Despre fermă

4 moduri de a pregăti morcovii uscați pentru iarnă

Tradiția de a usca morcovi a venit la noi din Rusia antică și este încă relevantă astăzi. Rădăcina conține o cantitate mare de vitamine și benefică pentru substanțele corpului care sunt stocate în produsul uscat. Pregătirea este universală și poate fi utilizată pentru gătit orice fel de mâncare, ocupă puțin spațiu, economisește timp, iar calitățile gustului legumelor uscate nu se schimbă.

Specificitatea uscării morcovilor la domiciliu

În mod corespunzător pregăti morcovi pentru iarnă prin uscare nu este dificil. Procesul constă în deshidratarea produsului prin expunerea la temperaturi ridicate sau aer cald, ceea ce îl deosebește de cel uscat. Când uscate din contră, legumele se usucă sub influența temperaturilor scăzute.

Luăm morcovi de mărime medie și fără defecte

Înainte de a începe să uscați morcovii, trebuie să fiți pregătiți. Este recomandabil să alegeți rădăcini de dimensiuni medii, cu un nucleu care nu sa întărit încă. Pentru această varietăți ideale devreme sau nu legume suprasaturate.

Este strict imposibil să folosiți fructe deteriorate sau de putrezire, iar dacă există pete pe ele, asigurați-vă că le tăiați. Apoi spălați morcovii temeinic, tăiați vârfurile și curățați. Dacă volumul este mare, o puteți face cu un tăietor de legume sau cu un cuțit de bucătărie obișnuit.

Uneori, înainte de uscare, morcovii sunt înveliți în apă clocotită timp de 5-15 minute, în funcție de mărimea fructului, dar este permisă utilizarea legumelor crude.

Puteți tăia rădăcina de legume cu roți, paiete, semicerc, cuburi sau grătar pe o răzuire grosieră. Piesele nu trebuie să fie groase, altfel va dura mult timp să le usuce. În viitor, pentru a decora unele feluri de mâncare, puteți amesteca cifrele tăiate în diverse moduri.

Modalități de uscare adecvată

Achiziționarea se poate face în două moduri diferite: folosirea căldurii naturale de la soare sau utilizarea aparatelor de uz casnic cu gaze și electrice. Când este expus la căldură din umiditatea vegetală și lichidul este îndepărtat din cauza evaporării. Aceasta poate fi accelerată prin recurgerea la instrumente, iar uscarea naturală întârzie procesul de zile și săptămâni.

În cuptor

Uscarea cuptorului este una dintre cele mai populare și accesibile modalități de a depozita morcovi pentru depozitare. Dezavantajul acestei metode este că procesul trebuie monitorizat în mod constant și nu poate fi lăsat nesupravegheat. Întreaga procedură durează între 5 și 8 ore, în funcție de metoda de tăiere.

Este mai bine să acoperiți foaia de coacere cu hârtie pergament.

Foaia de copt este acoperită cu hârtie uscată, pe care tăierea este prevăzută cu un strat de înălțime de până la 1 cm. După încălzirea cuptorului la 70 ° C, foaia este plasată în interior și ușa nu este acoperită, deoarece în absența circulației aerului, legumele pot fi arse sau prăjite. La fiecare câteva ore, foaia de copt trebuie îndepărtată și masa trebuie agitată.

În uscător

Principiul de uscare a morcovilor într-un uscător electric este similar cu un țagle cu ajutorul unui cuptor. Tăierea se face, de asemenea, într-un strat subțire pe paleți, într-un uscător electric, de exemplu, VOLTERA 1000 Lux, un regim de temperatură de 70 ° C. Pentru o uscare uniformă, paletele trebuie schimbate din când în când. Esența metodei este penetrarea radiației infraroșii în rădăcină, care accelerează evaporarea lichidului.

Din când în când este recomandabil să rotiți plăcile de morcov

Uscarea într-un uscător electric este cea mai convenabilă și are mai multe avantaje:

  • confortul și simplitatea procesului;
  • timp redus comparativ cu uscarea naturală;
  • protejarea insectelor;
  • compactitatea;
  • nu împarte carotenul și alte elemente utile.

Dispozitivul funcționează de la rețea, iar procesul durează 10-12 ore, iar dezavantajele acestei metode pot fi atribuite numai consumului ridicat de energie electrică.

Cum se usucă și se șterge morcovul în aerul proaspăt

Când se usucă natural la soare, trebuie să alegeți un loc suflat de vânt, dar în același timp accesibil soarelui. Ideal pentru această grădină, grădină de legume sau zonă suburbană. În zona selectată nu trebuie să fie praf și murdărie.

Puneți-vă într-un loc însorit, cu o bună ventilație

Uscarea în aer liber este cea mai lungă cale de recoltare, deoarece condițiile meteorologice pot varia. În absența soarelui, procesul poate fi amânat timp de câteva săptămâni, dar această metodă are avantaje proprii:

  • protecția mediului;
  • nu necesită costuri;
  • nu este nevoie să monitorizați în mod constant procesul.
În cazul ploii, puteți pune o umbrelă de plajă și puneți tăvile direct sub ea.

În cuptorul cu microunde      

Pentru această metodă de uscare, puteți utiliza un cuptor cu microunde de orice putere. Frunzele de morcov se introduc într-o ceașcă și dispozitivul este pornit timp de 3 minute la putere maximă.

La sfârșitul timpului amestecul este agitat și setat pentru încă 3 minute. Apoi, trebuie să te uiți la stat, dar poți reduce puterea de fiecare dată. În general, uscarea completă poate fi realizată în abordări 5-6.

Se usuca cat de repede posibil, aproximativ 3 minute

Puteți împacheta morcovii tăiați cu un prosop de hârtie și de asemenea încălziți-l în cuptorul cu microunde în cicluri de câte 3 minute fiecare. În această metodă, un pahar de apă trebuie plasat în interiorul dispozitivului pentru a evita uscarea. Această metodă de gătit este foarte rapidă, dar nu cea mai populară.

Aplicarea în iarna a topurilor de morcov uscate

Adesea ei folosesc nu numai legumele rădăcinilor, ci și partea de la sol a frunzelor de legume. Verzii pot fi uscați în același mod ca morcovul însuși, după ce se clătesc bine. Apoi topurile sunt zdrobite cu un cuțit, dar se lasă să se usuce cu mănunchiuri într-un mod natural. Timpul de uscare a vârfurilor este semnificativ mai mic decât rădăcina.

Potrivit pentru stropirea preparatelor din carne gata preparate

Este folosit ca condimente condimentate pentru carne și pește, adăugat la supe și mâncăruri principale, preparate sub formă de ceai din plante. Această băutură conține o cantitate mare de substanțe nutritive, în plus, în combinație cu menta are un gust unic rafinat.

Depozitarea și utilizarea legumelor rădăcinilor

După încheierea procesului de uscare, morcovii trebuie răciți și puse în recipiente închise, sticlă, recipiente din plastic și borcane sau pungi de hârtie. Este mai bine să păstrați condimente într-un loc uscat întunecat. Puteți utiliza produsul timp de mai multe luni, până la un an.

Stocat în frigider într-o pungă sau într-un recipient din sticlă uscată.

Produsul este adăugat la vas cu 15 minute înainte de a fi gata, în timp ce morcovii uscați nu necesită pregătire suplimentară. Este convenabil să folosiți amestecuri de legume atunci când puteți depozita ceapa uscată, usturoiul, sfecla și alte legume într-un singur recipient amestecat cu morcovi.

Morcovii uscați sunt un produs universal, deoarece și-a găsit aplicația nu numai în gătit, ci și în cosmetologie și medicina tradițională.

În afară de morcovi, oferim cartofi uscați, precum și chipsuri din diferite legume și fructe.

Vizionați videoclipul: SPANAC LA BORCAN pentru iarna fara conservanti (Ianuarie 2020).

Загрузка...