Despre fermă

Cum se usucă topinambur acasă

Pin
Send
Share
Send
Send


Nu este un secret pentru nimeni că, prin metodele tradiționale de depozitare a culturilor, cum ar fi conservele, se presupune utilizarea de substanțe care nu sunt întotdeauna benefice organismului uman - oțet și sare. Este mult mai util să folosim alimentele uscate pentru consum. Și după ce ați încercat să acoperiți anghinarea din Ierusalim acasă, sunteți siguri că veți fi supuși unei stricăciuni de utilizare, cu condiția ca produsul să fie natural

Specificații de uscare

Ierusalimul de la Ierusalim sau perele de pământ sau anghinarea din Ierusalim este un produs care câștigă din nou o mare popularitate în rândul consumatorilor moderni. Tuburile acestei plante, a cărei natalitate este America de Nord, au cunoscut o distribuție largă în Europa încă din secolul al XVII-lea. Ele au fost folosite în nutriție nu numai în formă brută, dar și în formă prăjită, fiartă și coaptă. Chiar și astăzi poți să faci supă, cartofi piure, diferite salate din anghinare din Ierusalim. Pectina conținută în plantă se adaugă la jeleuri, gemuri, produse pentru copii și diete.

Ea pregătește o mare varietate de feluri de mâncare de la chips-uri la caserole.

În SUA, planta a început să se usuce, să se mănânce și să fie utilizată ca remediu. Uscat păstrează toate proprietățile originale. Conține vitamine (A, B, C, PP). Este, de asemenea, bogat în oligoelemente (zinc, magneziu, fier, potasiu, etc.). În plus, anghinarea din Jerusalem uscată este o sursă de proteine, grăsimi și carbohidrați indispensabile organismului.

O legumă uscată este depozitată mult mai mult decât tuberculii brute, care pot fi păstrate într-un loc răcoros pentru doar câteva luni. Tuberul uscat este folosit pentru un an întreg.

Înainte de a tăia în cupe, pune rădăcini pe un prosop pentru a scăpa de umiditate

Topinamburul uscat este posibil prin toate metodele cunoscute de uscare. Înainte de uscare, tuberculii sunt curățați și spălați temeinic de pe sol, îndepărtați cu ajutorul umezelii excesive de prosoape de hârtie și tăiați în cercuri subțiri.

Modalități de uscare a anghinarei din Ierusalim acasă

Ca orice altceva, această legumă se usucă astăzi prin metode populare de casă. Acest lucru se poate face în cuptor, uscător electric, în cuptorul cu microunde și în aer liber. Pentru a înțelege argumentele pro și contra metodelor prezentate, este necesar să se ia în considerare fiecare separat și în detaliu.

Pentru a obține chipsuri crocante, legumele de rădăcină trebuie să fie tăiate subțire.

Cum să gătiți în cuptor

Procesul de uscare a topinamburului în cuptor este următorul:

  • În primul rând, trebuie să acoperiți în prealabil tăvile gătite cu hârtie de copt specială și să le puneți pe niște tuberculi tăiați subțire. Este recomandabil să nu se atingă reciproc.
  • În al doilea rând, felii sunt păstrate în cuptor timp de aproximativ trei ore la o temperatură de 50 de grade, timp în care o parte din apa din tuberculii tăiați se evaporă.
  • În al treilea rând, lăsați piesele să se răcească timp de 24 de ore.
  • În al patrulea rând, după o zi, tuberculii uscați sunt plasați într-un cuptor la 60 de grade până la pregătirea finală.
Urmăriți temperatura și nu lăsați să depășească mai mult de 60 de grade

Dezavantajul acestei metode este că, în unele cazuri, nu este întotdeauna posibilă ajustarea corectă a temperaturii. Pentru a evita acest lucru, este mai bine să controlați cu atenție întregul proces. Dintre avantajele care merită remarcate este posibilitatea de a menține la maximum toate calitățile utile de topinambur. Astfel de cani uscate vor gusta ca jetoane.

Cum se obține chips-uri în uscătorul electric

Uscătorul modern, de exemplu, VOLTERA 1000 Lux, poate reduce semnificativ timpul de uscare al cercurilor rădăcinii. Această metodă este considerată cea mai ideală.

Avantajul uscătoarelor este că acestea au mai multe secțiuni și un controler de temperatură. Merită menționat faptul că trebuie să monitorizați procesul doar ocazional. Toți parametrii necesari și condițiile de uscare sunt presetați folosind tabloul de bord.

Cu cât sunt mai subțiri cercurile felii, cu atât mai aspre vor fi chipsurile.

Din păcate, pentru a utiliza această metodă de uscare, trebuie să achiziționați în plus acest tip de aparate de uz casnic, dacă nu este disponibil în prezent.

În aer liber

Uscați topinamburul cu ajutorul luminii solare cea mai lungă opțiune. În primul rând, este nevoie de patru până la cinci zile să se usuce dacă ziua este însorită. Cu mai multă vreme mai multă vreme. În al doilea rând, în acest timp, el poate fi iubit de muște și mlaștini. Procesul se termină când tot lichidul din tuberculi se evaporă.

Nu uitați să amestecați și să răsuciți tăierea în timpul uscării pentru uniformă

Cum poate fi uscat în cuptorul cu microunde

Puteți să uscați caninurile topinambur și în cuptorul cu microunde. Pentru a gusta, la fel ca atunci cand se gateste in cuptor, vor arata ca chipsuri de cartofi.

Cercurile trebuie așezate pe o placă într-un strat subțire și setate timp de zece minute la o putere medie. Apoi trebuie să se retragă și să se întoarcă. Repetați din nou procedura. Aceasta este cea mai rapidă cale de uscare a tuberculilor acestei plante. Dar are nevoie de o monitorizare constantă.

Pentru tăierea în cercuri subțiri, puteți utiliza o varietate de duze.

Cum să depozitați și să utilizați în mod corespunzător o legume rădăcinoase uscate

Se recomandă păstrarea anghinarei de ierusalim uscată în recipiente închise etanș, în locuri inaccesibile lumina soarelui. Este mai bine dacă rezervoarele de depozitare sunt fabricate din sticlă sau plastic.

Cutia trebuie sigilată pentru a preveni viermii și molii.

De asemenea, pungile de pânză legate cu frânghii sunt perfecte pentru acest scop. Sala în care va fi amplasat recipientul trebuie ventilată periodic.

Trebuie să vă asigurați că insectele mici nu pornesc în saci sau cutii cu uscare.

Verificați și verificați regulat pilulele pentru insecte.

În viitor, tuberculii uscați de anghinare din Ierusalim pot fi zdrobiți cu un măcinător de cafea. Pudra preparată se adaugă la diverse băuturi: ceai, cafea, chiar lapte. În plus, nu va fi superfluă în preparatele de vitamine.

Topinambur pulbere este foarte util pentru persoanele cu diabet zaharat, deoarece are un indice glicemic scăzut. Siropul, obținut din pulbere, are proprietăți laxative ușoare. O astfel de băutură normalizează microflora intestinală.

Utilizați rădăcini uscate la sol și în cosmetologie. În combinație cu alte produse naturale, cum ar fi mierea sau laptele, puteți face măști de protecție împotriva îmbătrânirii.

Uscarea procesului de anghinare din Ierusalim nu consumă prea mult timp, dar aduce și alte beneficii tangibile. Orice proprietar al acestei rădăcini își poate usca tuberculii în orice moment. Parul uscat de pământ în calitățile sale este același cu cel proaspăt. O metodă ușoară de uscare vă permite să păstrați nivelul inițial de vitamine și oligoelemente. În consecință, un produs medicinal și nutritiv care poate fi utilizat atât în ​​interiorul cât și în exteriorul corpului va fi întotdeauna depozitat în casă.

Veți fi, de asemenea, interesați să citiți articolele despre metodele de uscare a piperului și a sparanghelului.

Vizionați videoclipul: Alune de pământ arahide, Episodul 2: Plantarea Experiment #1 (Noiembrie 2020).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send