Despre fermă

Descrierea detaliată și cultivarea soiurilor de pepene verde

Pin
Send
Share
Send
Send


Watermelon Chill este o realizare a selecției rusești. Este cultivat cu succes pe fermele colective și pe parcelele mici de vară.. Această varietate de fructe de padure mari este foarte populară datorită gustului său delicat, suculent și dulce și a duratei lungi de conservare. Descrierea și caracteristicile acestui soi sunt prezentate mai jos.

Caracteristicile generale ale varietății de pepene verde Chill

Locul nașterii Kholodka - regiunea Volgograd din Rusia. Sancha Klavdia Petrovna a efectuat experimente pe trecerea a trei soiuri de pepeni verzi la stația experimentală de selecție a pepenei Bykovskaya, rezultatul fiind un fel de răceală. Pepenele tratate soiurile de maturare la mijloc. Din momentul în care semințele sunt plantate până la primirea primelor fructe, este nevoie de aproximativ trei luni. Randamentul este foarte ridicat, cu un hectar în condiții meteorologice favorabile, puteți colecta cel puțin 30 de tone de recoltă. Un grădinar poate primi 7 kilograme de pepene verde de la un metru pătrat.

Pepene verde

Acest soi este potrivit pentru cultivarea în sere și în câmp deschis.. Nu este necesar să se aloce un spațiu foarte mic pentru pepene verde, deoarece pe măsură ce crește, planta se va ramifica și va crește în lungime.

Cea mai lungă pepene verde trage Chill ajunge la o lungime de 5 metri.

Frunzele de trandafiri sunt verde. Fructele sunt obținute sub forma unei mingi puțin alungite, cântărind între 4 și 4,5 kilograme. Culoarea coajei este verde în plasă, grosimea este moderată. În secțiune, un pepene rosu coaptă are o carne roșie, granulată și suculentă, cu nuanță roz și gust dulce.

Pepenele pepene verde sunt clasificate ca maturare medie-tardivă, sezonul său de vegetație este de aproximativ trei luni

Pepenele oferă un randament bun în toată centura de pe teritoriul Rusiei: Regiunea Volga, Uralul de Sud, Astrahanul, regiunea Volgograd sunt locuri ideale pentru cultivarea acestei dulciuri la scară industrială.

Astrakhan a devenit centrul industriei de pepene verde datorită decretului ministrului agriculturii Alexei Gordeiev.

În ciuda faptului că acest tip de pepene verde tolerează temperaturi scăzute, acesta recomandat pentru plantare în regiuni cu climat cald și vară lungă. Recoltarea are loc la sfârșitul lunii august.

Istoria reproducerii și regiunea de creștere

Istoria originii pepenelor verzi datează de secole și provine din deșertul Namib și Kolokhari. Pentru prima dată au fost descoperite de egipteni acum 4 000 de ani.

Pepene verde Chill este capabil să reziste la temperaturi scăzute și stocate până la îngheț

În Rusia, boabele au venit în secolul al VIII-lea d.Hr. din India. La început, era vorba de mărimea unei portocale mari și avea un gust ușor amar. Apoi, după ce cultivarea a început să semene cu un pepene verde modern.

Crescătorii japonezi au adus un pepene verde pentru a facilita transportul.

Avantajele și dezavantajele soiului

Pepene verde Chill a primit pe scară largă în țările CSI. Acest lucru se datorează unui anumit număr de avantaje:

 • precocitate;
 • dulcecarne suculentă;
 • frumos apariție;
 • mare productivitate;
 • mare termenul de valabilitate de la trei la cinci luni;
 • stabilitate pentru transport;
 • Coborâre bine tolerată temperatura aerului.
Pepene verde se distinge de alte soiuri prin faptul că tolerează transportul foarte bine.

Împreună cu avantajele acestei varietăți de fructe de pădure are unele dezavantaje:

 • Necesită spațiu mare. Lungimea lăstarilor ajunge la 5 metri.
 • a crescut laterale, trebuie în mod constant să o monitorizeze și să o șteargă;
 • Iubeste caldura și lumină.
Pepene verde este comestibil complet. Din piele se poate face o marmeladă delicioasă sau un gem.

Plantarea semințelor și a condițiilor de creștere

Pentru a obține o recoltă bună trebuie să aveți semințe de calitate pentru plantare. Semințele de pepene verde Răcirea este foarte mare, de cel puțin 1,5 centimetri, ușor dur la atingere. Culoarea este maro deschisă sau cu cristale.

De la disponibil vom alege cel mai puternic. Pentru a face acest lucru, adăugați puțină apă sărată și aruncați semințele de pepene verde acolo. Semințele rămase pe suprafață, aruncă fără nici un regret.

Pentru dezinfectarea semințelor de pepene verde înainte de plantare, acestea trebuie să fie înmuiate într-o soluție de permanganat de potasiu

atunci semințele ar trebui să fie decontaminate. Pentru a face acest lucru, trebuie să fie expuși la soare timp de șapte zile sau încălzite într-un uscător sau pe o baterie la 55 de grade timp de trei ore. Timp de câteva ore, puteți pune semințele într-o soluție slabă de mangan și apoi clătiți bine cu apă. Imediat înainte de plantare pe răsaduri sau în sol, acestea trebuie să fie înmuiate în apă caldă timp de 24 de ore.

Nu este necesar să se ia semințele pentru plantare în primul an de depozitare. Cele mai potrivite semințe sunt de 4-5 ani.

Pregătirea semințelor pentru plantare ar trebui tratată ținând cont de condițiile climatice de la locul de reședință. Mai aproape de nord, aterizarea târzie:

 • Regiunile de nord nu mai devreme de 15 mai;
 • Regiunea sudică și stepa forestieră aproximativ din data de 6 mai;
 • În regiunile de stepă de la sfârșitul lunii aprilie.

Pământul pentru plantare ar trebui să fie cald.în caz contrar, semințele vor putrezi. Înainte de plantarea semințelor, solul se încălzește. Semințele de plantare pentru material săditor trebuie să fie efectuate în recipiente umplute cu soluri speciale la sfârșitul lunii aprilie, dacă răsadul rezultat este apoi transplantat în gaura sub film. Pentru plantarea în teren deschis, timpul de plantare a semințelor ar trebui să fie schimbat cu două până la trei săptămâni.

În termen de o lună, pe răsaduri ar trebui să apară trei sau patru pliante complete. După aceasta, ele pot fi plantate în sol deschis.

Pentru plantarea răsadurilor bine protejate de vânt și de zona ne-întunecată. Ei bine, dacă înainte de asta au fost cultivate cartofi, roșii sau varză.

Pepenele iubesc lumina, solul aerisit. În solul nisipos sau nisip trebuie adăugat humus. Între puieți trebuie menținută o distanță de 70 de centimetri, iar rândurile trebuie să fie situate la o distanță de 1,5 metri.. În gaura este plasat pe două plante. La plantare, toate frunzele de răsaduri trebuie să rămână la suprafață. Răsadurile acoperă cu folie și se toarnă numai cu apă caldă.

Planta de plantare a pepenilor pe plante

îngrijire

Pepenele sunt foarte frică de buruieni, așa că "lupta" cu ei trebuie să se desfășoare în mod regulat. Udarea trebuie făcută pe măsură ce solul se usucă.

Evitați udarea excesivă, în special în perioada ovarului și maturării fructelor. Fotografiile vor încetini și pot muri.

Solul din jurul materialului săditor trebuie să se slăbească și să se hrănească în mod constant. Nu permiteți creșterea lăstarilor laterale, sunt îndepărtate. În mai multe locuri, lăstari lungi sunt ușor săpate în pământ.

Primul ovar de pepene verde Chill
Cu un număr mare de cruste pe gură, lăsați 2-3 boabe, restul fructului trebuie îndepărtat.

Top dressing

Hrăniți planta ar trebui să fie de trei ori pe întreaga perioadă:

 1. 2 săptămâni după debarcare Pregătiți amestecul într-un rezervor de 10 litri cu apă din sare de potasiu, sulfat de amoniu și superfosfat. Avem aditivi conform instrucțiunii;
 2. În perioada de creștere activă se prepară aceeași compoziție ca pentru prima dată, dar într-o concentrație mai mică;
 3. La începutul formării ovarelor. Se folosește aceeași compoziție, dar nu se adaugă direct la puț. La o distanță de 20 de centimetri de ele, merită luate mici brazde și cum să le aruncăm.
Nu puteți folosi mai mult de doi litri de îngrășământ diluat pe fiecare puț.

Colectarea semințelor

Un grădinar ar trebui să fie preocupat de colectarea semințelor de pepeni verzi pentru plantare în perioadele ulterioare. Nici nu trebuie să încercați să colectați semințe de soiuri hibride. Pepene verde Chill nu se aplică astfel, prin urmare Puteți să vă pregătiți în siguranță semințele din cultura rezultată.

Colectarea semințelor de pepene verde Chill

Pentru aceasta, merită să lase cîteva fructe să se coacă. Apoi tăiați pepene verde și selectați semințele numai culoarea închisă. După aceea, le umplem cu apă, acele semințe care au căzut în fundul rezervorului, sunt lăsate pentru culturi viitoare, restul sunt aruncate. Semințele rămase trebuie să fie uscate., în acest scop le aranjăm pe o bucată de materie curată și lăsăm-o la soare timp de 5-7 zile.

Nu depozitați semințe recoltate în recipiente închise sau pacte din plastic. Cel mai potrivit, de obicei, bumbac.

Particularitățile acestui soi

Practic, randamentul acestui soi este de aproximativ 30-35 de tone pe hectar

Unele fapte interesante sunt legate de varietatea de frig:

 • Atunci când creați condiții bune de păstrare ei vor putea sărbători pe Anul Nou;
 • ea 92% apă;
 • ea înregistrate în registru Realizările de selecție de stat ale Federației Ruse;
 • Pe una dintre fermele din agronomii regiunii Volgograd pepene verde rece, cu o greutate de 12 kilograme.
În 96 de țări ale lumii, 1200 de soiuri de pepeni sunt cultivate.

Boli și dăunători

De multe ori nu este posibilă obținerea unei recolte bogate cu bahchi datorită dăunătorilor și bolilor. Răcirea pepenilor pepeni este foarte rezistentă la mucegaiul praf, fusarium și antracnoză.

Dar puteți obține o recoltă proastă sau o puteți pierde complet, dacă nu acordați atenție următoarelor boli și dăunători:

 • Ghimbir;
 • Larva unei muște de germinare;
 • Sparanghel;
 • Sclerotinia sau putregaiul alb;
 • Bacterioză sau spotare unghiulară;
 • Fusarium wilt;
 • Mealy Rossa;
 • Rădăcină și alte boli.

Merită combaterea dăunătorilor cu ajutorul unor măsuri general acceptate: îndepărtarea zonei afectate, pulverizarea cu soluții chimice specializate sau supă de casă pe bază de coji de ceapă sau săpun de gudron.

Este mult mai dificil de combatere a bolilor plantelor. Întreaga plantă va trebui ruinată și distrusă, iar locul de creștere trebuie tratat cu o soluție slabă de permanganat de potasiu. prin urmare este mai bine să se ia măsuri preventive înainte de plantarea semințelor în pământ:

 • Pulbere uscată tei;
 • Împrăștierea solului înainte de plantare slabă soluție de mangan;
 • Tratamentul chimic al solului compoziția fentiuram, suspensie de karatan;
 • Tratarea semințelor înainte de plantare: încălzirea și păstrarea într-o soluție de mangan.

Creșteți un gustos și suculent pepene verde Chill nu este dificil. Va necesita doar puțină atenție și îngrijire.. Dar, pe de altă parte, spre sfârșitul lunii august, vă puteți bucura pe tine și pe familia ta cu fructe gustoase și coapte. Apăsați ușor boabele, auziți un sunet surd, alegeți un pepene verde și bucurați-vă de carnea roșie, suculentă și parfumată.

Vizionați videoclipul: Cum se plantează corect un puiet (Noiembrie 2020).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send