Despre fermă

Ce poate fi plantat după căpșuni anul viitor

Mulți grădinari știu că căpșunile au proprietățile necesare pentru a lua toate componentele minerale din compoziția solului. Și dacă intenționați să plantați legume în paturile unde creșteau deja tufele de căpșuni, ar trebui să aveți ocazia ca terenul să se redreseze, recâștigând capacitatea de a produce randamente bune.

Când să plantezi ceva după căpșuni

Căpșunile nu trebuie doar să aibă grijă de ele însele, ci și în anumite activități după îndepărtarea lor, deoarece solul după aceste plante este puternic epuizat. O astfel de boabe este considerată o plantă capabilă să suporte nu mai mult de patru anotimpuri într-un singur loc și apoi trebuie să fie transplantată.

Decizia corectă va fi aceea de a da timp pământului să se odihnească. În astfel de situații, aranjate câmp abur. Pământul este tratat de buruieni, sunt introduse componente fertilizante, iar întregul sezon nu este plantat în aceste locuri. În acest timp, humusul este mineralizat, substanțele nutritive devin accesibile formei de absorbție.

Câmp de aburi

Una dintre opțiunile tehnologice poate fi abur federal. În sezonul de primăvară, terenul este semănat cu muștar, lucernă, rapiță, ovăz și secară. Toate aceste culturi se disting printr-o masă vegetativă mare. De îndată ce se va sfârși prima lună de vară, cultura ar trebui să fie arată.

Cu această măsură, tu creșterea conținutului de humus în sol, să rezolve problema introducerii gunoiului de grajd sau a nămolului fluvial, deoarece astfel de proceduri sunt întotdeauna costisitoare în resursele financiare și în timpul liber. Componentele introduse vor satura compoziția solului cu materie organică și azot.

Plantarea culturilor de semințe va ajuta la saturarea solului cu humus
Pentru transplantul de tufișuri de căpșuni în țară ar trebui să fie în toamnă.

Solul păstrează încă căldură, dar deja conține suficientă umiditate. Lucrul ar trebui să se facă într-o zi tulbure sau seara. Acest lucru va crește procentul de supraviețuire a plantelor, transfer de stres, este mai ușor să se aclimatizeze, să reducă pierderile în rândul materialului de plantare.

Pentru a păstra rădăcinile, arborii trebuie plantați cu o bucată de pământ.

Plantele de plantare sunt necesare, dând sistemul rădăcină în gaură vertical. Este interzis să-l răsuciți sau să-l răsuciți, plasați-l orizontal. Căpșunile sunt acoperite cu pământ până la miez, solul este ușor compactat. Gaura este udată, mulciată cu coaja de pin zdrobită. În schimb, este permisă utilizarea solului fertil uscat.

Tufișuri vechi nepotrivite pentru transplantare excavat și ars. Această măsură vă permite să distrugeți paraziții dăunători și să nu le transferați într-o nouă locație de paturi de căpșuni. Iarbă de iarbă este îndepărtată împreună cu rădăcinile rămase de căpșuni. Pământul este săpat pe două lopate de baionetă, din humus și gunoi de grajd, pe care el a reușit să-l interpreteze.

Pentru a păstra sistemul radicular, transplantul de căpșuni este realizat împreună cu o minge de pământ

Nu puteți săturați un pat cu căpșuni chiar în timpul ierniidacă vă decideți să salvați grădina de la ea. Doar acoperiți tufișuri cu carton subțire sau ziare în mai multe straturi, aplicați frunze căzute, ramuri subțiri, tăiate din copaci, buruieni uscate deasupra. Toate astea Distribuită abundent cu soluție Baikal EM 1.

O astfel de grămadă este acoperită cu un film dens de culoare închisă. Componentele se reciclează fără a lăsa urme de plantare a boabelor. În film, în primăvară, puteți face găuri și planta dovleci, squash, squash în ele.

Aceste culturi vă vor încânta nu numai cu mărimea și forma, ci și cu caracteristicile gustului. Nici măcar nu trebuie să vă petreceți timp săturați paturi, înlăturând tufișuri vechi și buruieni vechi.

Ce poate fi plantat pe paturi după căpșuni

O problemă importantă pentru grădinari este ceea ce culturile sunt permise să planteze după căpșuni. Cunoscătorii susțin că este mai bine să semeni culturi de rădăcini în astfel de paturi. Cea mai bună opțiune este morcovi. Va simti minunat verdețuri, ceapă, varză sau legume cu frunze, soiuri de fasole.

Cea mai bună recoltă pentru plantarea după căpșuni este morcovii
Morcovii nu suferă de boli inerente în căpșuni.

Nu este periculos pentru ea și dăunători periculoși care afectează în mod negativ tufele de fructe de padure. Acest lucru se datorează faptului că rădăcinile acestor culturi pot absorbi azotul din aer.

Se pare că acestea nu "trag" o componentă importantă pentru dezvoltarea lor din sol. În plus, luciul ia parte în saturația solului cu elemente utile. Prin plantarea unor astfel de plante după căpșuni, veți obține nu numai o recoltă bună pe teren slab, ci și un pat pentru cultivarea altor plante.

Se crede că fostele plantații de căpșuni cresc bine castraveți, pepeni, dovlecei și alte soiuri de pepene. O astfel de rotație a culturilor este posibilă dacă terenul este pretratat și se adaugă compoziții de îngrășăminte.

Se recomandă plantarea în primul sezon după capsun usturoi, care au proprietăți anti-fungice și antimicrobiene și înspăimântă paraziții dăunători. Culoarele sunt folosite pentru țelină și pătrunjel, care sperie gloanțele - rezidenți frecvenți de paturi de căpșuni.

În primul sezon după căpșuni, se recomandă plantarea usturoiului

Sa dovedit în practică că calitatea solului după predecesorul său poate fi îmbunătățită prin plantarea anumitor tipuri de flori pe site. Poate fi lalele, bujori, violetee. Și dacă există oportunități și o suprafață suficientă a grădinii, spargeți paturile de flori într-un astfel de loc.

Ce culturi nu trebuie plantate

Nu este recomandat utilizați paturi de căpșuni pentru plantarea următoarelor plante:

  • zmeura;
  • Hawthorn;
  • șolduri de trandafir;
  • căpșuni;
  • Rowan.

Zmeura este diferită aceleași boli și dăunătorica o căpșună. Și solul slăbit nu va da cantitatea necesară de nutrienți la zmeură. Bolile similare cu căpșunile suferă cartofi și roșii. Deci și aterizarea lor este de asemenea interzisă.

Plantarea zmeurii după căpșuni este strict interzisă, datorită înfrângerii acelorași boli
Este posibil să se întoarcă paturile de căpșuni în vechiul loc nu mai devreme de cinci sau șase ani. Aceasta este exact perioada pentru care solul are timp să se relaxeze, restabilind complet puterea sa.

Cunoscând toate regulile de rotație a culturilor și plantarea combinată care crește cel mai bine după căpșuni, veți putea obține randamente ridicate în curtea ta.

Căile de cultivare și îngrijirea căpșunilor vor ajuta la combaterea paraziților dăunători și a bolilor plantelor, combinarea plantărilor va avea un efect benefic asupra creșterii și dezvoltării plantelor.