Despre fermă

Descrierea detaliată și caracteristicile soiului de cartof Adretta

Cartofi - una dintre cele mai populare legume utilizate în întreaga lume. Cartofi - o componentă a unui număr imens de feluri de mâncare diferite. Astăzi, o mare varietate de soiuri de cartofi este crescută. Una dintre cele mai populare și variate variante este Adretta.. Acest cartof are un randament ridicat, iar tuberculii au un bun gust. Adretta este un soi nemaipomenit și poate fi cultivat pe întreg teritoriul Rusiei.

Descrierea și caracteristicile soiului

Adretta se referă la soiurile de cartof galben. Anterior, cartofii galbeni au fost considerați doar ca culturi furajere, dar acum sunt consumați în mod activ.

Acesta poate fi atribuit în siguranță soiurilor varietale de cartofi sredneranny. Deoarece semințele de plantare durează aproximativ 80 de zile.

Dacă plantați cartofi în mijlocul primăverii târzii, dar în mijlocul verii puteți savura tuberculi delicioși.

Conform descrierii, acest cartof are o recoltă bogată. De la un hectar este destul de posibil să se colecteze aproximativ 40 de tone de tuberculi de diferite mărimi. Cu un tufiș puteți obține aproximativ o duzină de tuberculi mari și medii.

Tuberculii sunt în principal de dimensiuni medii și mari.. Greutatea medie a unui tubercul atinge 140 de grame. Dar aceasta nu înseamnă că în toamnă nu veți săturați tuberculi cu o greutate de aproximativ 400 de grame.

În funcție de caracteristici, acest lucru un fel de nepretențios, rezistent la condițiile meteorologice uscate, schimbări bruște ale temperaturii, precum și la multe boli.

Se caracterizează printr-un randament ridicat, puteți obține aproximativ o duzină de tuberculi medii și mari de la un tufiș.

Compoziția solului nu este semnificativă pentru Adrett dacă aplicați îngrășământ, puteți obține o recoltă mai bogată.

Tufurile sunt în poziție verticală, înălțimea lor poate ajunge la 100 cm. Frunzele sunt destul de mari. Culoarea plăcii de frunze este verde deschis. Blossom în inflorescențe albe.

Formă tuberculoasă - ovală. Coaja are o culoare galbenă. Carnea este, de asemenea, galben pal. Coaja este destul de subțire.

Tuberculii au un gust bun.. În procesul de tratare termică, pasta nu își schimbă culoarea cremului, iar cartoful însuși se fierbe bine.

Potrivit pentru gătit, prăjire, coacere, gătit o varietate de caserole. Conținutul de amidon din Adretta este de aproximativ 17%.

Tuberculii sunt nu numai gustoase, dar au și o cantitate de nutrienți - proteine, vitamina B, carbohidrați (carbohidrați ușor digerabili).

Cartofi din acest soi sfătuit să fiarbă în uniformă și să folosească cu pielea, deoarece conține, de asemenea, un număr mare de elemente necesare corpului uman, în special pentru inimă și vasele de sânge.

Potrivit pentru fierbere, prăjire, coacere, conținut de amidon de aproximativ 17%

Istoria selecției de cartofi Adretta

Adretta a fost lansat în 1975 în RDG. În acel moment, soiurile de cartof galben au fost considerate furaje și au fost utilizate doar pentru hrană pentru animale de companie.

Dar Adretta a surprins pe toată lumea cu gustul său excelent și a devenit una dintre cele mai bune soiuri. azi Adretta este una dintre cele mai populare soiuri., inclusiv în Rusia.

Avantajele și dezavantajele cartofilor

Avantajele soiului Adretta includ:

 1. Randament ridicat.
 2. Maturizarea timpurie a tuberculilor.
 3. Tuberculii sunt îngrijiți și destul de mari, majoritatea au o prezentare.
 4. Transport bine depozitat și transportat.
 5. Nerăbdătoare pentru compoziția solului și a condițiilor meteorologice.
 6. Adretta este rezistentă la multe boli.

Această specie este reprezentativă pentru familia Solanaceae aproape fără defecte. Printre acestea este doar o rezistență scăzută la boli virale.

Avantajele soiului: randament ridicat, maturare precoce, bine depozitat

Caracteristici de plantare și de creștere

Adretta - varietate nemaipomenită. Chiar și începătorii din sectorul legumicol pot face față creșterii acestei culturi.

Cu toate acestea, Adretta, ca orice alt soi, are propriile caracteristici. Dacă țineți cont de toate regulile de îngrijire, puteți obține o recoltă foarte bună și gustoasă.

Câteva sfaturi despre manipularea tuberculilor înainte de plantare:

 • Înainte de plantare, se recomandă ca tuberculii să fie tratați într-o soluție de sulfat de cupru sau permanganat de potasiu. De asemenea, soluție adecvată de acid boric;
 • pentru germinare rapidă, se recomandă, de asemenea, tratamentul cu agenți precum Epin, Prestige;
 • De asemenea, este de dorit să se proceseze cu soluție de azotat de amoniu sau de superfosfat. Acest lucru va crește randamentele.
Se recomandă să puneți câte un cățel de usturoi în fiecare puț. Aceasta va fi o excelentă prevenire împotriva ursului.

Culturile de tuberculi se scufundă până la o adâncime de aproximativ 5 cm. Distanța dintre ele ar trebui să fie de aproximativ 40 cmdeoarece topurile sunt foarte răspândite.

Înainte de plantare, tuberculii de proces în permanganat de potasiu, germinează, plante la o distanță de 40 cm unul de celălalt

Sfaturi generale de îngrijire

Pentru a obține o recoltă bună, se recomandă respectarea regulilor de îngrijire:

 • udare;
 • fertilizare de mai multe ori pe sezon;
 • tratamentul bolilor și dăunătorilor;
 • plivirea, slăbirea și umflarea în timp util.

Reguli de bază pentru îngrijire:

 • este foarte important să slăbiți periodic solul. Relaxarea ajută nu numai la prevenirea creșterii plantelor de buruieni, ci și la hrănirea solului cu oxigen;
 • Spuding se recomandă o dată pe săptămână. Hilling ajuta la protejarea cartofilor de dăunători. O dată pe săptămână se recomandă îndepărtarea buruienilor;
 • udarea este recomandată de cel puțin 2 ori pe sezon. Este deosebit de important udarea în perioade uscate după ce înălțimea tufișurilor ajunge la 15 cm.

De asemenea, este important să se respecte tehnica adecvată de plantare a cartofilor Adretta.

Este important să slăbiți periodic solul, săturați o dată pe săptămână, să-l udați cel puțin de 2 ori pe sezon.

Boli și dăunători

Varietate rezistentă la multe boli: mazăre târzie, nematod auriu, cancer de cartofi.

Dar rezistența la boli virale nu este cea mai mare. Acest lucru se aplică, de asemenea, la scabia și la furișul negru.

Pentru prevenirea și controlul acestor boli, se recomandă prelucrarea preparatelor fungicide din cartofi.

Printre dăunători cel mai comun gândac de cartofi Colorado. Pentru combaterea acesteia, se folosesc insecticide.

Top dressing

De trei ori pe sezon se recomandă aplicarea îngrășământului în conformitate cu următoarea schemă:

 1. Când vârfurile încep să crească, se recomandă adăugarea de humus sub fiecare bucată.
 2. În timpul formării mugurilor se recomandă introducerea de cenușă de lemn sub fiecare tufiș.
 3. În timpul perioadei de înflorire este necesar să se alimenteze cu superfosfat.
De trei ori pe sezon se recomandă aplicarea îngrășămintelor: humus, cenușă, superfosfat

Recoltare și depozitare

Vă puteți bucura de gustul de cartofi proaspeți în mijlocul verii. totuși recolta este recomandată pentru a produce mai aproape de căderecând tuberculii își câștigă greutatea maximă și se maturizează complet.

Dacă recolta este amânată până în ultimele zile din septembrie, atunci există șansa ca un exces de umiditate să conducă la putrezirea tuberculilor.

Gradul diferă în condiții bune de păstrare la depozitare. Tuberculii nu pot fi deteriorați și putreziți în timpul depozitării pe termen lung.

În încăperea unde sunt depozitate tuberculii, trebuie să existe o bună aerisire a aerului. Pivniță perfectă sau subterană. Chiar și înghețarea nu va duce la pierderea gustului.

Cartofi Adretta nemernici și pot fi cultivate pe aproape orice sol. Condițiile meteorologice au, de asemenea, un efect redus asupra producției de cartofi.

Adretta - varietate cu randament mediu, timpuriu, cu randament ridicat. Chiar și grădinarii neexperimentați pot face față cartofilor de creștere. Soiul are gust bun și substanțe nutritive conținute în tuberculi și coajă galbenă.

Vizionați videoclipul: descrierea unei persoane in engleza: trăsături de personalitate (Februarie 2020).

Загрузка...