Despre fermă

Descrierea și caracteristicile soiurilor Bush de castravete baby

Mulți gradinari novice nu sunt conștienți de existența castraveților Bush. Lungimea tulpinilor lor ajunge la doar 30-50 cm. Grija unei astfel de culturi este simplă, timpul de coacere este scurt. Puteți chiar să recunoașteți aceste plante după nume: Baby, Bush, Shorty etc. Populare în latitudinile noastre se bucură de copilul de castravete, ale cărui fructe sunt universale în uz. Descrierea și caracteristicile acestui soi pot fi găsite mai jos.

Descrierea și caracteristica unui grad de castraveți Kid

Această varietate de castravete se referă la speciile de maturare timpurie, fructele se coacă la 40 de zile după germinare. Lungimea biciului ajunge doar la 30-40 cm, fructele - până la 9 cm. Coaja verde închis are o structură mare, cu o margine albă.

Bush gradul de copt timpuriu de castravete Kid

Planta are o bună imunitate, care vă permite să rezistați mucegaiului, virusului mozaicului de castravete și altor boli. Randamentul nu este un record, dar stabil, 2-2,5 kg poate fi scos dintr-un tuf (aproximativ 40-45 ani Zelentsov). Greutatea unui mediu în mărime este de 80-90 grame.

Soiul Malysh proiectat de crescătorii de la stația experimentală Volgograd VNIIR.

Punctele tari și punctele slabe

Calitatea pe care Kid a reușit deja să o estimeze și să se îndrăgostească de grădinarii casnici. În revizuirile privind proprietățile și calitățile legumelor cultivate, se evidențiază mai des următoarele avantaje:

 • ultra maturitate precocebună germinație;
 • frumos palatabilitate fără amărăciune;
 • utilizarea universală (proaspete și pentru recoltarea în timpul iernii);
 • fructele bine transportatemenținând prezentarea;
 • într-o zonă mică mai multe arbuști se potrivesc;
 • scurta lungime a tijei vă permite să vă mișcați cu ușurință între rânduri, fără teama de a deteriora ramura sau fructele;
 • lung termenul de valabilitate nici o pierdere de prezentare (10 zile);
 • buna reziliență înainte de dăunători și boli.
Grade Pat universal: chiar și în forma verde, chiar și în sărat

Nu este lipsită de culturi și deficiențe, principala din care este fructuoasă intensă. Recoltarea este recomandată zilnic pentru a preveni suprapunerea castraveților. De asemenea, cultura iubește apa, deci este imposibil să spargem regimul de irigare. Calitatea copilului este crescută exclusiv într-un teren deschis care limitează modurile de cultivare.

Cerințe pentru sol pentru plantare

Solul pentru castraveți Malyshok adecvat pentru lumină neacidă. Pregătirea site-ului pentru defalcarea paturilor ar trebui abordată în toamnă. Mai întâi de toate, ar trebui să determinați corect locul. Ar trebui să fie bine aprins și ventilat. Dacă în apropiere există plantații înalte, o ușoară umbrire nu interferează cu procesul de vegetație și de fructe. Progresele favorabile sunt:

 • roșii;
 • cartofi timpurii;
 • porumb;
 • mazăre.

După squash, dovleac, squash, usturoi pentru a crește castraveți nu este recomandată din cauza devastării solului.

Înainte de plantarea castraveților patul trebuie fertilizat cu compost

Un loc pentru paturi trebuie să fie săpat cu introducerea simultană a gunoiului de grajd (o găleată pe 1 m2). O alternativă este îngrășământul de sol cu ​​un amestec de sare de potasiu (25 g) și superfosfat (40 g). Munca de primăvară este însoțită de saparea sitului și introducerea azotatului de amoniu în sol (15-20 grame pe 1 m2).

Tipurile de sol nisipos și argilos sunt considerate soluri ideale pentru creșterea castraveților.

Norme de însămânțare

Semințele pentru însămânțare sunt pregătite în avans. Acestea trebuie sortate și înmuiate timp de 20 de minute într-o soluție slabă de permanganat de potasiu pentru dezinfecție. După procedură, semințele se spală cu apă curată și se usucă. Imediat înainte de plantare, semințele trebuie ambalate într-o cârpă umedă pentru germinare. Este important în această perioadă să se asigure că țesătura rămâne umedă.

Dezinfectarea semințelor de castravete înainte de plantare

Semințele preparate sunt plantate conform schemei:

 • distanța între rânduri este de 45 cm;
 • interval între găuri - 25 cm;
 • adâncimea imersie de imbracaminte - 3 cm.

După plantare, patul este acoperit cu un film, care nu este îndepărtat până la germinare. În cazul vremii nefavorabile, se recomandă acoperirea nopților apărută pe timp de noapte, astfel încât acestea să nu înghețe în cazul înghețurilor.

Pentru a obține recolta timpurie în climă rece, grădinarii folosesc o metodă de răsaduri de plantare a castraveților. Pentru a face acest lucru, semințele preparate (înmuiate într-o soluție de nitrophoska) la sfârșitul lunii aprilie sau începutul lunii mai sunt semănate în cupe separate umplut cu un substrat de turbă, humus și sol. Puteți adăuga, de asemenea, un pic de lemn de frasin și nitrophoska (1,5 linguri pe mix de găleată). După ce 4-5 frunze sunt formate pe materialul săditor, este posibil ca acestea să fie transferate pe terenul deschis.

Castraveți de castan Kid
Este necesar ca temperatura aerului să fie peste + 16-18 ° C în timpul zilei. În timpul nopții, este mai bine să acoperiți patul cu agrofibră la început pentru a crea protecția plantelor de la îngheț.

Când transplantați răsaduri pe paturi, trebuie să transferați cu atenție fiecare bucșă în gaură împreună cu substratul. Sistemul rădăcină este slab dezvoltat în lăstarii tineri, iar manipularea neatentă este ușor de deteriorat.

Grad de îngrijire după plantare

În mod frecvent, plivitul și slăbirea solului contribuie la procesul vegetativ ar trebui să înlăture în mod regulat buruienile de pe paturi. Un astfel de cartier poate deteriora rădăcinile răsadurilor, provoca putrezirea plantelor. Aerarea este o parte integrantă a îngrijirii normale, lipsa oxigenului slăbește sistemul imunitar al culturii, ca urmare a faptului că devine vulnerabilă la boli.

Castraveții sunt foarte pasionați de apă, grad Baby nu face excepție. Este mai bine să se aprovizioneze tufișurile cu o presiune slabă, un jet puternic expune rădăcinile, ceea ce face ca planta să se usuce. Următoarele tipuri de irigații sunt considerate ideale:

 • irigare;
 • sistem de picurare.
Pentru castravete Kid ideal de irigare picurare

Frecvența procedurilor este de 1 dată pe zi, iar în absența ploii, umezirea se efectuează de două ori.

Soiurile de maturare timpurie se caracterizează printr-o vegetație intensă. Acest lucru explică necesitatea udării frecvente și a introducerii momelii. Prima porție este introdusă înainte de perioada de înflorire, următoarea - la fiecare 10 zile. Ca o soluție alimentară, care este preparată din următoarele componente:

 • o găleată de apă;
 • o linguriță de uree, sulfat de potasiu, superfosfat;
 • sticlă de mullein (consistență musulmană).

O alternativă la mullein este umană (1 lingură per găleată de apă). Îngrășămintele sunt de asemenea potrivite:

 • susținător de familie;
 • fertilitate;
 • fontanela;
 • Idealul.

Grădinari experimentați avertizează începătorii despre greșelile adesea făcute atunci când cresc castraveți Bush:

 • La formarea a 6-7 frunze prindeți vârful pe o ramură pentru a forma o altă ramură. În cazul copiilor cu castraveți, această procedură este considerată superfluă.
 • Reducerea distanței dintre găuri la aterizare nu merită, îngroșarea provoacă degradarea. În plus, pădurile devin atractive pentru dăunători.
 • Când răsadurile au nevoie de 1-2 săptămâni pentru a transfera la sol în aer liber pentru a întări plantele. În caz contrar, vor cădea pe paturile primului vânt.
 • Irigarea efectuată sub controlul strict al solului. Preveniți stagnarea apei în eaîn caz contrar, va duce la descompunerea rădăcinilor.
 • Orice varietate rezistentă nu este împotriva bolilor și dăunătorilor, nu ar trebui să plantați semințe anual în același loc.

Boli și prevenirea acestora

Adesea, castraveții sunt afectați de boli fungice. Acest lucru poate apărea din cauza contaminării solului sau a semințelor. Ca măsură preventivă, se recomandă să înmuiați semințele înainte de plantare. într-o soluție slabă de permanganat de potasiu. Ei pot, de asemenea, apa cu paturile viitoare. În acest scop, de asemenea soluție salină adecvată (1 cană pe găleată de apă).

Următoarele boli sunt considerate cele mai periculoase pentru cultură:

 • gri rot;
 • burtă albă;
 • castravete mozaic;
 • copt de măsline;
 • rădăcină rotunjită

Controlul regulat, îngrijirea adecvată și răspunsul rapid atunci când găsiți primele semne de afectare a plantelor vor ajuta la protejarea culturii de moarte. Trebuie amintit că un tufiș sănătos și puternic este mai protejat de boli decât de lăstari slabi. Consolidarea sistemului imunitar necesită hrănire în timp util. Compoziția nutritivă a solului umezesc castraveții cu substanțe utile.

La creșterea castraveților, este important să se introducă o cantitate suficientă de fosfor, potasiu. Dar azotul este utilizat într-o doză limitată.

Norme de recoltare și depozitare

În ziua 39-40 după apariția lăstarilor deasupra solului începe timpul de recoltare. Termenul se încadrează în prima jumătate a lunii iulie. Îmbătrânirea intensă face inspectarea zilnică a paturilor. Fructele active au loc în decurs de 2 săptămâni. Legumele recoltate sunt depozitate într-un loc răcoros timp de 10 zile, dacă este necesar. În acest timp, fructele nu își pierd calitățile și prezentările.

Recoltarea soiurilor de castravete Kid

Securitatea recoltei este influențată de metoda de extragere a fructelor de la bici. Este important să lăsați o coadă mică pe legumă, fără a deteriora pielea.. În același timp, tulpinile nu trebuie să fie răsturnate, cu atât mai puțin au fost rotite în jurul lor pentru a detecta iarba verde.

Regulile simple de îngrijire și rezistența la boală a castraveților permit cultivarea culturilor în regiuni cu caracteristici climatice diferite. Și coacerea timpurie garantează o recoltă bună.

Vizionați videoclipul: Descrierea TRASATURILOR FACIALE in CITIREA CHIPULUI - demonstratii si interpretari cu Suada Agachi (Februarie 2020).

Загрузка...