Despre fermă

Ce este castravetele sălbatice și cum să le crească?

Pin
Send
Share
Send
Send


Castravete sălbatice sau pere în rândul oamenilor este considerată o plantă de buruieni: vița nu necesită îngrijire specială și este capabilă să se înghită. Țesăturile lungi de țesut de anuale sunt asemănătoare aspectului cu porțiunea de sus a unui castravete obișnuit și sunt înzestrate cu abilitatea de a urca rapid pe pământ și traseu de-a lungul suporturilor din apropiere. Datorită țeserii active și abilității de a crește lăstarii până la 6 m, castravete sălbatice des folosite în designul peisajelor pentru a crea un gard viu.

Descrierea și caracteristicile

Castravete sălbatice - o plantă anualăaparținând genului de viță de vie și familiei de dovleci. Se poate distinge prin următoarele caracteristici:

Stemul este acoperit cu fire de păr rigide. Într-un sezon, tulpinile târâtoare ale pădurilor pot crește în lungime de la 50 cm până la 6 m.

Pe întreaga lungime a viței-de-vie este distribuită uniform pe pețiolele lungi frunze ca plăcile cu frunze de castravete comestibile: puternic disecat în mai multe lame.

Partea inferioară a plăcilor cu frunze verzi este acoperită cu fire de păr albe scurte. Lângă plăcile de frunze sunt antenele, cu care se fixează pe suporturi.

Planta anuală a familiei dovleacului, înflorit din iunie până în septembrie

Intră în faza de înflorire în luna iunie și înflorește până la începutul toamnei.. Florile de viță-de-vie albă-verde cresc singure sau în perechi, masculi - colectați în inflorescențe mici.

Indiferent de sex florile sunt formate din 6 petale și sunt situate în axilul frunzelor. În timpul înfloririi de la inflorescențe vine o aromă dulce plăcută.

După sfârșitul înfloririi pe viță de vie, fructele sunt legate, de la o distanță asemănătoare cu un castravete obișnuit, doar forma lor este mai rotundă, iar spinii sunt mult mai lungi decât cele ale unei plante cultivate.

Fructe căzute sunt vopsite într-o culoare verde muted, și la atingerea maturității deveni maro. Pielea fătului se schimbă mai aproape de maturizare și modifică structura sa delicată la greu.

În interiorul fructelor în două compartimente există 4 semințe brune sau negre, care seamănă cu un dovleac în formă. Imediat ce fructul se coace, explodează și se împrăștie în jurul acestuia semințe.

În cazul în care în timpul sezonului de vegetație există o mulțime de precipitații, apa este pulverizată din fructe, care ia semințele la câțiva metri distanță de planta mamă.

Pentru a evita autoimuntarea necontrolată fructele trebuie să fie tăiate înainte de crăpare.

Fructul se coace, explodează și împrăștie semințele în jurul acestuia

Utilizarea în medicina tradițională

De la tulpini uscate, fructe și rizomi pregătiți vase de vindecare, tincturi, pulberi.

  • medicamentele din acesta au efecte antibacteriene, laxative și diuretice;
  • medicina de fructe prickly este folosită ca agent antihelmintic și antitumoral;
  • infuziile de castravete sălbatice sunt prescrise de vindecătorii folclorici pentru tratarea malariei, a bolilor inflamatorii ale ficatului, a reducerii puffiness;
  • Pulberea este utilizată pentru boli de origine fungică.

Înainte de a utiliza medicamentul, este necesar să consultați un medic.

În ciuda folosirii sale în scopuri medicinale, planta este foarte otrăvitoare. Pielea care vine în contact cu sucul lianei este acoperită de arsuri și răni.

Consumul de fructe proaspete sau partea verde deasupra pământului va cauza intoxicații severecare se manifestă prin vărsături, dureri de cap, diaree cu sânge, somnolență.

Din tulpinile uscate, fructele și rizomii pregătesc vase de vindecare, tincturi, pulberi

Originea castravetei salbatice

Grădinarii curioși au adus o liana exotică din America de Nord acum un secol.

În acest timp scurt, castravetele sălbatice s-au mutat din grădinile botanice europene în spațiile libere ale întregii Europe și s-au răspândit rapid pe întreg continentul. Acum se găsește în Siberia, în Caucaz, în China și chiar în Japonia..

Aplicarea la cabana

Datorită particularității viilor, este posibil să se crească rapid tulpinile și să se împletească spațiul din jurul lor, acesta este adesea folosit pentru grădinărit de site-uri țării, și, de asemenea, pentru primirea de miere.

În secolul trecut, zonele publice erau adesea decorate cu o plantă de plantare. Acum, plantele creează un gard viu, le decorează cu balcoane și terase, precum și pereții clădirilor înalte.

Liana este plantată lângă o grădină specială, care are scopul de a ascunde cutii, săli de utilități, echipamente de la oaspeți. Arată deosebit de frumos în perioada de înflorire și maturare a fructelor care schimbă culoarea.

Florile de viță de vie emit o aromă plăcută care atrage albinele, astfel încât planta poate fi adesea găsită în apropierea stupilor.

Cu privire la utilizarea de castravete sălbatice la dacha:

Dificultăți în creștere

Fiecare plantă din grădină necesită îngrijire de la proprietar. Pentru cultivarea de beneficii castravete sălbatice și grădinar de bucurie, pentru planta să aibă grijă.

Având în vedere că vița de vie este foarte nepretențios în îngrijire și nu necesită crearea unor condiții speciale, șeful în îngrijire este să-și controleze răspândirea.

Printre manipulările obișnuite, experții recomandă udarea periodică a viței de vie în timpul secetelor grave. Succesele cresc în direcția corectă pentru a-și coordona mișcarea.

Faptul este că planta este capabilă să semene independent pe teritoriul din apropiere. Prin urmare, se recomandă să plantați o plantă în apropierea gardurilor care sunt situate departe de grădinile proprii și învecinate.

Dacă nu aveți grijă de un castravete sălbatic, acesta poate captura cea mai mare parte a terenului.

Pentru a preveni abundenta autoimuntare, se recomandă alegerea fructelor înainte de maturizare sau buruieni până germinează răsaduri în primăvara, care în aspectul lor sunt foarte similare cu dovleac.

Pentru a șterge zona de viță de vie adult, înainte de iarnă, pur și simplu tăiați tulpina. Nu trebuie să săturați rizomul - se moare chiar înainte de apariția primăverii.

Pentru a preveni abundenta auto-însămânțare, trebuie să alegeți fructele înainte de a se maturiza.

Castravete sălbatice - o combinație uimitoare de frumusețe, substanțe vindecătoare și otrava periculoasă. O plantă anuală târâtoare este folosită pentru a decora casele de vară și pentru a elimina problemele de sănătate.

Cultivarea plantelor este practic lipsită de orice dificultăți, cu excepția controlului auto-însămânțării și a formei dorite.

Vizionați videoclipul: Top 40 Lucruri Care Te Vor Face Sa Iti Iei O Pisica #1 (Noiembrie 2020).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send