Despre fermă

Caracteristicile și descrierea soiurilor de ardei dulci înghiți

Acest soi dulce este considerat un produs cu randament ridicat și ușor de crescut. El este apreciat de grădinari pentru un nivel sporit de plasticitate, ceea ce face posibilă adaptarea la orice capriciu natural fără probleme. În plus, coaja de sfeclă strânsă înghițit vă permite să stocați recolta pentru o lungă perioadă de timp. Îmbătrânirea îmbătrânirii asigură o recoltă unică, care este suficientă pentru mesele și conservarea planificată. În această recenzie vă puteți familiariza cu descrierea și caracteristicile acestei varietăți de piper.

Descrierea și caracteristicile ardeiului dulce

Planta se distinge prin formele standard, atinge o înălțime de șaizeci de centimetrinecesită obligativitate. Soiul este coagulat la mijloc, perioada înainte de recoltare este de aproximativ patru luni. Productivitatea este ridicată, ajungând la cinci kilograme pe metru pătrat de pământ.

Mid-sezon soi de piper piper

Principalele caracteristici sunt:

  • pereți groșicu cinci până la șapte milimetri;
  • conic, mai multe forma ovală;
  • culoarea roșie ardei complet coapte;
  • greutatea medie - de la șaptezeci la o sută de grame;
  • lungimea ajunge la zece centimetri.

Soiul are numele său neobișnuit, datorită specialiștilor de reproducere sovietici, care se presupune că îl cresc în 1976. Piper crește cu ușurință atât în ​​sol neprotejat, cât și în condiții de seră, este foarte rezistent la boli bacteriene.

Avantajele și dezavantajele soiului

Înghițiți, ca și alte soiuri, conține o cantitate uriașă de nutrienți care au un efect pozitiv asupra corpului uman. Piper este capabil să consolideze sistemul imunitarprin reducerea vulnerabilității la infecții respiratorii.

Varietatea de înghițire rezistentă la multe boli comune

Substanțele utile care dau valoare și consistență piperului pe masa de masă poartă un grup de vitamine, antioxidanți, alcaloizi, capsaicină. În afară de piperul de mai sus conține o cantitate mare de acid ascorbic și caroten, ajutând perfect pancreasul și normalizând tensiunea arterială. Legumele ajută la prevenirea formării cheagurilor de sânge, îmbunătățesc apetitul și tenul. Se crede că un ardei conține cantitatea de vitamină C, cât de mult are nevoie un adult de această componentă pe zi.

Deși legumele au un gust dulce, diabeticii îl pot mânca în siguranță. Nu există zaharoză în floare, dar este prezent și un alt carbohidrat - fructoza. Prezența vitaminei A contribuie la îmbunătățirea stării părului și a pielii. Unele vitamine ajută chiar la prevenirea îmbătrânirii precoce și a cancerului.

Cu toate acestea, există puncte negative.

Persoanele care suferă de boală ischemică, tulburări ale ritmului inimii, aciditate ridicată, hemoroizi, boli de rinichi și ficat, consumul de ardei trebuie să fie atenți. Reacția poate fi ambiguă.

Plantarea semințelor

Procesul de creștere și îngrijire a ardeilor nu are dificultăți deosebite. Semințele de o varietate diferă în viabilitate destul de bună, astfel încât pentru plantarea unei legume, puteți colecta semințe de unul singur sau cumpărați-l la un magazin de specialitate. Înainte de plantare, trebuie să verificați semințele, să selectați cele mai bune, să le dezinfectați, să le înmuiați într-o fitopreparare, să germineze într-un loc cald, să le răspândiți pe o tifon umed. De regulă, procesul de germinare a semințelor începe la sfârșitul lunii februarie.

Răspândirea semințelor de piper înainte de plantare

Solul pentru plantarea culturilor trebuie curățat de buruienibine slăbit. După terminarea marcajelor, găurile sunt săpate, care sunt jumătate umplut cu sol nutritiv.

Seedling condițiile de creștere

Pentru aceasta, sunt adecvate diferite recipiente adecvate dimensiunilor lor. Se recomandă să le pre-abur pentru a reduce probabilitatea bolii.. Containerele sunt umplute cu sol, pe care semințele sunt așezate cu un interval de unu și jumătate până la doi centimetri. Materialul de plantare este presărat cu un strat de centimetru de sol, containerele sunt plasate într-un loc cald. Cel mai bun pervaz potrivit, cu iluminare suficientă.

Răsadurile de ardei încep să crească la sfârșitul ultimei luni de iarnă
Terenul nu trebuie să se usuce. Udarea trebuie să fie atentă pentru a nu spăla semințele din pământ. Puteți utiliza sprayul manual.

Semințele încep să germineze în a patra zi. În acest moment, puteți scădea ușor temperatura, astfel încât lăstarii nu sunt puternic întinși.

În procesul de creștere, ardeii ar trebui să fie mutați în vase separate, astfel încât plantele să nu se poată suprapune reciproc. Prima procedură de hrănire se realizează în formarea a trei-patru frunze. Puteți utiliza formulări gata preparate sau se amestecă 15 g de sare de potasiu, 25 g de uree, 60 g de superfosfat în 5 litri de apă.

Transplantul în sol deschis

O poți face în iunie. Planta este plasată în gaură astfel încât partea radicală să rămână deasupra suprafeței grădinii.. Sistemul de rădăcină este îndreptat, iar puțul este acoperit cu sol. Este necesar să se udă răsadurile și să se instaleze suporturile suportului.

În zona deschisă, în iunie sunt plantate puieți de ardei

O caracteristică importantă - respectarea rotației culturilor. Cel mai bine, dacă predecesorii ardei sunt morcovi, ceapă, dovleci sau castraveți. Nu este necesar să plantați cultura în locurile în care au crescut înainte roșiile, cartofii și vinetele.

Paturile cu piper dulce și amar trebuie amplasate la o distanță considerabilă, astfel încât prima să nu aibă amărăciune neplăcută în timpul polenizării.

Boli și dăunători

Neregularități în udare, temperatură înaltă, ventilație slabă poate provoca boli fungice - vierme, vierme, fusarium, putregai gri. În primul caz, puteți folosi bariera de droguri sau bariera.

În cazul picioarelor înnegrite planta afectată trebuie îndepărtată, solul din grădină este uscat, stropit cu cenușă de lemn, plantele sunt tratate cu fungicid.

Cu fusarium - îngălbenirea frunzișului - bushul afectat este îndepărtat; pentru restul, este organizată o îngrijire îmbunătățită, care are legătură cu prevenirea uscării terenurilor și a creșterii buruienilor. Din putregaiul gri, care poate afecta ardeii în orice stadiu de creștere, va ajuta la tratarea constantă a paturilor cu soluții fungicide.

Piperul poate suferi de paraziți dăunători - trips, afide, acarieni de păianjen, mușchi și albăstrău. Se recomandă ca în astfel de cazuri să se pulverizeze plantele cu o soluție de săpun, usturoi sau infuzii de ceapă, pelin sau pelin amar. Pulberea de muștar vă va ajuta să vă faceți griji, ci doar crăpătură pe paturile de grădină. Praful de tutun și ardeiul fierbinte sunt utilizate în același scop.

În toate celelalte mãsurile agrotehnice pentru cultivarea soiurilor de vaca sunt destul de tradiþionale. Pentru ca o cultură să se dezvolte cu succes și să dea roade, ar trebui să organizeze udarea permanentă, slăbirea solului, îndepărtarea buruienilor.