Despre fermă

Îngrijirea corespunzătoare a cepei de primăvară plantate înainte de iarnă

Pin
Send
Share
Send
Send


Uneori, în mai există o dorință de a mânca niște ceapă verde proaspăt. Dar este obișnuit să plantezi legume în sezonul de primăvară, deci nu există o astfel de posibilitate. Recent, creșterea popularității cultivării cepei. Debarcarea se efectuează în sezonul de toamnă. pe paturi fertilizate deja pregătite. Acest articol va discuta cum să plantezi ceapa în mod corespunzător înainte de iarnă și ce îngrijire este necesară în primăvară.

Soiuri de ceapa, potrivite pentru plantare în timpul iernii

Ceapa este destul de capricioasă. Când vremea este uscată și fierbinte, recolta de rădăcină începe să arunce aruncătorul. Atunci când vremea este prea umedă, rădăcina rădăcină se înrăutățește.

Dar când aterizați înainte de iarnă, aceste probleme pot fi evitate. În cea de-a doua lună de vară veți avea o adevărată recoltă mare de ceapă.

totuși numai câteva varietăți de ceapă sunt plantate în sezonul de toamnă. Prin urmare, alegerea dvs. trebuie făcută în favoarea acelor subspecii care sunt foarte rezistente la frig.

Soiurile de ceapa care iubesc calduros nu ar trebui plantate sub zapada. Motivul este că, la primul îngheț, aditivii vor îngheța și vor muri în sol răcit.

Acordați atenție soiurilor care pot fi plantate în toamnă:

 • Allan;
 • Stuttgarter;
 • radar;
 • Danilov;
 • Arctica;
 • bessonovskoy;
 • Strigunovsky;
 • siberian;
 • Ural.
Alegerea dvs. trebuie făcută în favoarea soiurilor care sunt foarte rezistente la frig

Să analizăm în detaliu mai multe dintre ele:

Allan

Această specie este cunoscută pentru însămânțarea rapidă. De obicei, greutatea unui singur bec este de 0,1 kg. Carnea rădăcină este albă și foarte suculentă, având un gust dulce. Recolta nu este stocată mult timp.

Ceapă de soi Allan

radar

Se prepară această varietate de iarnă cu viteză medie. Perioada de valabilitate este lungă. Diferă în gust excelent și o recoltă bogată. Dimensiunea fructelor mari poate varia în intervalul de 0,15 kg - 0,3 kg.

Radiouri de ceapă de soi

Danilovskii

Prăjesc acest soi cu viteză medie. Culoarea bulbilor este roșie, cu o nuanță închisă, forma este ușor aplatizată. Carnea fructului este purpurie și suculentă.

Acest soi nu se teme de ciuperci. Nu există probleme de stocare. Este posibil să crească această notă atât pe o pene, cât și pe un grătar. Dimensiunea becului este cuprinsă între 0,05 kg și 0,1 kg.

Ceapa soiuri Danilovsky

Când este de dorit să se planteze: timpul

Alegeți de obicei a doua lună de toamnă, perioada de la 5 la 20pentru a planta ceapa. Timpul pentru fiecare localitate este diferit, iar vremea este primul și determinant.

Luați în considerare temperatura de acoperire a solului. Atunci când temperatura este sub + 5 ° C, merită să începeți aterizarea. Apoi, arcul va putea să petreacă iarna, iar la începutul sezonului cald, va începe să crească.

Atunci când plantați o recoltă, abordați cu atenție alegerea locului, trebuie să fie deschisă vântului și că nu există umiditate.

Pregătirea solului pentru însămânțare: cum să alimentați viitoarea recoltă

Pentru utilizarea în aterizare:

 • becuri în cantitate de 10 mm - oatsuzhka;
 • bulbi de dimensiuni de 10 mm - 30 mm - seturi;
 • becuri cu o selecție de ceapă mai mare de 30 mm.

Atunci când numai țărmurile sunt ținta, ceapa este bună de folosit. Deoarece becurile mari se îndreaptă de obicei spre săgeată. Înainte de a planta cultura înainte de iarnă, sortați-o.

Grădinari cu experiență dau sfaturi pentru a utiliza sevok sau ovsyuzhku. Ele sunt de dimensiuni mici, dar vor putea da fructe mari.

Pentru succesul garantat, trebuie să faceți alegerea potrivită a site-ului. Tip de sol excelent soluri cu conținut de nisip și humus; solul de lut este bine adaptat.

Excelent atunci când situl este situat în sud, sud-vest, și protejat de vânt.. Alegeți un sol fertil, deoarece ceapa are un sistem rădăcină slab.

Săpați bine humusul cu acoperirea cu sol la calcularea a 5,5 kg pe 1 m², se adaugă și îngrășăminte minerale (11-16 g pe 1 m2) și superfosfat (21-26 g pe 1 m2).

Distribuiți cenușă la locul de aterizare, calculând cât de mult ai nevoie pentru a hrăni cultura, dacă ai nevoie de 10 g pe m², abia apoi începe să semene cultura.

Cum să planteze un arc pentru iarna, soiuri potrivite:

Planificăm legumele în toamnă

Suprafața terenului în care este plantată leguma trebuie să fie plat și compactat. După ce este necesar să se facă brazde mici, a căror adâncime nu este mai mare de 50 mm, separate între ele cu 150-200 mm.

Puneți becuri mici în caneluri, respectând intervalul de la 50 mm la 70 mm. Așezați-vă pe pământ nu este umedă, împrăștiindu-i ușor.

Nu este nevoie să apăsați ceapa plantată în toamnă. Dacă nu există precipitații, atunci după aproximativ 10 zile puteți da umiditate pământului. Când se produce îngheț, este necesară o acțiune urgentă.

Mulțimea solului Cu ajutorul frunzelor căzute care nu sunt ude, ace de pin, acoperiți bine cu ramuri. Dacă se prognozează iarnă fără zăpadă, dar cu vreme rece, poate fi aplicat un film.

Așezați becuri mici în caneluri, păstrând un interval de la 50 mm până la 70 mm.

Sfaturi de plantare de toamnă

Luați în considerare câteva sfaturi utile privind plantarea culturilor în sezonul de toamnă. Este necesar să vă amintiți următoarele:

 1. Evitați parcelele, în cazul în care usturoiul, sfeclă roșie, morcovi utilizate pentru a crește.
 2. Locul de aterizare trebuie să fie uscat, să nu planteze în cazul în care există o posibilitate de stagnare a apei topite, a apelor pluviale.
 3. Manipulați-vă. Există două opțiuni. Prima metodă implică ștergerea bulbului cu permanganat de potasiu. A doua metodă implică scăderea tuberculului în apă clocotită timp de câteva secunde. Datorită acestui lucru, arcul dvs. va fi protejat de efectele ciupercilor și ale săgeților de împușcare din vară.
 4. Înălțimea și lățimea excelentă a patului vor fi de 200 mm și, respectiv, de 1000 mm.
 5. Când vine primăvara, este nevoie de îngrijire.. Scoateți stratul de protecție, îndepărtați zăpada din paturi. Ureea este adecvată ca îngrășământ sol. Spargeți paturile, dar cu atenție.
 6. La formarea tuberculilor, faceți un îngrășământ lichid. plante îngrășământ. Este de dorit ca îngrășământul să conțină sodiu și fosfor.
 7. Pentru a evita atacul unor dăunători posibili, răspândirea pelinului sau dispariția la locul de aterizare.
 8. Udarea trebuie efectuată în perioada mai-15 din prima lună de vară.
Începeți lăcrimările din mai până în 15 iunie

Îngrijirea mugurilor de primăvară

Verzii vor începe să crească deja la începutul primăverii. Când frunzele sunt moarte, capacul rădăcinii a devenit o nuanță inerentă acestui soi, puteți afla despre sfârșitul procesului de formare a bulbelor.

Recolta poate începe cu 14-21 mai devreme decât de obicei.. În același timp, el este și mai bogat. Fructele trebuie scoase cu atenție din pământ. Trebuie să le uscați.

Acum, pe paturile goale poti planta alte legume (morcovi, napi, ridichi, sfecla, verdeata).

Dacă nu ați încercat să plantați ceapa înainte de iarnă, atunci este timpul să faceți acest lucru. Urmând sfaturile de mai sus, încercați să plantați o legume în toamnă. Veți fi plăcut surprinși de o recoltă bună!

Pin
Send
Share
Send
Send