Despre fermă

O descriere detaliată a soiurilor de căpșuni Chamora tarusi

Pin
Send
Share
Send
Send


Nici un alt fel de căpșuni nu a avut atât de multe controverse și dezbateri cât despre Chamora Turusi. Bomboanele mari, ajungând la dimensiunea unui măr mic, ridică îndoieli cu privire la origine. Sentimentul este totuși înlocuit cu admirație după primul proces.

Aroma căpșunilor forestiere și structura delicată a pulpei nu pot lăsa indiferenți orice gurmand.

Descrierea lui Chamora Turus

Soiul susținut de crescătorii japonezi care au trecut între doi "giganți". Căci anumite informații nu sunt cunoscute, indiferent dacă sunt fructele operei oamenilor de știință sau ale fermierilor.

Bush creste inalt cu o coroana foarte puternica, de frunze verde luminos si mustati lungi. Pedunculuri groase, verzi și mari.

Randamentul culturii medii târzii din bush este de la 1,8 la 3 kg, greutate fructe de padure de la 80 la 110 de grame. Chamora turus se maturizează relativ târziu - în a doua jumătate a lunii iulie (15-25).

Durata de fructe și calitatea fructelor de padure depind de îngrijirea plantelor, în condiții favorabile este de 1-2 luni.
Greutatea bobului de Chamora Turusi poate ajunge la 110 de grame

În primul an după plantare, tufișurile nu dau floare, florile și tulpinile de flori sunt îndepărtate cu un cuțit ascuțit. Următorii doi ani, căpșunile se bucură de o recoltă bogată și fructe mari. Dimensiunile 4-5 ani sunt reduseca perioadă de fructe. Acesta este un fel de semnal pentru transplantul într-un sol mai nutritiv.

Clima pentru cultivarea fructelor de padure adecvate sol fertil moderat. Grădinari de meserii reușesc să crească chamora turus în condiții nordice. Adevărat, sezonul fructifer este scurt, iar fructele cântăresc în medie 35-50 g. Această realizare este posibilă prin grad de rezistență la îngheț.

Dar tuberculii de plante din regiunile cu climă caldă nu merită, planta de la uscarea solului moare. Potrivit plantelor grădinarilor nu se congela fără o acoperire specială la -33 grade. Când se folosește creșterile productivității agrofibrelor. Cultura de iarnă stă cu demnitate, cu pregătire și îngrijire corespunzătoare.

Nu este necesar să se planteze tuberculi în zonele joase și în locuri cu niveluri ridicate de apă subterană. Din rădăcini, sistemul rădăcină moare.
Dimensiunea fructului incepe sa scada cu 4-5 ani

Caracteristicile fructelor de padure

Chomora turus boabe are o formă conică rotunjită, cu pliuri și scoici. Greutatea medie este de 80 de grame, dar cu tehnicile adecvate de cultivare puteți obține fructele 110-130 gr.

Resturile de căpșuni sunt caracterizate de o culoare roșu închis cu o nuanță maronie. Mirosul este pronunțat căpșuni. În august, patul este acoperit abundent cu fructe, imaginea este îndrăgită de copii și adulți.

Cultura reușește să dea roade fără o îngrijire corespunzătoare, dar greutatea fructului în acest caz rar depășește 40-50 grame. Căpșunile dau roade într-un singur loc. până la 12 ani cu cea mai primitivă irigare.

Acest fapt nu este considerat în contextul lipsei de extenuare. Dimpotrivă, soiul nu este pentru cei leneși. Mai degrabă exigent, blând și chiar capricios.

Istoria reproducerii și regiunea de creștere

Pedigreele de căpșuni nu sunt cunoscute cu certitudine, dar se crede că hibrizii au fost crescuți de oameni de știință japonezi Gigantella Maxim sau regina Elisabeta.

Similitudinea cu soiurile este menționată și în descrierea științifică. Prin urmare, Japonia este considerată locul de naștere al lui Chamora Turusi.

Se crede că Chamora Turusi este un produs de reproducere japoneză.

Avantajele și dezavantajele soiului

Pentru a face imaginea despre soi mai clară, trebuie să vă familiarizați cu avantajele și dezavantajele culturii.

Caracteristicile predominante ale Chamora turus includ:

 • dimensiuni mari boabe cu aromă și gust pronunțat de căpșuni;
 • fructele sunt puternice, ușor de transportat, menținând integritatea;
 • Poate creste si da roade intr-un singur loc de multi ani;
 • rezistență la îngheț;
 • cultura nu cere momeală;
 • pulbere rezistență la mucegai.

La cultivarea căpșunilor ar trebui să se țină seama de punctele slabe ale acesteia:

 • sensibilitatea la udare în diferite etape ale dezvoltării Bush;
 • poate ataca căpușele și sulii;
 • terenul extins este necesar pentru aterizare;
 • boli asociate: verticilus, putregai gri, spot brun și alb.
Un teritoriu extins este necesar pentru plantarea unui soi.
Respectarea regulilor generale pentru îngrijirea soiului împiedică apariția majorității acestor probleme.

Nuanțe de căpșuni japoneze în creștere

Regulile pentru cultivarea chamora turus sunt, în general, similare celorlalte soiuri de căpșuni. Dar unele caracteristici încă există. Ar trebui să fie luate în considerare pentru a evita surprize neplăcute.

 • La planificarea paturilor o atenție deosebită este acordată distanței dintre arbori. În cultura îngroșată, dăunătorii se înrădăcinează bine, iar bolile fungice se dezvoltă. Intervalele recomandate între tuberculi sunt 30x60 cm. În regiunile unde se observă o umiditate ridicată, rata crește până la 50 cm.
 • Prezența părților joase pe paturi (20-25 cm) face posibilă fixarea agrofibrei pentru obținerea recoltei anterioare și protejarea plantelor de înghețurile târzii.
 • Înainte de plantarea solului pământ necesar îmbogățit îngrășăminte organice sau minerale. Chamora turus iubește solurile nutritive.
 • Udarea în timpul fructelor este redusă. Irigarea excesivă afectează gustul boabelor.
 • tuberculi nu îngropa în sol. Acest lucru poate declanșa formarea de mucegai gri. De asemenea, plantarea necorespunzătoare reduce gustul fructelor.
Agrofibra poate fi utilizată pentru a obține o recoltă anterioară.

Plantarea răsadurilor

Locul pentru plantarea răsadurilor este selectat bine luminat (cel puțin 12 ore pe zi). În zonele cu pante, preferința este dată de înălțimi. Zonele umede și solurile saline nu vor funcționa.

Solul trebuie să fie complet slăbit și îmbogățit cu humus sau alte materii organice. Chamora turus îi place, de asemenea: îngrășămintele minerale, mullein, excrementele de pui (utilizați dozate și foarte atent, pentru a nu arde planta).

La marcarea paturilor, se recomandă aderarea la intervalele recomandate între tuberculi: 35x60 cm (pentru 1 m2 din 4 plante).

Nu este necesar ca găurile să fie prea adânci, de 12-15 cm este suficient. Succesul cultivării unei culturi depinde în special de calitatea materialului de plantare. Fermierii experimentați recomandă preferarea prizelor obținute de la primul rinichi al antenei.

Succesul cultivării depinde de calitatea răsadurilor.

Condițiile ideale pentru înrădăcinare sunt plantarea scape într-o ceașcă de plastic plină cu turbă. Răsadul este așezat în sol împreună cu o bucată, astfel încât planta să aibă mai puțină stres. În cazul în care calitatea materialului săditor este îndoială, sistemul de rădăcină trebuie tratat cu un stimulator de creștere (soluție Radifarm).

Timpul de plantare a căpșunilor depinde de condițiile climatice.

În banda de mijloc poți să o faci. la sfârșitul lunii august, și în zone calde, caracterizate prin zăpadă mică în timpul iernii, în mai.

În cazul climatului temperat, preferința se acordă perioadei de toamnă, când se stabilesc condițiile de temperatură cele mai favorabile și nivelurile de umiditate. Experții recomandă căderea de gătit în toamnă: săpați și amestecați solul cu făină de dolomit.

La pregătirea paturilor, făină de dolomită trebuie adăugată în sol.

Activitățile obligatorii pentru plantarea de tuberculi noi includ:

 • umezirea rădăcinilor de căpșuni într-o soluție slabă de permanganat de potasiu cu o zi înainte de începerea activității;
 • prelucrarea acestora într-un amestec de gunoi de grajd și argilă, urmată de uscarea timp de 2 ore;
 • formând o mică movilă în gaură pentru a stabili un tubercul;
 • așternutul și compactarea solului.

După plantare, căpșunile sunt adăpate abundent până la sfârșitul adaptării la mediu.

Condiții de creștere

adăpare

Apa planta ar trebui să fie abundente după plantare și în timpul înfloririi.

După începerea fructului, cantitatea de apă scade. Este important să nu vă concentrați asupra valorilor recomandate, ci asupra gradului de umiditate a solului.

Strawberry Chamora Turusi necesită udare abundentă

Frecventa de irigare este 1 timp în 3-4 zile. Căpșunile, deși cultura iubitoare de umiditate, poate fi depășită de o suprapunere de umiditate.

Opțiunea ideală este considerată a fi un sistem de picurare, creând un mediu de viață confortabil. Irigarea prin irigare este de asemenea potrivită. Plantele de irigare trebuie să aibă la mijlocul toamnei, în absența unor ploi torențiale.

Sol și îngrășământ

Cu grijă, căpșunile încep să dea roade în al doilea an după debarcare. În condiții nefavorabile, recolta se va desfășura în al treilea an. Pentru a preveni uscarea solului și maturarea fructelor de maturare, este necesar să mulcim suprafața solului cu paie, rumeguș sau alt material de acoperire.

Adesea nu este nevoie să se introducă îngrășăminte, nutriția excesivă va duce la creșterea frunzelor și nu la dezvoltarea sistemului de rădăcini.

În a doua jumătate a lunii august, trebuie să efectuați tăierea frunzelor și a mușchilor. Suprafața solului este tratată cu o soluție de fungicid (2%). Dacă pe rădăcină au apărut pete solide, acoperiți-le cu un substrat.

Înainte de a începe vremea rece, pământul este acoperit cu un strat de rumeguș

Înainte de instalarea timpului rece, paturile sunt acoperite cu un strat de rumeguș sau orice alt lemn mort (grosimea pernei nu mai mică de 5-7 cm). Ca opțiune de utilizare a agrofibrelor.

Metode de reproducere

Există mai multe moduri de reproducere a chamora turus.

mustață

Cea mai ușoară cale de a obține un nou răsad este de la mustață. Pentru a face acest lucru, dintr-o instalație care a ajuns la 2-3 ani, se selectează cele mai promițătoare opțiuni (până la 5 bucăți) care se apropie de priză. Ele pot fi pur si simplu inecate in pamant, folosind sarma indoita sau taiate pentru a fi plasate intr-un pahar cu o solutie care stimuleaza cresterea sistemului radicular.

În primul caz, tânărul film se va răzbuna mai târziu. 1-1,5 luni (este separat și transplantat). În cel de-al doilea rând 2-3 săptămâni mustașul se va rădăcina și va fi gata pentru debarcare.

Reproducerea mustului Chamora Turusi

Împărțirea bucșei

Metoda de divizare implică alegerea unui bun Bush sănătos pentru mai târziu împărțirea în 2-4 părți.

Fiecare fragment trebuie să aibă cel puțin 4-5 frunze și o lungime de rădăcină de 5-6 cm. După procedură, părțile separate sunt plantate în sol deschis.

semințe

Metoda de propagare a semințelor este considerată cea mai consumatoare de timp și imprevizibilă.

Procesul implică separarea de boabele de pastă de dimensiuni mari pentru uscarea ulterioară. Semințele selecționate sunt plantate în luna martie într-un recipient cu un substrat (sol universal, turbă, humus) și acoperite cu un capac.

Următoarele două săptămâni, aterizarea este păstrată în frigider, după care este așezată pe pervazul ferestrei și umezită periodic prin pulverizare. După formare 2 pliante trasul este transplantat într-o oală separată. Și după apariție 5-6 coli - în teren deschis.

Semințele de Chamora Turusi sunt extrase din fructe de padure mari

Boli și dăunători

Capsuni expuse boli fungicedar cel mai adesea afectează vertitsilloz. Tratamentul nu este întotdeauna eficient, așadar este mai bine să realizați în timp util măsuri preventive.

Vertitsillez

Odată cu înfrângerea verticilozei de bush observată plante de vânătoare și formarea de pete de frunze galben-roșii cu o floare aproape neagră la tubercul. Pentru tratament se utilizează: Benorad, Fundazol. Ei pot trata o plantă bolnavă de cel mult 3 ori pe an.

Ca măsură preventivă, înainte de plantare, rădăcina este înmuiată într-o soluție slabă de permanganat de potasiu. În perioada de dezvoltare, frunzele și crengile deteriorate sunt îndepărtate în timp util.

Vertitsillez

Fusarium

Fusarium apare îngrășăminte, foi de uscare rapidăcare se despart. Musca devine maro.

Utilizat pentru tratamentul: Benomil, Benorad, Fundazol. Dacă nu a fost posibilă salvarea plantei, o secțiune de sol în locul ei este tratată cu nitrofen.

Ca măsură preventivă, se iau următoarele măsuri: transferul în timp util a paturilor pe sol mai fertil, introducerea regulată a făinii de dolomit în pământ, prelucrarea primăvară a sitului cu fungicid.

Greu roșu

Gripa gri este caracterizată de formarea pete de culoare gri închis pe boabe, acoperită cu puiet de lumină cu puncte negre mici.

Gri putrezit pe fructele lui Chamora Turusi

Preparatele sunt utilizate pentru tratamente: Fundazol, Teldor, Bayleton etc. Ca măsură preventivă se recomandă respectarea următoarelor reguli: la plantare, lăsați suficient spațiu între tuberculi, întineri întotdeauna paturile, nu folosiți gunoi de grajd proaspăt pentru momeală.

Rădăcina rădăcinii negre

Rhizoctonioză sau putregaiură de rădăcină neagră afectează sistemul rădăcină, care se manifestă sub formă de pete maronii, uscarea și căderea frunzelor.

Nu există metode de combatere a bolii, dar problema poate fi împiedicată prin dezinfectarea răsadurilor înainte de plantarea și transferarea arbuștilor la un nou loc.

paraziți

De la dăunători la larvele de căpșuni gândacul și acarienii de căpșuni. În primul caz, la începutul sezonului se observă îngălbenirea intensă și căderea frunzelor. Și în al doilea - deformarea lor și răsucirea în tuburi.

Larvele Maybot

Atunci când sunt detectați dăunători, trebuie să se răspundă instantaneu pentru a salva planta. Este necesară pulverizarea tufișurilor cu preparate speciale: Karbofos, Neoron, Fitoform etc.

Din larve Poate beetle profilaxia va ajuta - tratarea paturilor înainte de debarcarea Bazudin, Anti-Khrusch, Aktar, plantarea în apropiere a napilorurilor, lupinelor și trifoiului alb. apariție capsuni de căpșuni previne dușurile (alternând pulverizarea apei calde și reci).

Toată lumea poate să crească o fructe de mare, trebuie să arătați ceva răbdare și să oferiți plantei o îngrijire corespunzătoare.

Pin
Send
Share
Send
Send