Despre fermă

Descrierea detaliată a varietății de ceapă shetana timpuriu la mijloc

Pin
Send
Share
Send
Send


Shetana - așa-numita una dintre soiurile de sevka, cultivată cu succes în aproape orice grădină. Este popular datorită randamentului ridicat, gustului excelent, conservării excelente în timpul iernii.. Pentru a crește cu succes această legumă și pentru a obține randamente ridicate, este necesar să aibă caracteristicile tehnologice ale cultivării sale din momentul plantării până la recoltare. Descrierea și caracteristicile acestui soi de ceapă sunt prezentate mai jos.

Descriere și soiuri caracteristice ceapă Shetan

Legumele sunt considerate a fi medii. Când utilizați semințe, perioada de vegetație este de până la trei luni, utilizarea semințelor vă va permite să recoltați câțiva mai devreme. Aspectul soiului Shetana se datorează specialiștilor din Cehia.

Shetana - varietate de ceapă cu temperatură medie

Ceapa se distinge prin forme rotunjite, densitate medie a pulpei. Acesta cântărește aproximativ patruzeci până la cincizeci de grame dacă este crescut din semințe. Sevok permite becului să câștige de două ori mai multă greutate. Cântarele sunt colorate cu paie galbenă.

Gustul este semi-ascuțit, se recomandă utilizarea unei varietăți de mâncăruri și conserve.

Nivelul randamentului depinde de condițiile climatice în care se cultivă ceapa.. Regiunile centrale ale Rusiei permit colectarea de la cincizeci la șaizeci de cenți de legume pe hectar. Alte districte dau două sute două sute cincizeci de cenți.

Legume de iarna, are o maturitate buna, pastreaza o calitate ridicata. Dacă depozitarea este organizată în conformitate cu toate cerințele, atunci aproape nouăzeci la sută din recoltă poate păstra aspectul produsului până în sezonul de primăvară.

Shetana rezistă perfect la putregaiul Fusariumdar pot fi afectate de peronospora.

E timpul să aterizezi

Ceapa plantată la sfârșitul verii sau toamna devreme se distinge prin capacitatea sa mare de germinare.

Plantați această varietate de ceapă în primăvară și toamnă. În primul caz, culturile se fac după ce solul sa încălzit suficient de bine, astfel încât ceapa să nu fie supusă înghețurilor nocturne târzii. Semănarea de toamnă este considerată mai eficientă, se realizează cu câteva săptămâni înainte de debutul primului îngheț.. Materialul de plantare are timp să se înrădăcineze, nu germinează.

Shetana este considerată ca fiind iubitoare de soare.

Această caracteristică trebuie luată în considerare atunci când alegeți un loc pentru aterizare. În caz contrar, creșterea va încetini, diferențele de gust se vor agrava.

Caracteristicile de aterizare

Atunci când alegeți un site pentru însămânțarea cepei, este necesar să se ia în considerare faptul că terenul trebuie să fie argilos și slab, bine luminat. Cu aciditate crescută, adăugați var la sol..

Ar fi mai bine dacă predecesorii să fie legume sau culturi solanaceoase. Refugiați-vă la plantația seva pe fostele paturi de usturoi, sparanghel sau castraveți. O soluție bună ar fi aceea de a pune morcovi în vecinătate, care va sperie mulți paraziți nocivi cu frunze.

Seturile de ceapă de Shetana au o formă alungită.

Materialul de plantare este mutat. Pentru însămânțare, se determină chiar și ceapa de mărime medie, fără daune vizibile și urme de putrezire.. Sunt încălzite în timpul zilei.

Semințele de ceapă trebuie să fie înmuiate în apă încălzită, uscate. Plantați imediat la pământ la sfârșitul lunii aprilie sau la începutul lunii mai.

Asigurarea de ceapa dupa plantare

Pentru arcul va trebui să aranjeze grijă. Solul trebuie să fie slăbit înainte de apariția primelor lăstari.. Acest lucru va împiedica apariția unei cruste pe suprafața pământului, ceea ce va accelera germinarea. După aceasta, această procedură se efectuează la fiecare două până la trei săptămâni. În același timp, se îndepărtează buruienile.

Este necesar să slăbiți solul înainte de a lăca ceapa

Componentele pentru îngrășăminte trebuie să fie făcute înainte de plantare și în timpul întregului sezon de creștere. La momentul săpilor de paturi trebuie să faceți materie organică, pentru care pot fi folosite pui de gunoi, mullein. Primul pansament de vârf cu substanțe organice dizolvate în apă se efectuează atunci când apar puieți. A doua oară când trebuie să hrăniți plantele când înălțimea frunzelor ajunge la cincisprezece centimetri. Folosește o compoziție minerală care are mult azot. Compușii de potasiu se adaugă în momentul creșterii masei de ceapă.

Udarea se efectuează de două ori pe lună., opriți complet cu trei până la patru săptămâni înainte de recoltare.

Boli și prevenirea acestora

Soiul de ceapă rezistă perfect la putrezirea fusariului, dar suferă de peronosporă (mucegaiul pufos). Boala apare ca o înflorire gri pe pene și zonele vegetative ale plantei. În stadiul inițial se formează pete gălbui, apoi apar spori de nuanță gri-violet. Raidul este deosebit de vizibil dimineața când cădea roua. Această boală fungică este considerată activă, se manifestă puternic în sezonul umed.

Ceapa lovită de mucegaiul pufos (peronosporoză)

Ca măsură preventivă, ceapa este plantată pe paturi bine luminate, rânduri sunt formate corect, plantațiile nu au zone îngroșate. După recoltare, paturile sunt complet săpate, acest loc pentru plantarea cepei este planificat în trei până la patru ani. În acest moment, se recomandă plantarea pe astfel de paturi:

  • varză;
  • castraveți;
  • dovleac.

Când plantele sunt afectate de ciuperciEste necesar să se reducă irigarea, să nu se folosească componente care conțin azot pentru îngrășăminte, înlocuindu-le cu potasiu sau fosfor. În plus, este organizat pulverizarea, pentru care se utilizează Bordeaux un procent lichid sau Polycarbacin. Adevărat, acest tratament va duce la faptul că penele din hrana vor deveni inutilizabile, dar bulbii vor fi economisiți.

Din remedii populare, cenușa de lemn sau zerul diluat cu apă ajută bine.

Norme de recoltare și depozitare

Cu conținutul potrivit, ceapa de Shetana este depozitată practic până la următoarea recoltă.

Culturile maturate trebuie să fie sărate și uscate în aer liber. După aceea, arcul este sortat și pus în magazin. Camera ar trebui să fie bine ventilată, temperatura aerului este de 15-25 de căldură. Respectând toate condițiile, ceapa poate fi salvată până la noua recoltă.

Soiul de ceapă shetana are un randament excelent, poate fi cultivat în orice parte a țării. În același timp, el nu înseamnă abilități speciale și muncă grea. Principala condiție este alegerea corectă a sitului, îndepărtarea în timp util a buruienilorspațiu de depozitare pregătit pentru recoltare.

Pin
Send
Share
Send
Send