Despre fermă

Cum se fac paturi pentru căpșuni fă-o singur

Terenul organizat corespunzător pentru cultivarea unei anumite culturi de boabe este o garanție a unui randament stabil și uriaș, protecția împotriva buruienilor, a bolilor și a dăunătorilor. Căpșunile necesită condiții speciale de creștere. Există mai multe tehnologii pentru crearea de paturi de grădină pentru căpșuni.

Soiuri de paturi pentru plantarea căpșunilor

Luați în considerare fiecare vizualizare separat.

Tehnologia orizontală standard și pregătirea solului

Sunt paturi joase care nu sunt împrejmuite. Aceasta este cea mai comună modalitate de amenajare a paturilor. Mod de preparare:

 1. Curățați zona de resturi mari.
 2. Apoi intregul complot trebuie să săpați.
 3. Apoi trebuie să fertilizezi solul. Este nevoie de un metru pătrat humus găleată.
 4. Marcare pentru paturi și piste.
Pentru fertilizarea solului folosind o găleată de humus pe metru pătrat

Asigurați-le ușor:

 1. Mai întâi trebuie să selectați zona dorită.
 2. Săpați plasturele de pe baioneta cu lopată.
 3. Faceți separarea liniilor și a paturilor. Lățime convenabilă - 80 cm. Pentru a determina în mod independent lățimea de care aveți nevoie, îndoiți-vă jos, întindeți brațul, apoi înmulțiți valoarea rezultată cu două.
 4. Plantele tinere (răsaduri) sunt plantate în fosa cu prezența humusului. Aterizarea are loc în timp 30 cm între rânduri, de asemenea 20 cm între plantele care se află în același rând.
Nu economisiți spațiu pe parcelă, deoarece va afecta negativ dezvoltarea căpșunilor în primăvară. Acest lucru crește riscul de îmbolnăvire, iar buruienile devin mai dificile.

Această tehnologie de amenajare a paturilor are un dezavantaj semnificativ, care constă în complexitatea îngrijirii. nevoie de șapte ori pe sezon efectuați plivituri și paturi și piste. Există riscul de a suferi o boală care poate apărea pe încălțămintea dvs.

Riduri verticale

Mulți grădinari consideră acest tip de grădină ca fiind exotic. Cu toate acestea, după cum arată practica, această tehnologie are multe avantaje:

 1. Vei fi capabil economisiți spațiu pentru cultivarea altor culturi.
 2. Îngrijirea plantelor este mult simplificată, pentru că nu aveți nevoie să înclinați în mod constant corpul.
 3. Contactul cu acoperirea de sol are, prin urmare, limitări rădăcinile nu putrezescși planta nu vor fi afectate de boli fungice.
 4. Verticalul conferă o estetică întregii grădini.

Există dezavantaje:

 1. cultură nu rezistente la temperaturi scăzutenevoie de climat sau cameră caldă. În containere înalte, pământul îngheață mult mai repede.
 2. plantă trebuie să fie adăpate des. În fiecare săptămână este necesar să se efectueze dressing-ul.
Hidrogenul poate fi utilizat pentru a reduce frecvența irigării.
Pentru a reduce numărul de irigații (irigare), trebuie adăugat un hidrogel la amestecul de sol (substrat).

Soiuri de paturi verticale

Paturile verticale pot fi făcute dintr-o cutie de lemn pentru grădină, anvelope de diferite dimensiuni, sticle, agățate pentru balcon, cu un dispozitiv sofisticat de udare inteligent. Să analizăm mai detaliat cele mai populare specii.

O piramidă realizată manual

Acest tip este o structură care este făcută din sol și plăci. Puteți alege singură forma piramidei. Formularul trebuie să fie astfel top părți ale clădirii nu a închis fundul de la razele soarelui.

Ridurile, care sunt situate sub forma unei piramide înalte, sunt numite diferite etape. Plantarea de plante tinere are loc una peste alta. Deși designul ocupă o zonă mică, un număr mare de căpșuni pot fi plantate pe ea.

Cum se face construcția anvelopelor

Spre deosebire de un pat orizontal, va trebui să vă depuneți puțin efort pentru a construi. Ai nevoie anvelope pentru camioane - aceasta este baza piramidei. Pentru a construi un al doilea etaj, veți avea nevoie de o anvelopă care să aibă diametru mai mic.

În partea de sus a design-ului va fi o anvelopă auto. Ei trebuie să pregătească găuri, iar baza este umplută cu pământ. Anvelopele trebuie să fie așezate unul peste celălalt. Înainte este umplerea terenului de care aveți nevoie înainte bun pentru fertilizare. Datorită propriei structuri de masă va fi durabilă. Găurile sunt realizate din partea laterală a pneurilor auto.

Lățimea găurilor ar trebui să fie de zece centimetri.

Dispozitivul din piramida țevilor din plastic

Verticalul poate fi construit din resturi de țevi din plastic de diferite diametre. Aterizarea va avea un aspect estetic. Plantele de plante vor lipsi în acest caz, iar căpșunile vor fi mai bine soare.

Proiectul finit este un fel de oală, unde vor fi cultivate mai multe plante. Pe partea conductelor sunt găurite găuri din care vor apărea bucșe de căpșuni. O conductă cu un diametru mic este necesară pentru udarea tufelor. De asemenea, face găuri și apoi este plasată într-o țeavă cu un diametru mare.

Diferența care rămâne între aceste două țevi ar trebui să fie umplut cu argilă. Acest design simplifică îngrijirea și recoltarea în viitor.

Metoda de cultivare a căpșunilor în saci

Această tehnologie câștigă popularitate pentru că vă permite să recoltați o cultură uriașă de la un complot mare. Îngrijirea devine și mai ușoară. Nu trebuie să efectuați plivirea și slăbirea solului.

Principalul lucru - această tehnologie face posibilă cultivarea boabelor pe tot parcursul anului. Acest lucru se poate face datorită camerei încălzite (seră). Acum, magazinele online vând săculeți special concepute pentru cultivare. Poți să-ți faci pungile de polietilenă.

O pungă cu un diametru mic are o înălțime mai mare, ceea ce va permite să planteze mai multe plante tinere pe metru pătrat.

Folosind plasă de sârmă

Rețeaua trebuie să fie rulată sub forma unei țevi. Diametrul țevii trebuie să fie 50 cm. Din exterior, clădirea trebuie să fie învelită cu un film de plastic. În partea centrală se recomandă instalarea țevii în scopul udării instalației.

Bucățele sunt plantate în găuri. Puteți face găuri cu un cuțit obișnuit.

Plasă de sârmă și pat de polietilenă

Conform recenziilor multor grădinari cu experiență, plantarea și cultivarea căpșunilor este cea mai bună realizare pe paturi verticale. Această tehnologie este eficientă. Puteți economisi spațiu pe site, va fi mai ușor de îngrijit, riscul de îmbolnăvire a plantelor este redus, patul devine un aspect estetic.

Puteți să vă organizați singur cu mâinile voastre. Datorită acestui lucru, dumneavoastră și familia dvs. veți putea să vă bucurați de fructe gustoase în viitor.