Despre fermă

Proprietăți utile ale cepei Suvorov sau Anzur

Ceapa Suvorov este o plantă destul de neobișnuită care crește în Asia și Altai. Din cauza aspectului său neobișnuit, un astfel de arc nu este foarte popular printre grădinari., deși gustul culturii rezultate este foarte apreciat de mulți experți.

Descriere soiuri de ceapa Suvorov

Arcul Suvorov sau Anzur aparține grupului de arcuri de munte cu numele comun al lui Anzura. În literatură, această specie este menționată și ca ceapă stomacată, ceapă gigantică și înaltă.

Ceapa Suvorov este o cultură timpurie coaptă care apare în paturi la începutul primăverii. La începutul creșterii sale active, o astfel de plantă seamănă foarte mult cu o lalea, dar după un timp devine similară cu usturoiul destul de mare.

Bow of Suvorov sau Anzur

Înălțimea tulpinilor poate ajunge la 1-1,3 metri, iar frunzele largi cresc în lungime până la 35 de centimetri. Pe vârfurile shooterului de ceapă se formează inflorescențe sferice cu diametrul de 8-12 centimetri. Particularitatea florilor va fi culoarea lor purpurie, care nu este specifică altor culturi. Frunzele verzi ale Anzur sunt considerate cea mai veche verdeață., dar își pierd rapid gustul. După 2-3 săptămâni, frunzele încep să devină brute și galbene.

Primele bulbi apar 2-3 ani după plantare. Diametrul lor poate ajunge la 14 centimetri. Potrivit gustului lor, acestea sunt mai mult ca usturoiul, de aceea ele sunt adesea folosite ca condimente aromate, aromate.

În forma lor brută, aceste becuri sunt otrăvitoare, așa că trebuie să fie procesate înainte de utilizare.

Acest soi tolerează îngheț, nu necesită îngrijire specială și nu se teme de efectele diferitelor boli și dăunători.. Dar este de remarcat, de asemenea, că o astfel de instalație reacționează prost la o abundență de umiditate, de unde bulbii pot să putrezească și să moară.

Avantajele și dezavantajele soiului

 • Plantați în timpul iernii becurile tolerează bine înghețul și foarte repede restaurat, chiar și după înghețarea completă;
 • Oferă recoltă timpurie și poate decora, cu aspectul neobișnuit, o grădină trezită după iarnă;
 • plantă nu se teme de boli și dăunători;
 • Pregătit corect fructele au un gust minunat și pot beneficia de sănătate.
Ceapa Suvorov diferite maturitate timpurie, rezistenta la boli si dăunători, înflorire foarte frumos

Din păcate, acest soi are câteva dezavantaje:

 • în primul rând verdele devine foarte dur și devine necomestibil;
 • Becurile crude sunt otrăvitoare și pot dăuna corpului, înainte de a le folosi, trebuie să le tratezi cu atenție;
 • Planta este frică de umiditateprin urmare, trebuie să monitorizați îndeaproape acest indicator.

Proprietăți utile

Arcul lui Suvorov și-a luat numele în onoarea marelui comandant, care, în timpul celebrului său campanie din Alpi, a descoperit această plantă neobișnuită. Utilizarea fructelor primite de soldați le-a salvat de scorbut.

Planta este foarte utilă pentru organism, conține mai multe ori mai multă vitamină C decât alte soiuri. De remarcat, de asemenea, că frunzele plantei sunt bogate în vitaminele B, E și bogate în săruri minerale.

Datorită conținutului de steroizi, alcaloizi, saponine și alte substanțe, ceapa lui Suvorov este utilizată în farmacologie pentru producerea anumitor medicamente.

Datorită proprietăților sale vindecătoare, în medicina populară ceapa de Suvorov este folosită în următoarele scopuri:

 1. Reducerea durerii cu boli legate de vârstă;
 2. Tratamentul bolilor superioare căile respiratorii și plămânii;
 3. Îmbunătățirea imunității și îmbunătățirea stării generale a corpului;
 4. Activarea activității creierului și îmbunătățirea memoriei.
Mulți experți susțin că ceapa de Suvorov are același efect asupra corpului, ca și ginsengul.

Plantarea arcului Suvorov

Pentru a obține recolta cât mai curând posibil și a nu se angaja în muncă laborioasă legată de construcția de semințe, grădinarii experimentați recomandă ceapa de plantare sau felii de ceapă Suvorovsky. Pentru materialul de plantare de calitate, acesta este săpat din pământ, până când frunzele sunt uscate complet.

Având în vedere rezistența bună la îngheț a soiului, este necesar să-l planteze în sol deschis în toamnă. În cazul în care se lucrează în septembrie, atunci fructul va fi împărțit în 4-6 dinți, cu o plantare mai târziu divizia nu va fi la fel de intensă.

Ceapa și semințele lui Suvorov

La pregătirea paturilor, este necesar să se ia în considerare toate caracteristicile plantei cultivate:

 1. Cel mai bun dintre toate crește pe soluri vii, nisipoase. În solurile argiloase există un risc ridicat de infecții fungice;
 2. Mulți grădinari susțin că o astfel de recoltă va crește bine în locuri unde castraveții, cartofii sau varza au crescut;
 3. Este mai bine să faceți paturiAceastă procedură va ajuta la evitarea suprasolicitării;
 4. Nu merită plantat în locurile de acumulare a precipitațiilor și a apei topite;
 5. Înainte de debarcare pământul este slăbit cu grijă și curățate de buruieni.
Lucrări de plantare efectuate cât mai atent posibil pentru a evita deteriorarea tuberculilor rădăcini.

Cu un model standard de aterizare distanța dintre rânduri trebuie să fie de 30 de centimetri, și între plantele individuale 20. Adâncimea încorporării becurilor ar trebui să fie de 10-12 centimetri.

Înmulțirea semințelor

Creșterea Anzur din semințe este un proces foarte lung și dureros, în care prima cultură poate fi obținută abia după 3-4 ani. După colectarea semințelor de la o plantă adultă, procedați după cum urmează:

Peduncul de ceapă al lui Suvorov cu semințe
 • la sfârșitul lunii octombrie construiesc paturi cu o înălțime de 10-12 centimetri;
 • semințele se adâncesc cu 1,5-2 centimetri;
 • atunci aterizare Strat de 2 cm de turbă sau humus.
Primele lăstarii prietenoase pot fi văzute la sfârșitul lunii martie - începutul lunii aprilie.

După ce plantele anilice eliberează frunzele de cotiledon, ele vor începe să se usuce și vor forma bulbi mici. Trebuie să se săpare, să se usuce și să plece până în toamnă. Odată cu debutul timpului dorit, bulbii sunt plantați la o distanță de 5 centimetri una de cealaltă, distanța dintre rânduri fiind egală cu 25 centimetri. Grosimea de etanșare - 5 centimetri. Lucrări similare se repetă de două ori. La 4 ani, puteți ateriza în mod tradițional.

Îngrijirea plantelor

Când se udă ceapa de la Suvorov, trebuie să fii foarte atent și să eviți chiar și scurgerea pe termen scurt, pentru că poate fi dăunătoare plantei. După fiecare udare, solul este ușor slăbit și buruienile care au apărut sunt îndepărtate.

Suvorul Suvorov este destul de termofil

Alimentarea se produce după cum urmează:

 • cu apariția primelor lăstari necesare face îngrășăminte azotatecum ar fi ureea;
 • pentru a îmbunătăți fotosinteza, la 2 săptămâni după germinare plantare pulverizat cu Ferovit;
 • De 3 ori pentru întregul sezon de creștere în timpul slăbirii solului face cenușă și sulfat de potasiu.
Ceapa Suvorov trebuie replanta la fiecare 1-2 ani, altfel planta poate forma un cuib de bulbi.

Pentru ca toate forțele plantei să ajungă la formarea de fructe, este necesar să se rupă toate săgețile care apar. Recoltarea se face după ce frunzele se usucă.

Utilizarea cepei Anzur în gătit

Frunzele proaspete din ceapa lui Suvorov sunt cele mai des folosite în gătit - se adaugă la okroska, salate, supe, mâncăruri din carne

Frunzele unei astfel de plante și-au găsit utilizarea ca verdeata timpurie. Acestea includ o cantitate mare de vitamine și minerale. Cum să mănânci o astfel de ceapă, întrebi.Frunzele tinere sunt adesea folosite pentru a face salate, supe și sandvișuri..

Deoarece frunzele unei astfel de cepe cresc rapid, ele pot fi înghețate pentru recoltare. În acest caz, umbra lor devine albăstrui, dar gustul și beneficiile sunt pe deplin conservate.

Ceapa se consuma numai dupa ce a fost procesata mult timp. Mai întâi trebuie să scapi de mirosul ascuțit de sulfÎn acest scop, fructul se toarnă cu apă curată și se schimbă periodic. În medie, întreaga procedură durează o lună. După înmuiere, ceapa este marinată, coaptă sau fiartă cu miere. Mancati acest aliment nu ar trebui sa de multe ori si putin.

Ceapa mărunțită a lui Suvorov

Boli și dăunători

Bolile și dăunătorii nu se găsesc pe arcul Suvorov, motiv pentru care această plantă nu suferă de boli infecțioase, bacteriene și alte boli.

Cea mai obișnuită problemă care poate fi întâlnită la cultivarea unei culturi va fi putregaiulcare rezultă din suprasolicitarea solului. Trebuie să rezolvați o astfel de problemă foarte repede. Toate plantele bolnave sunt săpate, iar irigarea sănătoasă este normalizată.

Ceapa Suvorov este o plantă foarte luminată, care aduce, de asemenea, verdeațele utile și gustul neobișnuit al fructelor. Puteți dezvolta această cultură chiar și în cele mai severe condiții., iar rezultatul ar trebui să fie plăcut fiecărui grădinar.

Vizionați videoclipul: CEAPA - Sursa de Sanatate (Noiembrie 2019).

Загрузка...