Despre fermă

Este posibil să crească o întreagă găleată de cartofi dintr-un tufiș

Pin
Send
Share
Send
Send


Datorită condițiilor anormale de vreme meteorologice predominante în ultimii ani, recolta de cartof a început să scadă. Este din ce în ce mai dificil să se dezvolte o recoltă bună și să se prezică câte kilograme este necesar pentru a obține maximum de la un hectar de teren. Cum să evitați această problemă, să calculați normele, să selectați materialul de plantare corect, cum să obțineți o găleată de cartofi dintr-un tufiș? Răspunsurile la aceste întrebări pot fi găsite în articolul nostru.

Cantitatea de semințe de cartofi

Norma de însămânțare a cartofilor - concept relativ, depinde de câțiva factori, cum ar fi zona pe care o să semănați, densitatea plantelor (în funcție de regiune) și altele.

Cât de multe cartofi vor merge pe 1 hectar de teren

Poate că, înainte de a trebui să te lupți, estimând aproximativ câte tuberculi ar fi nevoie să semene câmpul, este mai jos rata de însămânțare general acceptată în kilograme pe hectar de teren.

Plantarea cartofilor

Suprafața unui hectar este de 10.000 de metri pătrați, cantitatea optimă fiind de aproximativ 65.000 de bucăți, a căror masă totală va fluctua în patru tone.

În timpul recoltării cartofilor trebuie avut în vedere faptul că o parte se poate deteriora, deci ar trebui să existe un stoc de aproximativ 20% din masa totală.

Cheltuielile depind de nota

Fără îndoială, gradul trebuie ales corect, fiecare dintre ele având propriile caracteristici și cerințe pentru îngrijire. Totul depinde de dimensiunea tuberculilor. Cu condiția ca acestea să fie medii - consumul la o sută de metri pătrați este aproximativ același.

Formula de calcul a ratei de cartofi de însămânțare

Cartofi de sămânță pentru plantare

Pentru a determina numărul dorit de kilograme de tuberculi pe hectar de teren, utilizați formula:

H = H * M

în cazul în care:

  • H - rata de consum (kg / ha);
  • D - densitatea plantelor (mii de bucăți / ha);
  • M - masa medie a cartofului. 

Cum de a crește recolta

Întrebarea cea mai presantă dintre grădinari este cum să măriți randamentul. Să examinăm principiile de bază ale creșterii sale.

Selectarea materialului de plantare

Unul dintre principiile de bază și de bază este alegerea materialului de plantare. Merită să luați o abordare responsabilă a afacerii - cultura dvs. depinde în mod direct de aceasta.

Prima regulă pentru selectarea materialului de semințe - tuberculii de plante bolnave și slabe nu sunt lăsate pentru reproducere

Cartofii sunt selectați pentru însămânțare în timpul recoltării.. Dacă ați săpat un tufiș și toate legumele sunt aproximativ egale - le puteți pune în siguranță pentru plantare, nu este nimic de îngrijorat, este mult mai dificil de selectat din grămada generală. Este foarte important în nici un caz să se amestece soiurile.

Plantele puternice sunt vizibile în timpul înfloririi, este necesar să le distingem cu un semn de identificare. Apoi, alegeți cartofii din zonele marcate. Dacă tuberculii sunt așezați dintr-un tufiș, toate au aproximativ aceeași dimensiune, netedă și uniformă - în viitor, vor da cel mai bun randament, datorită genelor puternice.

Calculul cantității de material de plantare

Folosind formula de mai sus, puteți determina cu ușurință cantitatea de cartofi de sămânță de care aveți nevoie. Cu toate acestea, este puțin probabil să puteți calcula, în funcție de masa legumelor, cât de multă cultură veți obține, deoarece este complet influențată de condițiile de creștere, fertilizarea solului și îngrijirea corespunzătoare.

Densitatea plantelor

Densitatea plantelor și rata de plantare sunt determinate de soiul de cartofi, de proprietățile tuberculilor de semințe și de vreme

Se pare că planta mai groasă - cu cât colectăm mai mult, dar nu. De fapt, dacă aterizați prea des, zona nutritivă a unei singure plante va scădeacare va duce la mai puțini tuberculi.

Dar dacă zona de alimentare va fi de 70 * 20 cm - recolta va fi decentă.

Când să plantezi?

Timpul de plantare a cartofilor depinde direct de regiune. În regiunile sudice, plantarea se desfășoară la sfârșitul lunii martie - începutul lunii aprilie, în continuare spre nord, mai târziu pământul se încălzește și scote.

La plantarea cartofilor în teren rece, există o probabilitate ridicată de înghețare a tuberculilor și, ca rezultat, de germinare și dezvoltare lentă.

Cresterea randamentului

Datorită caracteristicilor genetice, unele soiuri pot forma până la 16 tuberculi, în timp ce altele sunt doar 7-10, dar nu trebuie uitat de importanța îngrășămintelor. Orice cartof are nevoie de hrănire suplimentară în timpul formării tuberculilor. Mai jos sunt câteva modalități eficiente de a crește randamentul cartofilor.

crustă

Rotunjită coajă

Pentru a folosi coaja ca îngrășământ, trebuie să fie putred, pentru că procesul descompunerii sale pe pământ poate dura mult timp. Cu ajutorul scoarței, nu puteți fertiliza numai cartofii, ci și protejați-i de dăunători.de exemplu, amestecarea scoarței, a cenușii și a compostului în proporții egale.

cenușă

Cenușă de lemn - îngrășământ natural

Cenușa este un îngrășământ excelent de potasiu, cu excepția compoziției de potasiu care conține fosfor, calciu, magneziu și un set mare de oligoelemente. Este potrivit pentru plantele sensibile la clor, deoarece îi lipsește acest element. în același mod ea slăbește solul și își schimbă structuraîn afară de aceasta, poate fi folosit pentru dezoxidarea solului pe teren. Dacă utilizați cenușă ca pansament - aveți nevoie de numai 150-300 de grame pe metru pătrat. Aduceți-l într-o formă uscată în groapă atunci când plantați.

Ceapa Husk

Beneficiile cojii de ceapă sunt că conține o cantitate mare de minerale

Coaja de ceapă nu va servi doar ca un îngrășământ excelent, ci va salva și plantele de la dăunători și alte dăunători de sol. Ar trebui să fie pus în gaură înainte de a pune cartofii. Husk ar trebui să fie exclusiv din bulbi sănătoși, pentru a evita infecțiile și ciupercile. Puteți insista, de asemenea, coaja de ceapă în apă timp de trei zile, apoi se diluează cu 10 litri de apă și apă.

Stimularea inciziei

Se taie tuberculi de cartofi pentru a stimula creșterea și pentru a produce o recoltă bogată

O altă metodă bine cunoscută este incizia stimulatoare. Aceasta este o incizie longitudinală a unui tubercul cu un cuțit steril, pentru a evita infecția și putrezirea în continuare.. Această metodă va accelera răsadurile, precum și va ajuta plantele să devină mai puternice înainte de apariția gândacului de cartof Colorado.

Cultivăm cartofii într-o găleată

Această metodă este potrivită pentru persoanele care nu au o grădină de legume. Să rezolvăm cartofii de creștere într-o găleată:

Cultivarea cartofilor într-o găleată
  • Cel mai potrivit Cupa de plastic de 8-10 litri. Trebuie spălat și uscat. Apoi, în partea de jos este de a face 4-5 găuri.
  • Ca un drenaj poate întindeți cu fânul. Sus, cu puțin pământ amestecat cu compost.
  • Pune cartoful Mărime medie, o acoperim cu iarbă uscată și așteptăm germinarea.
  • Pe măsură ce fânul se stabilește, urmează puțin câte puțin.
  • Apă și furaje cartofii au nevoie o dată pe săptămână.

Dacă urmați aceste sfaturi, recolta va fi de 13 tuberculi dintr-o găleată. Această metodă va proteja cartofii împotriva dăunătorilor din sol, precum și pentru cartofi de sămânță cultivatori.

O găleată de cartofi dintr-un tufiș este reală

Pentru a colecta o găleată de cartofi din bush este important să ai grijă de ei în mod corect și în mod constant.

Dacă doriți să obțineți un randament maxim în valoare de plantare cartofi puțin mai mult decât de obicei, acesta va crește zona de nutriție a unei plante.

Chiar și în timpul plantare ar trebui să fie adăugate la o gaură humidus polvedraapoi adăugați 1-2 linguri de cenușă de lemn, amestecați chiar în gaură, puneți un tubercul încolțit, îngropați și puneți fânul deasupra. Umplerea periodică este importantă - la fiecare patru zile. Dacă urmăriți recolta - nu ratați.

Pentru a obține randamente ridicate de cartofi, semințele trebuie hrănite cu humus și cenușă la plantare.

De îndată ce topperul se estompează, puneți-l în jos și lăsați cartofii să se usuce timp de două săptămâni. După aceea vom săpăm cartofii și vom obține un rezultat bun.

Atât pentru începători, cât și pentru grădinari, cu o mare experiență este util să înveți câteva dintre caracteristicile pentru îngrijirea cartofilorPe măsură ce apar varietăți noi de la an la an, condițiile climatice se schimbă. Dacă vă lipiți de sfaturi, obțineți rezultatul dorit.

Pin
Send
Share
Send
Send