legumă colorată și să realizăm îngrijirea ulterioară a acesteia.

Varză decorativă: flori sau legume?

Varza ornamentala este o planta bienala, care, de fapt, combina mai multe tipuri de varza. În primul an de viață, se uimește cu aspectul său superb. În al doilea an de viață, înflorirea activă și apariția fructelor încep.

O varietate de soiuri care aparțin acestui grup de culturi crucifere, va permite oricui să găsească o plantă care să satisfacă toate preferințele gustului său. Înălțimea florii variază de la 25 cm la 120 cm. Varza de frunze poate fi de diferite forme și nuanțe. Cea mai avantajoasă formă eliptică și ovoidă. Paleta de culori a plantei are un număr foarte mare de tonuri, de la alb deschis la purpuriu luminos.

Înflorire varză decorativă aproape

Este posibil să mănânci o legume decorative?

Cele mai multe soiuri de varza sunt comestibile. Plantele cu frunze roșii și albe (Nagoya) se disting prin frunze suculente și delicate, care sunt adesea cultivate pentru vânzare pentru pregătirea unei farfurii. De asemenea, gustul excelent are varietăți de plante cu frunze înfipte.

Pentru gătit folosiți numai frunze proaspete și tinere.

Clătiți-le cu apă curentă. Nu puteți să vă îmbibați mult timp în apă, deoarece cultura cruciferă își va pierde proprietățile benefice. Experții recomandă, în loc să spălați, să clătească frunzele cu apă clocotită. Pliantul ușor pliat poate fi folosit în momente de gătit cu supă-piure.

Soiuri populare pentru cultivare

Fiecare dintre soiurile de varza decorative are un aspect unic. Cele mai populare soiuri de plante pentru cultivarea în propriul pat de flori ar trebui să includă:

 • Lace jabot - o vedere care combină mai multe culori care se completează perfect între ele. Plăcile ondulate sunt identice cu jabotul pliat. O caracteristică caracteristică a acestui soi sunt contururile luminoase și dantela crocantă. Planta atinge înălțime de 50 cm.
 • Peacock F1 - varietate cu o paletă diversă de culori, menținând în același timp claritatea granițelor. Varza are 70 cm în diametru, iar înălțimea nu depășește 35 cm. Frunzele situate în partea inferioară sunt colorate în verde, iar tulpinile superioare pot fi alb, roșu sau roz. Structura frunzelor este foarte asemănătoare cu pene de păun.
 • Cercul rusesc - varză de frumusețe incredibilă care seamănă cu flori de diferite soiuri și tipuri. Compactă poate fi de orice culoare.
 • Lingură limbă - un tip clasic de cultură cruciferă, care are o nuanță verde și mai mulți pigmenți similari. Frunzele de cultură au similitudinea limbilor agățate, care par să vrea să se ridice la ceruri. Planta poate ajunge la înălțimea de 85-90 cm.
 • Coral Queen - Caracteristica principală a acestei specii este o tăietură specifică subțire de frunze. Cultura este similară coralului în creștere în mijlocul vegetației marine. Frunzele sunt vopsite în nuanțe roșii.
 • Piglon - o floare care seamănă cu un trandafir de lux. În majoritatea cazurilor, culorile prizelor sunt alb cremoase, dar există și alte culori deschise.

Regulile de aterizare în grădină sau la cabană

Puteți săturați răsaduri decorative de varză folosind semințe. Răsadurile pot fi semănate în:

 • containere;
 • sere;
 • teren deschis.

Semănarea în recipiente

Ridicând containere mici, semănăm o pereche de semințe în fiecare dintre ele. De regulă, îngrădirea în sol este făcută la o adâncime de 1 cm. În prealabil, se recomandă tratarea solului cu un fungicid, care va împiedica apariția tulpinii negre la răsaduri.

În cazul în care temperatura în camera în care sunt situate culturile este în termen de 20 de grade, atunci prima lăstari poate fi de așteptat după câteva zile.

După apariția materialului săditor, acesta trebuie mutat într-o încăpere mai răcoroasă. Exercițiul de udare moderat. Când apare a doua frunză, este necesar să se alimenteze răsadurile. Pentru a face acest lucru, este mai bine să utilizați Kemira Universal. Pentru fiecare mp. au nevoie de un îngrășământ (st.).

Spre începutul lunii mai, lăstarii ar trebui plantați pe teren deschis. Ca regulă, în această perioadă fiecare plantă are aproximativ 5 frunze. Dacă doriți, puteți să semănați inițial răsadurile din grădină și mai aproape de sfârșitul lunii august să transplantați într-un pat de flori.

Plante crescute de varza ornamentala, gata pentru a fi plantate in pamant

Semănând în seră

Înainte de plantarea unei plante într-o seră, este necesar să se pregătească un amestec de sol bazat pe nisip, turbă și grădină (proporția 2: 1: 2). Stratul de amestec de sol trebuie să ajungă la aproximativ 12-15 cm. Înainte de însămânțare, solul este tratat cu o soluție de permanganat de potasiu, care va împiedica în continuare apariția infecțiilor fungice.

Semințele ar trebui să fie așezate în mici dimensiuni (aproximativ 1 cm) în cantitate de 2 bucăți. și ușor stropit cu pământ bine pufos. DPentru a accelera germinarea culturilor acoperite cu folie. Temperatura din sere ar trebui să fie de 20 de grade. De îndată ce vor apărea primele imagini, temperatura va scădea la 12 grade. Răsadurile sunt udate moderat, iar solul este slăbit din necesitate.

Semănarea în sol deschis

Această metodă permite o plantă care este întărită și rezistentă la schimbările de temperatură. Perioada ideală pentru plantarea semințelor este mijlocul lunii aprilie. Înainte de apariția de răsaduri semănat loc acoperit cu film.

Semințele sunt semănate în sol slăbit, până la 1,5 cm adâncime. De îndată ce apar lăstarii, culturile ar trebui să fie subțiri, lăsând flori mai puternice. Răsadurile sunt transplantate într-un loc permanent după 30-40 de zile.

Îngrijirea în timp util a plantei vă va permite să obțineți o rozete de dantelă în formă mare.

Plantarea varza decorativă în sol deschis

îngrijire

Îngrijirea varzei decorative este ușoară. Este important ca:

 • udare;
 • buruieni din buruieni;
 • hrănește solul;
 • slăbiți-vă

După 2 săptămâni după plantarea unui loc permanent pentru a planta, este necesar să începeți hrănirea lăstarilor tineri. În aceste scopuri, utilizați uree și mullein diluat. Este mai bine să selectați proporția pentru îmbrăcăminte, luând în considerare o capacitate de litru de mullein pe 10 litri de apă. Aceasta va provoca o formare intensă a frunzișului.

Următoarea hrană, de regulă, se efectuează la 14 zile după prima. Pentru a face acest lucru, utilizați îngrășăminte minerale. Odată ce fiecare dintre tufișuri va forma aproximativ 10 frunze, puteți începe să slăbiți solul în jurul florilor.

Hrănirea adecvată va stimula creșterea și viteza de dezvoltare a materialului săditor. Cu toate acestea, este foarte important să se respecte normele și să nu se depășească proporțiile de îngrășăminte.

Utilizați pe paturi de flori în design peisagistic

Soiurile de varza asemanatoare cu forma unui trandafir sunt adesea folosite pentru a crea paturi de flori, rabatok si borduri. În acest caz, este de dorit să le planteze lângă plante anuale. De asemenea, florile se stabilesc cu succes în locul florilor de primăvară ottsvevshih. O plantă ornamentală este bine tolerată de mai multe transplanturi, poate chiar să înflorească cu apariția înghețului.

Floarea perfectă tolerează nu numai înghețurile, ci și o răceală amară la o temperatură de -12, -14 grade. Principalul avantaj al plantării varză decorativă în paturi de flori este considerat a fi cost-eficiență. O plantă ocupă aproape 50 de cm de spațiu, deci este o opțiune ideală pentru proprietarii de zone mari.

Boli și dăunători

Varză decorativă zboară de varză. Pentru a vă proteja florile, trebuie să scoateți hârtii speciale din hârtie. Tăiați cercuri din hârtie cu diametrul de aproximativ 10 cm. Împărțim marginile lor în centru, de-a lungul liniilor drepte. Trecem tulpini prin tăieturi și înfășurăm florile strâns. De îndată ce răsadurile câștigă rezistență, puteți scoate colierele de hârtie.

Varza ornamentala este supusa anumitor boli, si anume:

 • necroză superficială;
 • keel;
 • rădăcinile bolilor sistemului.
Pentru a proteja plantele, este necesar să se monitorizeze menținerea echilibrului acid al solului și să se aplice regulat preparate din speciile microbiologice.

Respectând toate recomandările experților, puteți să vă decorați propriul site și să-i dați un cui. Plante deosebit de superbe se ocupă de apariția înghețului. Rima pe frunze le dă un anumit cristal, iar între frunzele frunzelor strălucesc în soare ca niște diamante.

Vizionați videoclipul: Coloreaza-ti gradina Iarna cu Calluna, Varza decorativa și Senecio (Decembrie 2020).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send