Despre fermă

Cum se usucă ceapa acasă

Ceapa uscată este o componentă importantă în pregătirea vesela de bucătărie a tuturor națiunilor din lume. Condimentele naturale conferă farmecii o aromă interesantă și o piquancy necesară. În plus, are o serie de proprietăți utile necesare organismului. Într-o cantitate record, conține potasiu, calciu, magneziu, fosfor, sodiu și vitamina C. Cunoscând metode dovedite de uscare, puteți să vă faceți întotdeauna un gol al acestui condiment util.

Cum se usucă ceapa acasă

Prazul uscat gata pentru depozitare

Uscarea acestei legume necesită pregătire în avans, care depinde de varietate. Este important să știți că după evaporarea excesului de umiditate, va pierde masa de 5 ori și va scădea volumul cu 10 ori.

Chernushka (semințe) este uscat într-o cameră cu o temperatură a aerului de 25 de grade cu o umiditate minimă. Este important să se răspândească semințele pe o cârpă uscată sau ziar cu un strat subțire pentru ventilarea aerului. Chernushka uscată vă va permite să crească sevok pentru germinarea cepei.

Aspectul bulb are propriul său caracter specific de uscare, care începe de la pat. Scoateți ceapa după ploaie și lăsați să se usuce timp de câteva zile. După aceasta, fructul este transferat într-o încăpere uscată ventilată și așezată pe o grătare, agățată de tavan sau țesută așa-numitele "panglici".

Indicator de rădăcini, gâturi, gâturi mici, uscate bune.

Verde și praz nu este întotdeauna posibil să se găsească pe rafturile din magazine în timpul iernii, iar furnizorii cresc în mod deliberat prețurile pentru verdele proaspete. Legumele uscate in avans vor lipsi de aceasta durere de cap, pentru ca puteti sa folositi blantele toata iarna. O condiție importantă pentru uscarea corespunzătoare: înainte de uscare, clătiți bine și îndepărtați zonele deteriorate. Într-o formă fin tocată, planta se usucă mai repede.

Metode de uscare

Orice ceapă trebuie pregătită și tăiată înainte de uscare.

Modalitățile de uscare la domiciliu depind de disponibilitatea condițiilor și de varietatea de plante selectată. Deținătorii de aparate de uz casnic specializate pot economisi în mod semnificativ timp și pot oferi cantitatea maximă de condimente proaspete. Nu toți rezidenții de vară au la dispoziție un uscător electric sau un cuptor cu convecție, și nu are sens să le cumpărați pentru o singură utilizare.

Condițiile meteorologice nu permit întotdeauna uscarea culturii în aer liber, și nu oricine se poate lăuda că are un hambar sau o încăpere de depozitare - prin urmare, ar trebui căutate alternative. Fiecare dintre metodele de uscare a cepei are avantajele și dezavantajele sale și este de până la tine să decideți cum să vă administrați cultura.

În cuptor

Ceapa gata pentru uscare în cuptor

Acest aparat de uz casnic nu există deloc. Luați o foaie de copt și puneți-o pe legumă tăiată, pre-spălată și uscată în aer liber. Setați temperatura la 40-50 grade și lăsați piesa de prelucrat să se usuce timp de 2-3 ore.

Dezavantajul acestei metode este că mirosul picant al acestui condiment va rămâne întotdeauna pe pereții cuptorului, dacă nu este spălat cu un agent de curățare.

Sunt de acord, după arcul de gazda este puțin probabil să vrea să coace charlotte.

În uscătorul electric

Uscătorul este cea mai bună invenție pentru hostess. Datorită compactului său, dispozitivul ocupă puțin spațiu în bucătărie, iar prezența mai multor niveluri reduce timpul de uscare când lucrați cu volume mari. De exemplu: uscătorul electric VOLTERA 1000 Lux, în procesul de lucru, distribuie uniform aerul cald, asigurând deshidratarea produsului.

Ceapa în uscător Voltaire 1000 lux

În dispozitiv se poate usca orice fel - bec, verde sau praz. Partea albă a prazului este clocotită în apă clocotită timp de 2-3 minute, răcită și abia apoi răspândită pe straturi. Temperatura de uscare trebuie să atingă 70 de grade.

În cuptorul cu microunde

Uscarea cepei la cuptorul cu microunde este una dintre cele mai rapide căi.

Aceasta este cea mai eficientă și mai simplă metodă de a usca legumele și ierburile. Legumicul este zdrobit și întins pe un șervețel de hârtie, acoperit cu un al doilea șervețel, lăsat în cuptorul cu microunde timp de 3 minute. Cu o putere insuficientă sau o tensiune scăzută, timpul crește.

În procesul de uscare într-un cuptor cu microunde în produs apare formarea de abur, presiunea căreia contribuie la îndepărtarea parțială a lichidului din straturile sale interioare.

În ciuda avantajului metodei, inconvenientul este că va necesita mult timp și energie pentru spații mari de volum.

În cuptorul cu convecție

Cuptorul cu convecție este un fel de uscător electric mai funcțional. Timpul petrecut la uscare va fi redus de 4-6 ori! Doar o jumătate de oră la 70 de grade - și puteți obține proaspătă, încă de ceapă fierbinte, gata de a fi folosit ca condiment. Nu încercați să măriți temperatura, altfel verde își va pierde proprietățile benefice.

Prazul de pe airgle

Efectul aerogrill se bazează pe principiul funcționării ventilatorului, care acționează cu aer cald și încălzește produsul de sus. Avantajul acestei metode constă în confortul său: puteți proteja produsul de invazia insectelor și va controla temperatura.

În aer

Ceapa trebuie tăiată în inele înainte de uscare

Această modalitate a bunicii sa dovedit a fi de 100% eficientă de-a lungul multor decenii. Într-un moment în care nu exista echipament electric, uscarea în aer liber sub soarele incandescent a fost întotdeauna salvată. Cu toate acestea, un produs uscat în acest mod va conține întotdeauna o cantitate mică de umiditate.

Alte inconveniente sunt, de asemenea, evidente: invazia insectelor, imprevizibilitatea condițiilor meteorologice, creșterea uscării până la câteva zile. Ceapa, prevăzută pentru uscare în timpul zilei, trebuie să fie acoperită noaptea cu o cârpă pentru a preveni formarea rocii de dimineață.

Cum să depozitați și să utilizați cumpără ceapa uscată

Depozitarea cepei uscate

Ceapa uscată ca un întreg poate fi depozitată în orice condiții: în subsol, cămară, frigider. Principalul lucru - pentru a evita schimbările bruște de temperatură. Dar legumele tocate trebuie depozitate într-un loc uscat, de preferință într-un borcan de sticlă.

Ceapa uscata va adauga piquancy la feluri de mancare, salate si supe. Este indispensabilă în pregătirea conservării, este importantă în tratamentul anumitor boli.

Chiar și în formă uscată, nu își pierde proprietățile benefice și vă permite să îmbunătățiți tonul, are un efect bactericid, îmbunătățește metabolismul.

Proprietățile antiseptice ale acestui produs pot fi folosite în cosmetologie pentru fabricarea măștilor pentru acnee și acnee.

Experimentați și încercați modalități diferite de uscare pentru a găsi cea mai confortabilă opțiune pentru dvs. După o cantitate suficientă de recoltare de mirodenii uscate, puteți folosi stocurile în orice scop și nu vă faceți griji cu privire la siguranța acestora: mirodenii pot fi depozitate într-un loc închis uscat timp de mai mulți ani, fără a pierde structura și proprietățile utile.

Vizionați videoclipul: Învață să cultivi usturoi (Ianuarie 2020).

Загрузка...