Despre fermă

Descrierea detaliată și caracteristicile morcovilor Samson

Morcovii Samson sunt foarte îndrăgostiți de grădinarii ruși datorită gustului și simplității sale în îngrijire. Samson se referă la soiurile de morcovi de mijloc.

Descrierea și caracteristicile soiului

Descrierea și caracteristicile morcovilor Samson:

 • perioada de recoltare - 110 de zile de la primele lăstari;
 • o rădăcină cilindrică cu un capăt îngust, ajunge la 20 cm în lungime;
 • greutate - 120-150 grame;
 • principala caracteristică a soiului este carnea portocalie suculentă, foarte dulce, fără goluri;
 • frunzele sunt verzi verde cu o rozetă semi-spinoasă;
 • recolta, cu 1 pătrat. contoarele pot ajunge până la 8 kg;
 • conținutul de caroten este de 11,5%, conținutul de substanță uscată este de 10,6%.

Avantajele și dezavantajele morcovilor Samson

Avantajele includ:

 • randament ridicat;
 • îngrijire îngrijorătoare;
 • soiul este cultivat atât în ​​regiunile sudice, cât și în Siberia;
 • capătul bont nu se putreză în timpul depozitării prelungite;
 • ideal pentru prepararea sucurilor, cartofilor piersici, consumului în stare proaspătă și pentru decaparea varză, deoarece soiul este foarte suculent și produce o cantitate mare de suc.

Dezavantajele includ doar unul: semințele de morcov Samson, din cauza popularității lor, sunt foarte greu de găsit în magazine.

Gradul este cu randament ridicat, fara pretentii la plecare, capatul stupid nu se descompune niciodata la depozitare lunga

Pregătirea solului pentru însămânțare

Morcovi - cultura rezistenta la frig. Plantați în teren deschis la sfârșitul lunii aprilie sau înainte de iarnă. Sub iarnă plantată când temperatura aerului scade la +5 grade.

Cele mai bune predecesoare sunt: ​​varza, castravete, cartofi. Morcovi nu le place cartierul cu marar.

Pământul pentru însămânțare ar trebui să fie liber, fertil sau cu nisip cu reacție neutră sau slab acidă. Înainte de însămânțare este necesar să se scape de buruieni.

Pământul argilos formează o bucată de pământ când se usucă, ceea ce face dificilă germinația semințelor.

Solul trebuie să conțină o cantitate suficientă de materie organică și oligoelemente, să aibă un sistem de drenaj bun și să nu fie foarte greu.

Cu lipsa îngrășămintelor organice și minerale există o încetinire a creșterii. Cu un exces de organici există o creștere masivă a masei verzi și apariția celor mai grave muște de rădăcini de morcovi inamici.

Pământul pentru însămânțare trebuie să fie liber, fertil sau nisipos, cu o reacție neutră sau ușor acidă.

De unde să obțineți semințe?

Mulți grădinari pun întrebarea: "Unde pot obține semințele?". Prima opțiune, cea mai ușoară - în magazin, a doua - să crească independent.

Pentru auto-cultivare, este necesar să se planteze cultura rădăcină "șa". O legumă de rădăcină de dimensiuni medii este ținută într-un loc cald timp de câteva zile la începutul primăverii și apoi plantată în pământ.

Legumele dau rădăcini și, în cele din urmă, aruncă săgeata, asemănătoare cu mărarul, care formează semințele. În toamnă, săgeata este tăiată, semințele sunt curățate. din resturi și lăsa la depozitare până la plantare.

Semințele pot fi cumpărate în magazin sau să vă creșteți

Regulile de aterizare

Semănarea se poate face atât în ​​primăvară, cât și în timpul iernii.. Pentru germinare rapidă, trebuie să urmați reguli simple.

Pregătiți semințele: pentru aceasta, acestea sunt înmuiate pentru o zi în apă caldă, în timp ce schimbarea periodică a apei.

Desfășurați tratamentul termic: semințele sunt înfășurate într-o cârpă și se înmoaie câteva minute în apă fierbinte și apoi imediat în apă rece.

Această procedură permite semințelor să se ridice rapid și să le protejeze de tot felul de boli.

semănat:

 • ei fac șanțuri, le tamponează și le varsă bine;
 • însămânțarea se efectuează la o adâncime de 1,5-2 cm;
 • distanța dintre semințe - 2 cm, între rânduri - 20-25 cm;
 • după însămânțare, semințele sunt imediat acoperite cu pământ, astfel încât solul să nu se usuce și ele sunt bine aruncate cu apă caldă, prin stropire.
Înainte de plantare, semințele sunt înmuiate pentru o zi în apă caldă, tratate termic

îngrijire

Cresterea radacina Samson nu este capricios pentru a fi ingrijita, dar ca si alte plante necesită udare constantă.

Îndepărtarea buruienilor trebuie efectuată numai după udare.

Diluare și plivire de două ori pe sezon. Dacă nu respectați această regulă, morcovii vor fi urâți, iar recolta este jalnică.

Atunci când scoate o legumă, eliberează uleiuri esențiale pe care le zboară foarte mult pe morcovul de morcov și pe alți dăunători ai plantelor. Pentru a evita posibila contaminare, patul trebuie să fie umplut cu tutun sau piper negru măcinat.

Prima plivire atunci când apar lăstari. Este convenabil să faceți acest lucru cu pensete. Înainte de procedură, patul este vărsat și scos din răsaduri strict în sus, lăsând o distanță între ele de 2-3 cm.

Al doilea este efectuat 20 de zile după însămânțarea semințelor, când plantele cresc 7-8 cm. Diluarea este mai bine făcută seara sau dimineața.

Îndepărtarea și umflarea se face de două ori pe an, de preferat seara sau dimineața.

Boala și prevenirea

Afecțiunile morcovilor obișnuite includ:

cangrena cangrenă

Boala fungică - furculița tulpinilor este învinsă, formând pete gri-maro. Petele necrotice fac tulpina fragila si uscata. Din vârfurile ciupercii pătrunde rădăcina.

Boala este periculoasă pentru rădăcină, care este cultivată pentru a forma semințe. În cazul recunoașterii târzii a bolii, ciuperca infectează întregul pat de plante de sămânță.

Prevenirea constă în tratamentul aprofundat al morcovilor suprasolicitați cu suspensie de fundozol 5%.

Îngrășămintele cu fosfor și potasiu reduc riscul tuturor bolilor fungice și o doză în exces de îngrășăminte azotate - contribuie la apariția fomozului.

Boala fungică fomoz

Black rot

Boala este cauzată de o ciupercă.. Boala apare atunci când vremea este umedă și fierbinte. Nebulozitatea negre duce la o scădere a zahărului și a keratinei în morcovi. Planta se usucă, iar rădăcina devine mică și urâtă.

Boala poate fi lungă în rădăcini, semințe, aceasta ar trebui să fie luată în considerare atunci când se plantează morcovi în continuare pentru cultivarea pe semințe.

Boala se raspandeste rapid cand umiditatea aerului este de 85% iar temperatura aerului este mai mare de +20 grade. Tratamentul este în tratamentul plantelor cu o soluție de "Falcon" și "Prozaro".

Punct brun

Primele semne ale bolii pot fi găsite pe frunze.. Frunzele devin fragile și devin o culoare murdare-maronie. Boala duce la putrezirea rădăcinii.

Prevenirea tuturor bolilor:

 • morcovi de plante în același loc nu poate fi decât la venirea a patru ani;
 • plantele infectate sunt arse imediat;
 • înainte de plantare este necesară dezinfectarea semințelor;
 • pulverizarea plantelor cu o soluție de "Immunocytophot" sau "Epin-extra";
 • alimentarea în timp util a plantelor;
 • plantele de plante trebuie luate numai de la plante sănătoase.
Morcovi de pete maronii

Norme de recoltare și depozitare

Morcovii de la Samson trebuie colectați numai în condiții meteo uscate, când diametrul lor este de cel puțin 1 cm în diametru. În toamnă, înainte de începerea înghețului, întreaga recoltă este recoltată.. Vârfurile sunt tăiate la nivelul capului rădăcinii.

Morcovii aruncați ar trebui sortați și lăsați la depozitare pe termen lung numai aceia care nu au semne de boală și de daune mecanice.

Temperatura optimă pentru depozitarea pe termen lung este de +1 grade. Morcovii sunt plasați în cutii, presărând nisip umed pe fiecare strat. Este necesar să se asigure că legumele nu vin în contact între ele.

Prin pregătirea corespunzătoare a semințelor pentru însămânțare și respectarea regulilor de îngrijire, Morcovii Samson vor satisface recolta lor bogată și gust.

Vizionați videoclipul: scala constiintei -calibrari folosind testul muscular -niveluri sub 200 (Ianuarie 2020).

Загрузка...