Despre fermă

Caracteristici și descrierea soiului de castraveți Nezhinsky

Cateiul de castravete Nezhinsky și-a luat numele din orașul ucrainean Nezhin. Istoria soiului începe la mijlocul secolului al XVIII-lea. Castraveții au fost populari în Rusia țaristă și în Europa. Nu-i lăsați pe gradinari indiferenți și moderni.

Descrierea și caracteristicile soiului Nezhinsky

Mid-sezon, varietate de polenizare albină. Începe să recolteze 45-65 de zile după germinare. Planta oferă o lungă, de până la două metri banda, astfel încât acest soi nu este potrivit pentru balcoane. Tipul de înflorire - amestecat.

Fructele conform descrierii au un gust excelent.

Castraveții sunt alungiți, în formă de ou, pielea este densă, verde în culoare, cu vârfuri negre. Dimensiunea fructelor - 10 cm cu o masă de 100 g.

Conform caracteristicilor, cultivarea este posibilă atât în ​​seră, cât și în sol neprotejat. Cu toate acestea, a doua opțiune este preferabilă din cauza nevoii de polenizare naturală.

Cu o lungime de 10 cm fructele Nezhinsky au o greutate de aproximativ 100 de grame

Punctele tari și punctele slabe

Castraveți Nezhinsky are un număr mare de fani în rândul grădinarilor. Acest soi este valorificat și cultivat de mulți ani.

Printre avantaje pot fi identificate:

 • excelent gust și aspect
 • universală. Poate fi folosită atât în ​​stare proaspătă cât și pentru conservare;
 • durata fructului;
 • tolereaza scaderea temperaturiipotrivite pentru sol neprotejat;
 • rezistente la multe boli;
 • tolerează transportul;
 • modest în creștere.
Dezavantajele includ dependența de polenizarea albinelor
Dezavantajul acestui soi poate fi atribuit dependenței sale de polenizarea albinelor.

Cerințe pentru sol pentru plantare

Important pentru un randament ridicat pregătiți corespunzător terenul și alegeți un loc bun pentru plantarea castraveților. Din toamnă se recomandă introducerea gunoiului proaspăt în pământ. Precursorii buni pentru castraveți vor fi: roșiile, cartofii și varza. Dar, după castraveți, tărtăcuțele vor crește slab.

În solul argilos greu este dificil să se dezvolte sistemul de rădăcini de castraveți. Dar acest lucru poate fi corectat prin adăugarea de humus. Înainte de a planta solul trebuie sapa si indeparta toate buruienile.

Pentru sol argilos, gunoi de grajd poate fi aplicat cu o lună înainte de însămânțarea semințelor.

Norme de însămânțare

Semănarea semințelor de castravete este posibilă în două moduri - material săditor și direct pe sol. Iar cea de-a doua metodă este folosită mai des.

Seminte de soiuri de castravete Nezhinsky

Pentru plantare în sol, semințele sunt pre-impregnate și tratate cu o soluție de permanganat de potasiu pentru dezinfecție. Plantarea semințelor în sol încălzit (nu mai devreme de mijlocul lunii mai) la o adâncime de 2,5 cm.

Între găuri trebuie să rămână cel puțin 30 cmși între rânduri 50-60 cm. Apoi, patul este acoperit cu agrifibră, care protejează răsadurile de îngheț, iar solul se usucă.

Apă după cum este necesar, o dată sau de două ori pe săptămână.

La cultivarea semințelor prin răsaduri, fiecare plantă este plantată într-un recipient separat. Faptul este că rădăcinile soiurilor de dovleac sunt foarte delicate și este important să nu le distrugem în timpul transplantului. Este convenabil să se folosească pentru aceste cupe speciale de turbă.

Răsadurile trebuie așezate într-un loc bine luminat și cald. În cazul lăcrimilor cu lumină scăzută vor fi slabe și alungite. Înainte de plantare, răsadurile trebuie să fie "întărite" în timpul săptămânii. Plantele se desfășoară mai întâi în aer liber în timpul zilei, sporind timpul și apoi pe timp de noapte. Adesea, nu este necesară udarea răsadurilor.

Grijă de castravete după plantare

După apariția primelor lăstari, castraveții pot fi hrăniți cu îngrășăminte minerale care conțin azot, magneziu și fosfor. Manipulați-vă în vremea insorită nu se recomandă.

În timpul perioadei de fructe, Nezhinsky trebuie tratat cu soluție nutritivă.

În timpul perioadei de fructe, plantele pot fi pulverizate cu o soluție (pe 10 litri):

 • 50 g de uree
 • 2 g de acid boric
 • 3 g de permanganat de potasiu
 • 2 g de sulfat de cupru.

Pot fi utilizate îngrășăminte organice, cum ar fi:

 • o soluție de pâine și drojdie;
 • cuptorul de cenușă;
 • gunoi de grajd;
 • infuzia de buruieni.

Apă plantele mai bine în fiecare zi cu apă caldă la sistemul rădăcină. Cel mai bun moment pentru udare este seara. Sistem foarte performant de irigare prin picurare a plantelor.

Nu poate fi udat pe frunze - poate duce la decădere.

Solul trebuie să fie în mod regulat buruieni și slăbițicoșuri de spumă.

Dacă complotul de castravete a fost acoperit cu mulci, nu este nevoie de slăbire și de umflare.

Când apar primele 2 frunze, trebuie să instalați o grădină sistem de backup. Odată cu creșterea plantei, țesutul va trebui fixat pe suporturi.

Un alt punct important în îngrijire - în timp util seceriș. De castraveți îngroșați planta. Odată cu îndepărtarea frecventă a fructelor, ovarele noi se formează mult mai repede.

Boli și prevenirea acestora

Castraveti de nezhinsky au o rezistență mai mare la boli fungice. Dar este încă mai ușor să prevenim infecția plantelor decât să ne luptăm pentru conservarea culturii.

Punctul important de protecție va fi jargonul genelor și îndepărtarea frunzelor inferioare. Aceste măsuri sunt necesare pentru a evita contactul frunzelor cu solul, ceea ce poate duce la înfrângerea infecțiilor fungice cu castraveți.

Carne roșie pe frunzele de castravete Nezhinsky

Din cauza bolii comune a multor plante mucegai praf Puteți renunța la următoarea metodă. Când apar primele semne de boală, pulverizați planta cu o soluție de 1 litru de mullein și 20 de grame de uree (proporția indicată este de 10 litri).

Următoarea boală cea mai frecventă a plantelor este înfrângerea afidelor. Din aceste mici, dar periculoase pentru frunzele de dăunători, ajutați rețeta folclorică de la perfuzia de săpun cu cenușă de lemn.

După precipitarea prelungită, este posibil să se pulverizeze plantele cu fungicide.

Norme de recoltare și depozitare

Gradul Nezhinsky aparține claselor de mijloc, iar recoltarea este necesară în iulie-august. Adunați castraveți de orice fel dimineața sau seara, în timpul celei mai mici activități solare. Cel mai bun program de colectare este la fiecare două zile.

Colectate pentru depozitare castraveți trebuie să curățați imediat la umbra. Nu este necesar să le spălați, pentru a nu deteriora stratul natural de protecție. Este de dorit să lăsați tulpina.

Cel mai bun program de recoltare este la fiecare 2 zile.

Pentru depozitare reușită și pe termen lung, aveți nevoie mai întâi alege dreptul legume. Acestea ar trebui rupte doar din pat, uscate și fără daune.

În frigider, fără pregătire specială, în compartimentul pentru legume, castraveții vor rămâne până la 3 zile. Până la 10 zile, puteți menține prospețimea dacă puneți castraveți într-o pungă de plastic și acoperiți-o cu tifon umed pe partea de sus. Pachetul nu se leagă. Până la 14 zile se află castraveții, dacă fiecare legumă este înfășurată într-un șervețel, apoi este pusă într-o pungă.

Castraveții trebuie păstrați la o temperatură nu sub 0 grade. Castraveții nu se depozitează cu fructe care produc etilenă (mere, roșii, banane etc.)

Castraveți Nezhinsky este un soi frumos, nepretențios, testat în timp, care este foarte popular printre grădinari. Castraveții gustoși, crocci, parfumați sunt o decorare minunată a mesei de vară. Și pentru conserve, acest soi este unul dintre cele mai bune.

Vizionați videoclipul: Caracterizarea femeilor după zodii (Octombrie 2019).

Загрузка...