Despre fermă

Ceapa Husk ca îngrășământ în grădină

Pin
Send
Share
Send
Send


Ceapa este o legumă indispensabilă în bucătărie. Este folosit pentru prepararea mâncărurilor culinare aproape în fiecare zi. Înainte de utilizare, trebuie să fie "dezbrăcat". Ceapa de ceapă este trimisă la gunoi, ca gunoi. Dar aceasta este o materie primă unică pentru vopsirea ouălor pentru Paște, pregătirea măștilor de coacere pentru păr, un remediu pentru frig și tuse, și cel mai important - un îngrășământ ecologic pentru grădină.

Compoziția și proprietățile benefice ale cojii de ceapă

În popor există un proverb: "Arcul celor șapte boli". Coaja de ceapă nu este mai puțin utilă decât cea vegetală. Compoziția sa este unică și conține o varietate de substanțe minerale și vitamine. Printre acestea, caroten, phytoncides, vitamine din grupurile PP și B. După ce au fost introduse în sol, toate aceste elemente utile beneficiază în mare măsură plantele solului și grădinii.

O familie de trei consumă aproximativ 120 de kilograme de ceapă pe an. Peste 6 kilograme de coji de ceapa pot fi colectate pe an. Această sumă este suficientă pentru a face față unei mari zone suburbane.
Ceapa Husk Close Up

Principalele proprietăți ale substanțelor incluse în scala de ceapă:

 • Caroten. Această substanță este un antioxidant unic care ajută la creșterea rezistenței plantelor la diferite boli. Se luptă cu ciupercile și putrezeste perfect, fiind un imunostimulant puternic;
 • Volatile. Această componentă este amplasată în cantități mari pe suprafața cojii de ceapă. Această substanță protectoare vizează eliminarea activității bacteriilor străine și a microbilor. Acestea inhibă activitatea sporilor de ciuperci, sunt capabili să distrugă organismele unicelulare, cum ar fi infuzoria ciliată;
 • Vitamine din grupa B. Acestea sunt conținute abundent atât în ​​ceapa cât și în solzi. Din acest motiv, acestea pot fi folosite pentru a accelera creșterea răsadurilor. Întărește sistemul rădăcină și tulpinile;
 • Acid nicotinic sau vitamine din grupul PP. Foarte util pentru stimularea creșterii legumelor și copacilor în zone întunecate. Este deosebit de potrivit pentru cultivarea pe soluri grele. Accelerează procesarea azotului în oxigen, consolidând astfel rădăcinile și tulpinile plantelor.
Folosind un decoct de coji de ceapa pentru udarea florilor de interior aproape 100% reduce riscul de putregai.

Aplicația Husk pe ceapă

Husk este un îngrășământ versatil, potrivit atât pentru legume în interior, cât și pentru grădină. Nu există nici o dificultate în pregătirea unei compoziții utile care să poată fi pregătită în următoarele moduri:

 1. Fierbere.
 2. Infuzie în apă rece.
 3. Aplicarea aplicației Husk direct pe sol.

Este necesar să fierbeți cântarele timp de câteva minute, apoi bulionul este răcit și infuzat timp de două până la trei ore. Mai multe proprietăți utile rămân în îngrășământul preparat la perfuzarea cojii în apă rece. Procesul este mai lung, va dura o zi sau două.

Pregătirea preparatului de ceapă
Nu gătiți niciodată o rezervă de ceapă. Acesta trebuie utilizat în câteva ore după preparare. În caz contrar, supa pur și simplu "acru" și nu va aduce plantele nici un bine. "

Cercurile uscate se aplică solului în primăvară înainte de sapă. Acesta poate fi adăugat, de asemenea, direct în puțuri înainte de a planta răsaduri sau semințe. Pentru aceasta, merită tăiat și amestecat cu cenușă. O astfel de compoziție nu numai că hrănește solul cu substanțe nutritive, dar, de asemenea, îi sperie pe dăunători.

Pulverizarea împotriva dăunătorilor

Cojile de ceapa sunt foarte eficiente în combaterea unui număr mare de dăunători. Orice formulări vândute în magazine specializate sunt otrăvitoare, astfel încât grădinarul trebuie să respecte o serie de activități pentru a nu-i face rău corpului. Coaja de ceapa este complet sigură, nu numai că va sperie paraziți, dar și va satura plantele cu substanțe utile.

Cea mai eficientă decoct de cântare de ceapă pentru combaterea următorilor dăunători:

 • Colorado gândac;
 • Codificare molie;
 • afide;
 • thrips;
 • purici;
 • Sparanghel

Pentru a pregăti bulionul, trebuie să luați două mâini de cântare neimpresionate și turnați 10 litri de apă caldă. Puneți focul și fierbeți mai mult de 5 minute, evitând o fierbere puternică. Apoi scoateți din căldură, acoperiți și lăsați să stea timp de cel puțin 4 ore. Înainte de utilizare, soluția trebuie diluată la o viteză de 2 litri de bulion pe 10 litri de apă.

Pulverizarea se realizează atât de la o sticlă de pulverizare, cât și de la o cană de udare obișnuită.

Prepararea bulionului din coaja cepei
Prelucrarea se face numai dimineața devreme sau la apusul soarelui. În caz contrar, plantele pot provoca arsuri grave.

Pentru combaterea creierului sau a acarienilor de păianjen, este necesară pregătirea unei soluții mai concentrate: un borcan de 1 litru de coji pentru a lua 2 litri de apă caldă. Insistați concediul pentru două zile și tulpina. Apoi se diluează cu apă într-un raport de unul până la doi și se adaugă un pic de săpun. Încercăm să manipulăm frunzele de pe ambele părți.

Pentru a combate afidele pe roșii și castraveți, trebuie să pregătiți o ceapă preparată după cum urmează: Se toarnă 1 cană de cojiță cu 10 litri de apă clocotită și se ține timp de cel puțin 12 ore. Decocția finită este filtrată și aplicată la plantă prin pulverizare. De asemenea, puteți spăla doar infuzia de frunze. Puteți procesa site-ul la fiecare 4 zile. Dacă aphidul nu apare, utilizați o soluție de ceapă pentru profilaxie prin pulverizarea acestuia cu o sticlă de pulverizare la fiecare două săptămâni.

Supa preparată în același mod este un agent bactericid excelent.

Când pulverizați un decoct, ar trebui să încercați să ajungeți pe întreaga suprafață a plantei. Mai ales pe spatele frunzelor. Acest lucru va oferi un efect bactericid lung.

Îngrășăminte pentru roșii și castraveți

Acum mulți vorbesc despre beneficiile utilizării îngrășămintelor naturale, care permit legumiculturi și fructe în creștere. Proprietățile benefice ale cojii de ceapă au fost folosite în creșterea plantelor din cele mai vechi timpuri.

Unele dintre principalele avantaje ale cojii de ceapa ca îngrășământ:

Pansamente de top din coji de ceapa pentru legume
 • Produs natural. Absolut inofensiv când este aplicat;
 • Nu dăunați puieților tineri, consolidați sistemul rădăcină și tulpina;
 • Disponibilitate. Costul îngrășământului este deja inclus în principalul ceapă de legume. Deci, nu este nevoie de costuri materiale suplimentare;
 • Ușor de pregătire și utilizare;
 • Bogată în compoziție minerală și vitamină.

Utilizarea îngrășămintelor de ceapă este posibilă pentru toate culturile de grădină. Efectul special aduce apicultura.

Pentru infuzia de roșii se poate utiliza din momentul creșterii răsadurilor, înainte de prelucrarea plantei în timpul înfloririi și fructării. Sprayarea de roșii o dată pe săptămână accelerează formarea ovarelor. În cazul în care frunzele de roșii au început să devină galbene, este necesar să se prelucreze cu grijă infuziile din bush și problema va scădea. La udarea răsadurilor după plantare în pământ, pentru fiecare godeu se utilizează 500 mililitri de perfuzie, pe măsură ce planta crește, dozajul fiind triplat.

După ce se toarnă coaja de ceapă pentru bulionul de tomate, planta trebuie udată bine.

Ceapa de coaja este foarte convenabil de utilizat pentru hrana castravetilor, Se dovedește un efect dublu - îngrășământ și protecție împotriva afidelor și a altor dăunători.

Pentru cultivarea morcovilor sau a cartofilor, coaja de ceapa tocata poate fi adaugata direct la fantana sau la sant inainte de plantare. Plantele vor fi protejate în mod fiabil de dăunători și vor primi hrană excelentă.

Utilizați pentru plante interioare

Acesta este un îngrășământ excelent pentru plantele de interior. Este mai bine să folosiți decoctul de ceapă la o mână mică de coji și 1500 de mililitri de apă caldă. Soluția se fierbe timp de aproximativ 7 minute, apoi se răcește și se filtrează. Și instrumentul miracol este gata.

Se folosește pentru pulverizarea suprafeței frunzelor și scurgerii stratului superior.. O astfel de prelucrare a plantelor interioare le va permite să le satureze cu minerale și vitamine, precum și să ofere protecție fiabilă împotriva bolilor și microorganismelor parazitare.

Excesul de bulion nu poate fi depozitat în frigider până la următoarea utilizare. Are un obicei de putrezire.

Pentru a efectua udarea și prelucrarea florilor acasă nu ar trebui să fie mai mult de o dată la două săptămâni. Astfel de îngrijire va întări plantele, le va permite să se dezvolte și să se dezvolte pe deplin.

Pulverizarea plantelor decoct de coji de ceapa

Caracteristicile utilizării cântarelor de ceapă în grădină

Colectarea acestui îngrășământ util poate fi efectuată pe tot parcursul anului.Principalul lucru este că coaja de ceapă rămâne uscată, altfel procesul de dezintegrare va începe. Pentru ao stoca, puteți folosi o cutie de carton obișnuită, o grătar pentru depozitarea legumelor sau orice alt recipient care va asigura o ventilație adecvată.

Husk este frică de umiditate, deci trebuie să alegeți un loc uscat protejat de lumina directă a soarelui. Colectând cu grijă cântare de ceapă în fiecare zi, vă puteți asigura îngrășământ de înaltă calitate pentru întregul sezon de vară.

Dacă există condiții normale de depozitare pentru depozitarea cântarelor, aceștia nu își vor pierde proprietățile valoroase timp de mai mulți ani.

La prepararea soluției, trebuie să înțelegeți că fiecare varietate de ceapă diferă în compoziția substanțelor utile, ceea ce se reflectă în componentele de coajă de ceapă. Prin urmare, nu trebuie să vă străduiți să mențineți proporțiile exacte pentru perfuzie.

În coji există o componentă specială - quartzetină, care oferă gustul său amar. Infuzia poate fi diluată atât timp cât există această amărăciune. Dacă a dispărut, concentrația soluției este foarte scăzută și nu va aduce beneficii plantelor.

Cea mai benefică este soluția proaspăt pregătită, așa că nu depozitați bulionul mai mult de o zi. Nu aruncați masa rămasă după filtrarea bulionului, dar mai are multe substanțe nutritive. Mai bine să-l săpați sub pomi fructiferi sau arbuști.

Pin
Send
Share
Send
Send