Despre fermă

7 modalități simple de uscare a uleiului la domiciliu cu instrucțiuni pas cu pas

Buturile sunt deosebit de bune atunci când prăjite cu cartofi. Supa acestor ciuperci are un miros și o grăsime specială. În diferite regiuni ale Rusiei, au fost uscate prin ciuruire pe tije sau fire într-o sobă rusă. Recoltarea de ciuperci în viitorul om a învățat natura. Uscate de soare și vânt, ele rămân comestibile, păstrează toate substanțele nutritive. Vă oferim modalități de uscare a uleiului pentru iarnă acasă.

Specificul uscatului de bolete la domiciliu

Paharele mici de unt se usucă complet, iar capacele și picioarele mari se taie în bucăți mici sau în plăci.

Masyata conține o cantitate mare de proteine ​​și vitamine. Ciupercile uscate păstrează toate vitaminele și gustul natural. Carnea este carne, suculentă cu multă umiditate, din acest motiv se usucă mai mult decât alte tipuri de ciuperci.

Ciupercile aduse din pădure sunt sortate, aruncate afară, răsfățate. Apoi masla mare tăiată în bucăți subțiri. Gatiti la ciuperci uscate nu se spală, pentru a nu adăuga excesul de lichid. Din ulei nu se poate îndepărta pielea. Curățați ciupercile din resturile cu o cârpă moale.

Boletele bine uscate au o aromă subțire de ciuperci și sunt de culoare maroniu deschis sau gri.

De asemenea, sugerăm să citim cum să gătim ciuperci uscate, chanterelles, vinete și dovlecei.

Metode de uscare a uleiului pentru iarnă

În mod tradițional, în mediul rural, ciupercile sunt uscate, răspândite pe suprafața unei plăci de lemn sau a unei tăvi. Un container cu semifabricate este realizat în aer liber și instalat într-un loc umbrit. Produsele acoperite cu tifon pot fi uscate în lumina directă a soarelui. În sat, în timpul verii, puteți adesea vedea tăvile și tăvile cu uscătoare pe acoperișurile unor clădiri înalte. De asemenea, nu uitați să vă familiarizați cu metodele originale de uscare a cartofilor, a morcovilor, a ardeilor și a sparanghelului.

Cuptorul uscat

Pentru a asigura o uscare mai uniformă, paleții cu fier se schimbă periodic, iar ciupercile se întorc

Uscarea cuptorului are loc datorită mișcării fluxurilor de aer cald din interiorul cuptorului, aburul evacuând prin orificiile prevăzute în peretele din spate al dispozitivului. Manipularea se realizează în mai multe etape:

1. Maslați tăiați și așezați un strat subțire pe grătar (foaia de coacere);

2. Sati ușor în cuptor la o temperatură de 40 - 50 de grade;

3. Creșteți temperatura la + 70;

4. Temperatura este redusă la + 40 ° C și uscată.

Uscarea cuptorului este un proces lung. Complexitatea implementării sale este necesitatea de a menține o anumită temperatură. Modul de gătire în cuptor este bun deoarece permite procesarea unei cantități mari de produs într-un timp scurt. Tăvile de copt instalate în mai multe rânduri, după ce uscătoarele sunt gata, sunt rearanjate deasupra, locul lor fiind preluat de tăvi noi cu ciuperci tăiate.

Uscarea în microunde

Deoarece capacele absorb apa foarte repede, nu se recomandă spălarea ciupercilor înainte de uscare.

Cuptorul cu microunde evaporă rapid umezeala din ciuperci. Tăiați piesa de prelucrat în cuptorul cu microunde, apoi selectați o temperatură de 100 de grade. După aproximativ 15-20 de minute, soba este întreruptă și ușa este deschisă pentru a îndepărta aburul și condensul. Manipularea se face de mai multe ori până când produsul este complet gata. Această metodă nu se bucură de popularitate din mai multe motive:

1. procesul de uscare este lung;

2. gazda trebuie să fie în mod constant prezentă în bucătărie pentru a controla munca aparatului;

3. volumul cuptorului cu microunde nu permite prepararea unei cantități mari de produs;

4. Dacă ușa nu este deschisă la timp, ciupercile uscate vor fi din nou umede.

Uscarea în uscător

Recoltarea ciupercilor într-un uscător electric VOLTERA 1000 Lux este cel mai profitabil mod. Uscarea are loc prin încălzirea aerului din interiorul aparatului și prin înlăturarea vaporilor prin orificiile de ventilație.

Întregul proces durează între 120 și 360 de minute. Butase tăiate, umple-le uniform toate nivelurile în uscător. Apoi expuneți regimul de temperatură cu + 50 de grade. Nu mai sunt necesare manipulări de la hostess.

Uscarea pe șir

Principalul lucru este că ciupercile de pe "margele" nu sunt situate strâns unul la celălalt

Uleiul poate fi recoltat prin șnururi pe fire, ca margele. Uscarea are loc datorită ventilației aerului în interior. Această metodă nu necesită echipament special și abilități speciale de la hostess. Este suficient să aveți un fir tare și un ac de țigani.

Boletele mari tăiate în felii. Fiecare ciupercă este străpunsă în mijloc cu un ac și un fir este tras prin el. Margele de ciuperci sunt atârnate lângă soba în bucătărie. Umiditatea se evaporă treptat. Uscarea, preparată în acest fel, păstrează toate vitaminele. Procesul de uscare pe fir nu necesită mult efort, produsul însuși ajunge treptat la starea dorită.

În aragazul rusesc

Această metodă de uscare a uleiului a fost folosită de străbunii noștri.

Zidaria incalzita pastreaza caldura mult timp. Produsele livrate au fost uscate la temperaturi ridicate. Aburul a trecut printr-un spațiu deosebit de lăsat între clapetă și perete.

Uscarea a avut loc după cum urmează:

1. ciupercile sunt așezate cu un capac în jos pe o foaie de metal (foaie de copt), sau se pun pe frigarui, frigarui;

2. plasate într-un cuptor încălzit astfel încât produsele să nu atingă zidăria (vatra);

3. bower a fost închis cu un amortizor, lăsând un spațiu pentru ventilație;

4. Ciupercile sunt îndepărtate atunci când cuptorul sa răcit.

Stocați ciupercile uscate în borcane de sticlă sub capace bine montate

Maslata, timp după uscare, se păstra acoperită pentru a elimina fragilitatea. Supa de ciuperci a adus la pregătire după următoarea încălzire a aragazului. Metoda de uscare a legumelor, ciupercilor și fructelor de padure în soba rusă este aproape uitată, chiar și în mediul rural nu au fost păstrate. Va fi interesant să înveți cum să gătești chipsuri din legume la domiciliu și usturoi parfumat.

În cuptorul cu convecție

Dispozitivul nu a fost furnizat de producători pentru uscarea produselor, dar poate fi utilizat în acest scop, dacă asigurați ieșirea de abur. În acest scop, capacul aerogrillului este lăsat întredeschis, asigurându-l cu un obiect metalic (bolț, lingură). Ciupercile sunt distribuite într-un strat subțire uniform în interiorul dispozitivului. Setați temperatura la 60-70 de grade și activați viteza mare. Masla uscată în 1, 5 - 2 ore.

Pe sobă

Înainte de a porni gazul, trebuie să fixați ferm ciupercile de pe structură pentru uscare

Ciupercile uscate au loc datorită mișcării aerului încălzit. Produsele care trebuie prelucrate sunt plasate deasupra sobei. Ele pot fi montate pe bare suspendate, frigarui. Pe sobă, în acest moment nu puteți găti supe și puteți fierbe apă. Porniți toate arzătoarele la foc mediu. Aduceți ciupercile să se usuce complet.

Ciupercile uscate sunt depozitate în saci de cârpe sau în borcane de sticlă. Perioada de valabilitate depinde de gradul de uscare și de condițiile de depozitare. Boletul uscat este potrivit pentru supele de gătit și mâncărurile principale de la 12 luni până la câțiva ani.

Vizionați videoclipul: Curatare tapiterie auto textila - ieftin si eficient cu spuma W5 (Noiembrie 2019).

Загрузка...